Svet elektronike

torek
24 januar 2017
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Domov Revija Nova številka Prvo USB 3.1 Gen1 vozlišče SmartHub s sedmimi vodili za USB tip C ™

Prvo USB 3.1 Gen1 vozlišče SmartHub s sedmimi vodili za USB tip C ™

E-pošta

Microchip je predstavil novi družini integriranih vezij USB58xx in USB59xx, ki spadata v novi generaciji za aplikacije pametnih vozlišč (SmartHubs).

Slike niTo so prvi USB 3.1 Gen1 s sedmimi vrati, ki so v tem trenutku na voljo na trgu in ponujajo strankam preprostejše načrtovanje aplikacij in prihranke v primerjavi s prejšnjimi rešitvami. Predstavljeni družini integriranih vezij nudijo proizvajalcem več neposrednih vmesnikov za USB priključke tipa C, s katerimi je omogočena hitrosti prenosa podatkov prek USB do 5 Gb in vse to z enim samim integriranim vezjem.

Ključna dejstva:

  • Integriran 2:1 multiplekser podpira reverzibilno priključitev USB tipa C
  • PortSplitting omogoča širitev na več kot sedem vodil z enim samim vezjem
  • Vključuje vgrajeno Billboard podporo, I/O premostitev in FlexConnect za razširjeno funkcionalnost
  • Podpira tudi starejše vmesnike tipa C, ki niso USB, ter baterijsko polnjenje
  • Microchip nudi brezplačni USBCheck pregled sheme in načrtovanega tiskanega vezja
  • Zadovoljujejo zahteve za uporabo v aplikacijah v industriji in v avtomobilski industriji

Slike niDružini integriranih vezij USB58xx in USB59xx sta idealni za aplikacije, kot so monitorji, priklopne postaje, digitalna televizija in računalniške periferne naprave. V takšnih aplikacijah lahko od razširjenega števila zunanjih USB 3.1 vrat Gen1pričakujemo znatne koristi, saj so za podatkovne povezave na voljo znotraj enega samega, monolitnega čipa. Ob integriranem vezju, ki podpira sedem vrat, izginejo problemi zaradi porabe in dražji izvedbi z dvema čipoma, ki podpirata vsak po štiri vrata, ob tem pa je zagotovljeno dovolj vrat za aplikacije končnega kupca. Izdelki z enim čipom imajo poleg tega enostavnejšo zasnovo pri načrtovanju, prihranke pri stroških in manjše dimenzije končnega vezja. Poleg tega lahko Microchipova lastniška SmartHub tehnologija dodatno vpliva tudi na zmanjšanje kosovnice (BOM) in s tem stroškov, kar omogočata I/ O premoščanje in FlexConnect za razširjeno funkcionalnost vozlišča USB brez dodajanja dodatnih komponent.

Microchip omogoča hkrati več neposrednih USB Type-C povezav z integriranimi 2:1 multipleksorji, ki podpirajo funkcijo reverzibilne povezave priključka USB, tipa C. Poleg tega se lahko naprava razširi tudi na več kot sedem vrat s funkcijo PortSplitting, ki omogoča vgrajenim aplikacijam,da uporabijo le potreben vmesnik za njihovo notranjo USB povezavo. Vsaka naprava ima tudi vgrajeno Billboard podporo za obveščanje uporabnikov, kadar je bila kakšna nepodprta naprava povezana z USB Power Delivery aplikacijo. Poleg tega imata obe družini USB58xx in USB59xx podporo Microchipove brezplačne inženirske storitve USBCheck za pregledovanje shem in načrtovanih tiskanih vezij.

Slike niDružini izdelkov podpirata številne rešitve, ki temeljijo na zahtevah po vgrajenih USB vmesnikih tipa C. Družina USB59xx podpira neposredni pretočni vmesnik USB tipa C, medtem ko je USB58xx zagotavlja podporo za starejše vmesnike tipa C, ki ne temeljijo na USB. Obe družini podpirata polnjenje baterij na starejših napravah, vključno BC1.2, Apple® napravami in tudi na mnogih nestandardnih napravah, ki jih je danes mogoče dobiti na trgu.

Družini čipov USB58xx in USB59xx sta že na voljo za vzorčenje in za serijsko proizvodnjo. V družini USB58xx so štiri vezja, medtem ko ima družina USB59xx tri različna vezja. Obe družini sta na voljo v QFN ohišju s 100 priključki v razredih z zahtevami za uporabo v industrijskih aplikacijah in v avtomobilski industriji


Za več informacij obiščite Microchipovo spletno stran na: http://www.microchip.com/design-centers/usb/product-families/usb58xx-usb59xx  Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij.

Prvo USB 3.1 Gen1 vozlišče SmartHub s sedmimi vodili za USB tip C ™

www.microchip.com

2017_SE248_65

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 03 Januar 2017 13:11 )  
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

PayPal naročnina

Svet elektronike zdaj z več vsebine (Arduino, ARM, Raspberry PI, PSoC, PIC, lestvično programiranje, radioamaterstvo...)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 10% popustom po ceni samo 44,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za pravne osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 20% popustom po ceni samo 39,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za fizične osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike po ceni samo 20,34 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

Če ste obstoječi naročnik tiskane revije ali avtor članka v reviji Svet elektronike in želite kupiti Spletno naročnino na revijo Svet elektronike s 50% pustom po ceni samo 10,16 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

V primerih spletne naročnine boste na Vaš email naslov v enem delovnem dnevu prejeli Uporabniško ime in Geslo za celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike

Prijava na naše novice

Ne zamudite najnovejših novic!

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če želite izvedeti več o uporabi piškotkov si preberite našo Politiko o piškotkih.

Sprejmem piškotke s te strani

EU Cookie Directive Plugin Information