Svet elektronike

sobota
21 januar 2017
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Domov Revija Nova številka Electronica 2016 (2)

Electronica 2016 (2)

E-pošta

Res ne bi bilo pošteno od nas, če ne bi vsaj omenili našega sponzorja, podjetja Power Integrations, ki je našim bralcem zagotovilo brezplačni avtobusni prevoz na ogled sejma. Poleg naročnikov revije Svet elektronike so se nam pridružili tudi ostali ljubitelji elektronike in avtobus je bil zaseden do zadnjega sedeža! Pozdravljamo takšno potezo, očitno enega izmed podjetij, ki je odkrilo skrivnost priložnosti, ki so skrite za zunanjim bliščem samega dogodka in ki jo pravzaprav predstavlja vsak posameznik v množici obiskovalcev. Sejem je namenjen obiskovalcem in prav tem obiskovalcem je treba ponuditi priložnost, da sejem tudi obiščejo!

Slike niPodjetje Power Integrations, Inc, je vodilni inovator v polprevodniških tehnologijah za pretvorbo energije visoke napetosti. Izdelki, ki jih podjetje ponuja na trgu, so ključni gradniki v ekosistemih čiste energije, ki omogočajo pridobivanje energije iz obnovljivih virov, poleg tega pa še učinkovit prenos in porabo električne energije v aplikacijah, ki imajo razpon moči od milivatov do megavatov. Za več informacij obiščite www.power.com.

Poleg brezplačnega prevoza so pri Power Integrations za našo veselo karavano elektronikov pripravili tudi dve nagradi, ki sta ju na njihovem razstavnem prostoru prejela najstarejši udeleženec sejma na našem avtobusu, gospod Stane Likeb, ki je pri 92 letih še vedno ljubiteljski elektronik in še vedno razmišlja o novih rešitvah in načrtovanih projektih, ter profesorica Krista Lapuh-Krulc iz šolskega centra Krško. Poleg nje smo imeli na avtobusu še eno predstavnico nežnejšega spola, ki jo bralci revije poznamo kot avtorico serije zahtevnejših člankov, magistrico Marjano Erdelji.

Slike niKakšne produkte nam ponuja podjetje Power Integrations in na kaj je želelo opozoriti, ko jo je celoten avtobus slovenskih elektronikov primahal na njihov razstavni prostor (pod okriljem distributerja CODICO)? Predvsem na to, da so specializirani za tri specifična področja, AC-DC aplikacije, tokovne in napetostne vire za vse bolj aktualno področje polprevodniške (SSL) LED razsvetljave in morda malo manj znano področje gonilnikov za najrazličnejše aplikacije, kje so uporabljeni IGBT tranzistorji. Sami pravijo, da imajo gonilnike za dobesedno vsako aplikacijo! In to kar delajo, naredijo dobro!

Med ogledom sejma se največkrat ustavimo tam, kjer se dogaja kaj zanimivega in veliki, globalni igralci imajo tu seveda veliko prednost, saj si pozornost obiskovalcev lahko privoščijo, pravzaprav to spada v njihovo strategijo nastopa na trgu in osvajanja večjega tržnega deleža. Mali igralci so po tej strani nekoliko prikrajšani, lahko bi rekli »odrinjeni v ozadje«, nikakor pa niso nepomembni.

Slike niSlike niČe velikim pripadajo velike količine, masovna proizvodnja, nizke cene in vsesplošna, globalna prisotnost, so se majhni znašli nekje v izpraznjenem prostoru, kjer nekaj veljajo znanje, prilagodljivost, ustvarjalnost in inovativnost. Za vsakega se najde področje, kjer lahko živi, dela in ustvarja in vedno bodo obstajali veliki in mali igralci. Elektronika je na sejmu »electronica« razdeljena na ožja področja, saj je sama po sebi preširoko področje, da bi bilo lahko pregledno, da bi se v sejemskem vrvežu sploh znašli! Med klasična področja elektronike lahko še vedno brez slabe vesti uvrstimo elektroniko v avtomobilski industriji (automotive), ugnezdene sisteme (embedded) in elektroniko v medicini (medical), med aktualnimi vročimi temami pa so v ospredju polprevodniška razsvetljava (SSL and LED), pametna bivališča (smart home), torej zgradbe, hiše in stanovanja, Internet stvari (IoT) in električna mobilnost (e-mobility).

Celotni članek

Electronica 2016 (2)

www.svet-el.si

2017_SE248_9

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 03 Januar 2017 11:52 )  
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

PayPal naročnina

Svet elektronike zdaj z več vsebine (Arduino, ARM, Raspberry PI, PSoC, PIC, lestvično programiranje, radioamaterstvo...)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 10% popustom po ceni samo 44,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za pravne osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 20% popustom po ceni samo 39,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za fizične osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike po ceni samo 20,34 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

Če ste obstoječi naročnik tiskane revije ali avtor članka v reviji Svet elektronike in želite kupiti Spletno naročnino na revijo Svet elektronike s 50% pustom po ceni samo 10,16 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

V primerih spletne naročnine boste na Vaš email naslov v enem delovnem dnevu prejeli Uporabniško ime in Geslo za celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike

Prijava na naše novice

Ne zamudite najnovejših novic!

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če želite izvedeti več o uporabi piškotkov si preberite našo Politiko o piškotkih.

Sprejmem piškotke s te strani

EU Cookie Directive Plugin Information