8. avgusta, 2010

VISUAL BASIC 6.0 I. – začetni tečaj

Slike RAZNO T 4 - VISUAL BASIC 6.0 I. - začetni tečajZačetni tečaj Visual Basic je namenjen za vse, ki o Visual Basicu ne vedo ničesar ali si želijo razširiti obzorje znanja, obnoviti znanje iz preteklosti, mogoče spoznati to okolje. Kaj pa je Visual Basic? Visual Basic je razvojno orodje za izdelavo programov, ki tečejo na osebnih računalnikih (izdelava uporabniških programskih vmesnikov). Obisk tečaja priporočamo tudi učencem, ki se bodo v šoli spoznali z takim okoljem. Predavanja so na osnovni ravni za vse starosti. Slike TECAJ VB 1 - VISUAL BASIC 6.0 I. - začetni tečajTečaj poteka umirjeno, z veliko informacij, nekaj malega zgodovine programa. Če bi želeli vedeti kaj več o tečaju, lahko pošljete E-pošto, ali pa nas kar pokličete, na vsa Vaša vprašanja bomo bomo z veseljem odgovorili.

Oprema, na kateri poteka tečaj

 • Slike MEP MEP - VISUAL BASIC 6.0 I. - začetni tečajMegaPin razvojno orodje: MegaPin je razvojno orodje za AVR mikrokontrolerje. Vsebuje programator PROGGY, SD kartico, razhroščevalnik
 • LCD displej z osvetlitvijo: Dvovrstični LCD za prikaz 16 znakov
 • AVR mikrokontroler: delamo na AVR mikrokontrolerju
 • Program BASCOM AVR – Namenjen za programiranje mikrokontrolerjev v Bascom okolju za AVR mikrokontrolerje
 • Program AVR studio: Atmel-ov brezplačni program za delo z AVR mikrokontrolerji
 • Visual Basic 6.0V:

Slike LCD LCD 1 - VISUAL BASIC 6.0 I. - začetni tečajTečaj traja vsaj 3 polne ure, po tečaju in med njim pa boste dobili odgovore na vprašanja, ki so vas vedno mučila. Opremo bomo za čas tečaja brezplačno posodili.S sabo prinesite le prenosni računalnik, na katerega si naložite najnovejši Bascom-AVR DEMO program ter AVR Studio. V primeru da imate svojo opremo in jo boste prinesli s seboj, boste lahko delali na svoji opremi (v temu primeru vas prosimo da pridete na tečaj 15 minut prej, da pregledamo vašo opremo in jo uskladimo z našo, da bo tečaj tekel nemoteno). Med tečajem si bomo vzeli krajši odmor za kavo ali sok, kar nam bo napolnilo zaloge energije.

Kaj bomo delali:

Na začetnem tečaju boste udeleženci najprej spoznali delo z uporabniškim vmesnikom za programiranje s programskim jezikom VB6. Na preprost in razumljiv način bomo v delujočo celoto povezovali osnovne gradnike, spreminjali njihove lastnosti, sprogramirali odzive na različne dogodke in na koncu izdelali program, ki bo po USB vodilu komuniciral z MegaPin razvojno ploščico v obe smeri. Prikazovalnik LCD bomo uporabili na koncu za prikaza podatkov katere bomo shranjevali v datoteko.

Slike TECAJ VB 2 - VISUAL BASIC 6.0 I. - začetni tečaj Slike TECAJ VB 3 - VISUAL BASIC 6.0 I. - začetni tečaj
 • Spoznavanje okolja programskega orodja Visual Basic 6.0
 • Osnovni gradniki, njihove lastnosti in uporaba
 • Dogodkovno programiranje (klik, dvoklik, mouseover…)
 • Izdelava programa za komunikacijo po serijskem vodilu (USB, RS232) z MegaPinom
 • Izdelava ustreznega programa z Bascom-AVR programskim jezikom na MegaPin razvojnem sistemu

Slike RAZNO DIPLOMA - VISUAL BASIC 6.0 I. - začetni tečajTečaj je vsak drugi četrtek v mesecu, prične se ob 15. uri, nujna je predhodna prijava vsaj 7 dni prej

Individualni tečaji: nudimo tudi individualne tečaje za eno osebo. Več informacij: tel: +386 1 549 14 00 ali e-pošti!

Vsak udeleženec prejme diplomo o opravljenem tečaju!

Plačilni pogoji

Cena tečaja je 40,00 EUR in se mora plačati po predračunu. Nekaj dni pred tečajem boste prejeli predračun po pošti. V primeru da predračuna ne boste poravnali v predvidenem roku, lahko tečaj plačate na samem tečaju z zneskom 50,00 EUR. Pred začetkom tečaja vas bomo poklicali ali pa vam poslali e-pošto za potrditev udeležbe na tečaju.

Prijava ali informacije za tečaj

VISUAL BASIC 6.0 I. – začetni tečaj

Predavatelj: Bojan Kovač