30. junija, 2003

Praktična uporaba mikrokontrolerjev II

Slike PU2 PU2 - Praktična uporaba mikrokontrolerjev II

»Programiranje z nami je lažje« je geslo, ki nas in vas bralce spremlja že kar nekaj časa v reviji Svet elektronike. Tudi v tokratni, prenovljeni izdaji popularne knjige Praktična uporaba mikrokontrolerjev, nas bo spremljalo to geslo.

V prenovljeni izdaji smo se potrudili in poleg zanimivih člankov pripravili tudi CD, na katerem se nahaja večina programov, opisanih v knjigi. Na ta način smo bralcem omogočili lažje prebijanje skozi vsebino knjige.

Vsebino knjige smo prenovili skladno s trendi, ki so v našem prostoru že kar nekaj časa stalnica. Poleg standardnih člankov, ki se pojavljajo v poglavju Naprave za hobi in prosti čas in v poglavju Razvojna orodja in sistemi, smo dodali dve novi poglavji in sicer Električne ključavnice in alarmne naprave, ter poglavje Mobilni roboti. Zadnje poglavje je še posebej zanimivo za vse, ki tekmujete ali še razmišljate, da bi se udeležili tekmovanja mobilnih robotov.

Poglavje Ure, števci, časovniki pa smo razširili z nekaterimi zanimivimi članki in tako zaokrožili vsebino knjige.

Pri pripravi knjige smo se držali nekaterih smernic, med katerimi sta bili najpomembnejši aktualnost članka in dostopnost programske opreme, največkrat v izvorni kodi ali pa v HEX kodi, s katero sprogramiramo mikrokontroler. Pri nekaterih člankih nam na žalost ni uspelo dobiti programa. Kljub temu smo jih uvrstili v knjigo zaradi zanimivosti tematike, ki jo obdeluje članek.

Prepričani smo, da vam bo knjiga Praktična uporaba mikrokontrolerjev še malce odškrnila vrata sveta mikrokontrolerjev. Zato naj še enkrat poudarim geslo: Programiranje z nami je lažje!

ext vir - Praktična uporaba mikrokontrolerjev IIVirtualna trgovina, nakup brošure in informacije!

Praktična uporaba mikrokontrolerjev II

Jurij Mikeln, dipl. inž.

Ljubljana, julij 2003