Svet elektronike

nedelja
19 november 2017
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Raspberry Pi

Raspberry Pi in Python za začetnike

Raspberry Pi in Python za začetnike

Kupili ste Raspberry-PI (kratko RPi) in kaj zdaj? Marsikomu od vas RPi leži nekje v predalu, saj ste morda obupali nad Linux operacijskim sistemom, ali pa se vam je RPi med zbujanjem ustavil. Morda ste RPi celo zbudili, pa ne veste, kaj bi z njim počeli?

Zadnjič posodobljeno ( Ponedeljek, 22 September 2014 08:27 )

Več ...

Raspberry Pi in Python za začetnike (1)

Raspberry Pi in Python za začetnike (1)

Raspberry Pi smo v reviji Svet elektronike že predstavljali v člankih, ki jih piše mag. Marjana Erdelji. V člankih, ki jih piše Marjana ste lahko prebrali, kako uporabljati Raspi z obstoječimi programi, ki jih najdemo na spletu. V seriji člankov, ki jih pripravljam pa boste lahko prebrali, kako napisati program v programskem jeziku Python tako, da bo npr. LCD priključen na Raspi prikazoval besedilo. Ali pa to, da boste z Raspi nadzirali naprave v svojem stanovanju, uklapljali/izklapljali releje ipd.. Ko enkrat znate uporabljati Python, so možnosti uporabe Raspi (ki je mimogrede zelo zmogljiva plošča), zelo velike. Samo v Google poglejte, koliko zadetkov boste dobili, če vanj vtipkate Raspberry Pi...

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 13 Avgust 2014 07:43 )

Več ...

Raspberry Pi in Python za začetnike (3) – PWM, LCD (osnove)

Raspberry Pi in Python za začetnike (3) – PWM, LCD (osnove)

Mini računalnik RPi nam je že zlezel pod kožo. Kaj vse zmore ta mala naprava! Od preprostih vhodov – izhodov do najbolj kompleksnih aplikacij, o katerih smo v reviji Svet Elektronike že pisali. Naj vas spomnimo na spletni radio, detekcijo premikanja, spletni strežnik in še kaj bi se našlo. V seriji za začetnike smo se do sedaj naučili kako oživimo RPi, pravilno zaznati vhod in določiti izhod ter kako s prekinitvijo sočasno z glavnim programom pokličemo neko metodo. Na programerskem delu smo začeli glavni program pisati v „main“ funkcijo, katero smo vključili v blok try:except:, ki lovi napake. Skrajni čas je že, da se lotimo še pulzno širinske modulacije (PWM) in znakovnega (alfa-numeričnega) LCD zaslona, ki je še kako potreben za prikazovanje osnovnih podatkov pri raznih malih aplikacijah.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 13 Avgust 2014 07:44 )

Več ...

Raspberry Pi in Python za začetnike (4)

Raspberry Pi in Python za začetnike (4)

Moramo si priznati, da smo z Raspberry Pi-jem že dobri prijatelji. Da bomo še boljši, smo se odločili, da vam pripravimo „modul“, ki nam bo zelo olajšal komunikacijo z LCD zaslonom. Potem pa se bomo lotili izpopolnjevanja tega modula. Kaj sploh so moduli? Tudi to bomo omenili in jih opisali. Sledilo bo programiranje inkrementalnega dajalnika impulzov ali bolj domače enkoder-ja, s katerim pa bomo naredili zelo zanimivo aplikacijo.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 13 Avgust 2014 07:44 )

Več ...
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če želite izvedeti več o uporabi piškotkov si preberite našo Politiko o piškotkih.

Sprejmem piškotke s te strani

EU Cookie Directive Plugin Information