Svet elektronike

nedelja
19 november 2017
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Domov Revija 200 jubilejna

200 številka revije

200 številk revije Svet elektronike

Uporabniška ocena: / 7
SkromnoOdlično 
200 številk revije Svet elektronike

Natisniti 200 številk revije za elektroniko in avtomatizacijo na trgu, kot je Slovenija, ni ravno mačji kašelj. Ni problem delati neko revijo, kjer ima založnik veliko zaledje oglaševalcev in ciljnih bralcev, da ne omenjam avtorjev. Poglejmo na primer večje revije, ki jih izdajajo v državah z več 10 milijoni prebivalcev. Na takšnem trgu imajo oglaševalci svoj interes in preko medija plasirajo članke svojim kupcem. Prav tako v tako velikem trgu ni težko najti avtorje člankov oziroma ponavadi je celo tako, da si avtorji želijo publicitete v mediju, ki je razširjen med nekaj 10 milijoni prebivalcev.

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 11 September 2012 07:43 )

Več ...
 

Honeywell Humidlcon digitalni senzorji temperature in vlage

Honeywell Humidlcon digitalni senzorji temperature in vlage

TTI, Inc. svetovni distributer pasivnih komponent, povezovalnih elementov, relejev in stikal ter diskretnih polprevodniških komponent, ima odslej na zalogi tudi digitalne senzorje temperature in vlage HumidIcon, proizvajalca Honeywell. HIH-6130/6131 je oznaka serije senzorjev relativne vlažnosti (RH) in temperature v istem ohišju in z digitalnim izhodom, ki ponujajo številne konkurenčne prednosti, vključno z najmanjšim skupnim območjem napake, dolgoročno stabilnostjo in vodilno zanesljivostjo na področju tovrstnih izdelkov. Trdijo, da vam ti senzorji omogočajo realizacijo rešitev, ki na koncu prinesejo najcenejši izdelek v tej veji, ob tem, da dobimo tudi pravo temperaturno kompenzacijo in dostop do digitalne oblike izmerjenih vrednosti prek I²C vodila. Senzorji imajo visoko energetsko učinkovitost in imajo izredno majhna ohišja.

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 28 Avgust 2012 14:38 )

Več ...

Nov vodič o razsvetljavi iz TTI, Inc

Nov vodič o razsvetljavi iz TTI, Inc

V novem vodiču o razsvetljavi iz TTI, Inc. podrobnosti inovativnih komponent njihovih 20 ključnih dobaviteljev. Franšize proizvajalca Kingbright LED za pasivo, konektorje in senzorje.

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 28 Avgust 2012 14:36 )

Več ...

200 let zgodovine elektrotehnike

200 let zgodovine elektrotehnike

Pred nami je jubilejna 200. številka revije “Svet Elektronike”. Vsebuje nekatere izbrane arhivske prispevke. Spodobi se napisati zgodovino preteklega obdobja. Devetnajst let se v celoti vklaplja v samostojno Slovenijo. Avtorju tega članka se je to zdelo prekratko in je uporabil ambiciozno številko 200. Google in Wikipedia danes omogočata zelo obsežen vpogled v časovni potek svetovnega razvoja elektrotehnike.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 13 Avgust 2014 08:48 )

Več ...

Centralno upravljanje z več polnilnimi mesti

Centralno upravljanje z več polnilnimi mesti

Električna vozila so začela prihajati na trg, z njimi pa tudi potrebe po večjem številu javnih polnilnih postaj. Demografske spremembe, rastoča urbanizacija in industrializacija so razlogi za vse večje potrebe po energiji. Ker so viri energije omenjeni, hkrati pa se spopadamo tudi s posledicami globalnega segrevanja, je izrednega pomena, da najdemo vzdržni način z integriranimi rešitvami, ki ne bo imel pogubnih posledic na okolje.

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 17 Oktober 2012 20:20 )

Več ...

Brezžični mikrokrmilniki

Brezžični mikrokrmilniki

Kdor hoče obstoječo napravo nadgraditi z radijsko tehniko, običajno na mikrokrmilnik priklopi oddajno/sprejemno enoto. Sliši se enostavno, vendar ni. Kajti potrebni so novi izračuni glede stroškov, kakovosti in stopnje tveganja, stroški razvoja in logistike narastejo ter poviša se verjetnost odpovedi naprave. Dovolj razlogov, ki govorijo v prid mikrokrmilnikom z vgrajeno oddajno/sprejemno enoto.

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 11 September 2012 07:53 )

Več ...

GPS/GSM naprava za meritev pokritosti GSM signala

GPS/GSM  naprava za meritev pokritosti GSM signala

GPS in GSM naprave so danes zelo priljubljene in se vgrajujejo v različne sisteme. Skoraj ne poznam novejšega GSM telefonskega aparata, ki ne bi imel vgrajenega GPS sprejemnika. Toda to so naprave, ki jih uporabniki uporabljamo zgolj in samo z uporabniškega vidika preko aplikacij, ki so instalirane na napravi. Res je, da so to sistemi, ki so uporabniško zelo uporabni in prijazni ampak vedno se poraja vprašanje, kako to narediti malce drugače. Mi pa smo elektroniki in znamo stvari pogledati bolj podrobno v notranjost in si pripraviti sistem po lastnih željah in zahtevah.

Zadnjič posodobljeno ( Torek, 11 September 2012 07:56 )

Več ...
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

Naslovnice revij Svet elektronike


Naša spletna stran uporablja piškotke. Če želite izvedeti več o uporabi piškotkov si preberite našo Politiko o piškotkih.

Sprejmem piškotke s te strani

EU Cookie Directive Plugin Information