Svet elektronike

nedelja
28 maj 2017
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Domov Revija Nova številka embedded world 2017

embedded world 2017

E-pošta

Tudi sejem embedded world je za nami. V Nurnberg se vsakič odpravimo polni optimizma in raziskovalnega duha, otroško radovedni in z velikimi pričakovanji. Nikoli še nismo prišli domov popolnoma razočarani in tudi tokrat je bil splošni vtis o sejmu dober.

Slike niObdobje med sejmom electronica v Munchnu novembra lani in sejmom embedded world v resnici ni tako kratko in na tem področju bi lahko upravičeno pričakovali kakšna presenečenja, osupljive novosti, čisto nove tehnologije in podobno, vendar česa res pretresljivega nismo našli, vsakič se to pač ne zgodi...! Seveda je bilo opaziti polno novosti, kjer en proizvajalec za nekaj mesecev »pobegne pred zasledovalci« in kakšno novost, izdelek ali tehnologijo objavi pred vso konkurenco, vendar so takšna izstopanja kratkotrajna. V družbi odličnih proizvajalcev je namreč odlična tudi raziskovalna in razvojna konkurenca, ki pa stroki le koristi, saj širi razvojne možnosti vseh in tudi vsem postavlja temelje za nove, še bolj pogumno zastavljene cilje.

Fraunhofer Institute

Velikokrat dobimo občutek, da pri Fraunhofer inštitutu dobimo možnost vpogleda v stekleno kroglo, kaj nas čaka v prihodnosti, v katero smer se obrača razvoj, na katerem področju si lahko obetamo rast in kam je vredno investirati.

Microchip

Podjetje Microchip je očitno držalo obljubo, da bo Atmelove družine mikrokontrolerjev še naprej izpopolnjevalo in posodabljalo glede na potrebe in zahteve tržišča in dosedanjih uporabnikov teh priljubljenih AVR mikrokontrolerjev. Na sejmu embedded world 2017 (v nadaljevanju EW) so se predstavili s kar precej novostmi, med drugim tudi v družini mikrokontrolerjev ATtiny.

Imagination

Slike niImagination je vodilno podjetje na področju multimedijskih, procesorskih in komunikacijskih tehnologij. Na svojem razstavnem prostoru so predstavili delovanje svojih MIPS procesorjev, PowerVR grafike in obdelave vida, Ensigma brezžično povezljivost, IP in varnostno tehnologijo OmniShield ™ za različna področja uporabe, vključno z internetom stvari (IS), avtomobilski infotainment, ADAS in ostala področja. Družba je poudarila tudi svoje partnerstvo v tehnologijah skupaj z ostalimi proizvajalci, vključno z Baikal Electronics, Green Hills Software, Intercede, Microchip Technology, Mobileye, prpl Foundation, Socionext in drugimi.

Nexperia

Nexperia je povsem samostojno podjetje, ki ga je ustanovilo dobro znano podjetje NXP. Specializirano je za proizvodnjo diskretnih komponent, logičnih vezij, filtrov in komponent za EMS zaščito ter močnostnih MOSFET tranzistorjev. Vse njihove komponente ustrezajo zahtevam standarda AEC-Q101/100 za uporabo v avtomobilski industriji in komponent z manjšimi zahtevami sploh ne proizvajajo. V mnogih točkah stroge standarde celo presegajo, predvsem z mnogo daljšo življensko dobo njihovih komponent in izjemno nizkemu odstotku (ppm) okvar/napak na teh izdelkih.

Diodes Incorporated

Diodes Incorporated je vodilni svetovni proizvajalec in dobavitelj visoko kakovostnih standardnih izdelkov za specifične aplikacije v širokem področju uporabe. Poleg diskretnih polprevodnikov, logike in polprevodnikov za analogne in mešane signale so na sejmu embedded world 2017 predstavili PI7C9X2G304SLQ in PI7C9X2G404SLQ , ki predstavljata prvo paketno stikalo v zgodovini, ki ustreza standardu AEC-Q100 razred 3 za uporabo v avtomobilski industriji in to v celotnem temperaturnem območju od -40 do +80 °C.

Lattice Semiconductor

Podjetje Lattice Semiconductor poznamo kot vodilnega svetovnega ponudnika prilagodljivih rešitev pametne povezljivosti, je na sejmu predstavil svoje nov izdelek, iCE40 UltraPlus ™ FPGA čip, ki eden od energetsko najbolj učinkovitih in mobilno programirljivih heterogenih računalniških (MHC) rešitev industrije. Ta najnovejši dodatek k družini iCE40 Ultra prinaša osem krat več pomnilnika (1,1 Mbit RAM), dvakrat več digitalnih signalnih procesorjev (8x DSP) in izboljšane vhode in izhode glede na prejšnje generacije. Na voljo v različnih velikostih ohišij, zato je po naravi programirljivo vezje iCE40 UltraPlus idealno za uporabo v pametnih telefonih, za nosljivo elektroniko, brezpilotna letala, 360 ° kamere, pri raznih vmesnikih človek-stroj (HMI) in industrijski avtomatizaciji, seveda pa tudi v izdelkih za zagotavljanje varnosti in nadzor.

 Celotni članek

embedded world 2017

2017_SE252_28

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 26 April 2017 10:09 )  
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

PayPal naročnina

Svet elektronike zdaj z več vsebine (Arduino, ARM, Raspberry PI, PSoC, PIC, lestvično programiranje, radioamaterstvo...)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 10% popustom po ceni samo 44,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za pravne osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 20% popustom po ceni samo 39,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za fizične osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike po ceni samo 20,33 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

Če ste obstoječi naročnik tiskane revije ali avtor članka v reviji Svet elektronike in želite kupiti Spletno naročnino na revijo Svet elektronike s 50% pustom po ceni samo 10,16 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

V primerih spletne naročnine boste na Vaš email naslov v enem delovnem dnevu prejeli Uporabniško ime in Geslo za celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike

Prijava na naše novice

Ne zamudite najnovejših novic!

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če želite izvedeti več o uporabi piškotkov si preberite našo Politiko o piškotkih.

Sprejmem piškotke s te strani

EU Cookie Directive Plugin Information