Svet elektronike

nedelja
28 maj 2017
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Domov Revija Nova številka Regijsko tekmovanje v robotiki za obalno-kraške šole

Regijsko tekmovanje v robotiki za obalno-kraške šole

E-pošta

V četrtek 13.4.2017 smo na Elektro in pomorski šoli Portorož - enoti Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran - organizirali regijsko tekmovanje v robotiki za učence oziroma ekipe učencev osnovnih in srednjih šol v kategorijah ROBOsled in RoboCupJunior Reševanje Črta. Število sodelujočih kaže, da med osnovnošolci zanimanje za dejavnosti s področja elektronike in robotike narašča, kajti tokrat je s 43 roboti tekmovalo kar 83 učencev iz šestnajstih šol.

Slike niV kategoriji ROBOsled  tekmujejo ekipe v hitrostni vožnji po črni črti z roboti, ki so jih sami izdelali in tudi ustrezno umerili. Robota, ki je 860 cm dolgo progo najhitreje prevozil, sta izdelala Nej Vatovec in Mihael Mikić (OŠV Ankaran, mentor Ervin Pregelj), drugo mesto je zasedla ekipa Tilna Jelena in Patrika Colja (OŠ Antona Ukmarja Koper, mentor Tomo Drevenšek), tretje pa Hana Lesjak (OŠ Dekani, mentorica Simona Zupan).

V kategoriji RoboCupJunior Reševanje Črta so morali tekmovalci svojega robota sestaviti iz programa LEGO, FISHER ipd. ter ga ustrezno programirati za premagovanje ovir in opravljanje določenih nalog na tekmovalnem polju. Med osnovnošolci je to najbolje uspelo ekipama iz OŠ Antona Šibelja – Stjenka Komen (mentorica Lucija Filipčič Križaj), in sicer so prvo mesto dosegli Gal Križaj, Mark Buda in Blaž Vrabec, drugo Tine Peric, Aljaž Brodar in Andrej Poplašen, tretje mesto pa Jan Malej in Jakob Golubič (OŠ Koper, mentorica dr. Alenka Malej). V srednješolski kategoriji je zmagala ekipa Komna: Bor Križaj, Tilen Komel, Lenart Kobal, Enej Rener in Rok Filipčič (mentorica Lucija Filipčič Križaj), drugo mesto pa ekipa z Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran (mentor Robert Stegel).

Slike niNajboljše ekipe v posameznih kategorijah so se uvrstile tudi na državno tekmovanje ROBObum, ki bo 16. maja 2017 na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo v Mariboru. 

Pokrovitelji, ki so s prispevanimi nagradami za najboljše tekmovalce in šole pomagali pri izvedbi tekmovanja, so podjetja AX ELEKTRONIKA d.o.o. Ljubljana, BELMET MI d.o.o. Ljubljana, ČIP d.o.o. Maribor, LIVE d.o.o. Izola, HTE d.o.o. Ljubljana, LEGAMA d.o.o. Grosuplje in M–Aleja Koper.

 Celotni članek

Regijsko tekmovanje v robotiki za obalno-kraške šole

Robert Stegel, vodja tekmovanja

www.geps.si

2017_SE252_18

Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 26 April 2017 10:52 )  
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

PayPal naročnina

Svet elektronike zdaj z več vsebine (Arduino, ARM, Raspberry PI, PSoC, PIC, lestvično programiranje, radioamaterstvo...)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 10% popustom po ceni samo 44,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za pravne osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 20% popustom po ceni samo 39,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za fizične osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike po ceni samo 20,33 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

Če ste obstoječi naročnik tiskane revije ali avtor članka v reviji Svet elektronike in želite kupiti Spletno naročnino na revijo Svet elektronike s 50% pustom po ceni samo 10,16 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

V primerih spletne naročnine boste na Vaš email naslov v enem delovnem dnevu prejeli Uporabniško ime in Geslo za celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike

Prijava na naše novice

Ne zamudite najnovejših novic!

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če želite izvedeti več o uporabi piškotkov si preberite našo Politiko o piškotkih.

Sprejmem piškotke s te strani

EU Cookie Directive Plugin Information