Svet elektronike

torek
25 julij 2017
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Domov Revija Nova številka Microchip poenostavlja oblikovanje LCD aplikacij z nizko porabo

Microchip poenostavlja oblikovanje LCD aplikacij z nizko porabo

E-pošta

Microchip predstavlja novo družino mikrokontrolerjev z nizko porabo, ki podpirajo od jedra neodvisne zunanje naprave (Core Independent Peripherals, CIP) in inteligentna analogna vezja za krmiljenje zaslonov s tekočimi kristali (LCD).

Slike niDevet članov družine PIC16F19197 ima vgrajeno do baterije prijazno vezje za napajanje LCD zaslona; 12-bitni ADC z izračunavanjem (ADC2); primerjalnik - komparator z nizko porabo; aktivno uravnavanje delovanja takta ura svojega lastnega visokofrekvenčnega oscilatorja. So tudi prvi 8-bitni mikrokontrolerji, ki so optimizirani za priljubljene baterijsko napajane LCD aplikacije z nizko porabe in ki podpirajo upravljanje z zaslonom na dotik.

Ključna dejstva:

  • PIC16F19197 družina združuje baterijam prijazen LCD pogon z od jedra neodvisnimi zunanjimi napravami in inteligentnimi analognimi vezji
  • Prvi 8-bitni mikrokontrolerji, ki so optimizirani za naprave z nizko porabo in baterijsko napajanimi LCD prikazovalniki z zaznavanjem dotika
  • Periferija vključuje 12-bitni ADC s sposobnostjo preračunavanja za zajem in obdelavo signalov
  • Vgrajeno napajalno vezje (Charge pump) zagotavlja enakomeren kontrast na LCD prikazovalniku, tudi ko se baterijska napetost zmanjša
  • Aktivno uravnavanje glavne ure takta zagotavlja stabilnost oscilatorja prek vsega območja napajalnih napetosti in temperature delovanja.

Družino PIC16F19197 sestavljajo mikrokontrolerji z 28- do 64-priključki in z do 56 KB Flash in 4 KB RAM pomnilnika. Vgrajeni napajalnik zagotavlja, da LCD zasloni dosledno ohranijo kontrast tudi takrat, ko se napetost baterije ob praznjenju zmanjšuje. ADC2 avtomatizira zajemanje signala in nalog za njegovo obdelavo, zaradi česar lahko aplikaciji povsem enostavno dodajamo robustne gumbe in drsnike na dotik. Poleg tega funkcija aktivnega uravnavanja takta ure zagotavlja izjemno stabilen oscilator znotraj celotnega napetostnega in temperaturnega območja delovanja. Družina PIC16F19197 je torej vse to sposobna zagotoviti že s strojno opremo in se zato ne zanaša na programsko opremo.

Slike niDružina prav tako ponuja uro realnega časa skupaj s koledarjem (RTCC) z baterijsko podporo in tokovno bolj zmogljivimi izhodnimi priključki, s katerimi je mogoče osvetlitev ozadja LCD zaslona upravljati neposredno. Poleg tega podpira tako imenovana IDLE/DOZE načina delovanja z nizko porabo in možnost izklopa perifernih naprav (Peripheral Module Disable, PMD), kar lahko vse skupaj znatno podaljša življenjsko dobo baterije. Vse te funkcije so na voljo skupaj s sposobnostjo krmiljenja do 360 LCD segmente, kar pomeni, da je družina PIC16F19197 idealna izbira za baterijsko napajane LCD aplikacije.

Družina je podprta z MPLAB® konfiguratorjem programske kode (MCC), ki je brezplačen vtičnik za MPLAB X in MPLAB Xpress integrirani razvojni okolji, zagotavlja pa grafični vmesnik za konfiguracijo perifernih naprav in posameznih funkcij, ki so značilne za vsako posamezno aplikacijo. Microchip LCD XLP Explorer razvojna ploščica (DM240314) je že na voljo in podpira celotno družino PIC16F19197 mikrokontrolerjev.

Prvi trije člani družine so že na voljo za serijsko proizvodnjo in vzorčenje, vgrajeni pa so v različna ohišja. Za več informacij obiščite Microchipovo spletno stran na www.microchip.com/pic16f19197family Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij.

Microchip poenostavlja oblikovanje LCD aplikacij z nizko porabo

www.microchip.com

2017_SE254_7

Zadnjič posodobljeno ( Četrtek, 29 Junij 2017 14:42 )  
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

PayPal naročnina

Svet elektronike zdaj z več vsebine (Arduino, ARM, Raspberry PI, PSoC, PIC, lestvično programiranje, radioamaterstvo...)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 10% popustom po ceni samo 44,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za pravne osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Naročnino na tiskano revijo Svet elektronike z vključenim 20% popustom po ceni samo 39,95 Evrov kliknite spodnji gumb (velja za fizične osebe!)

 

Če želite kupiti celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike po ceni samo 20,33 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

Če ste obstoječi naročnik tiskane revije ali avtor članka v reviji Svet elektronike in želite kupiti Spletno naročnino na revijo Svet elektronike s 50% pustom po ceni samo 10,16 Evrov kliknite spodnji gumb.

 

V primerih spletne naročnine boste na Vaš email naslov v enem delovnem dnevu prejeli Uporabniško ime in Geslo za celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike

Prijava na naše novice

Ne zamudite najnovejših novic!

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če želite izvedeti več o uporabi piškotkov si preberite našo Politiko o piškotkih.

Sprejmem piškotke s te strani

EU Cookie Directive Plugin Information