1. marec, 2018

Revija PDF SE 261 marec 2018

  Svet elektronike colorPomlad prihaja!

  2018_261_1

  Pogled čez okno v času, ko pišem ta uvodnik, tega res ne pokaže. Ravno nasprotno – pred nami so najbolj ledeni dnevi v letošnji zimi. Ampak trditev v naslovu tega uvodnika gotovo drži – pomlad prihaja. In tudi mi smo v mislih že krepko v pomladi. Zakaj že – bi se kdo vprašal? Zato, ker se polno pripravljamo na 1. IKTEM konferenco, ki se bo odvijala od 31. maja do 1. junija v prelepem okolju Kranjske Gore, kjer udeležence poleg tehnično bogatih predavanj čaka tudi spust po ZIP-line s planiške velikanke.

  261 1 212x300 - Revija PDF SE 261 marec 2018Mi smo torej z mislimi že krepko v pomladi, ampak dejansko pa smo tukaj – v svojem okolju. V tem okolju smo si ogledali tudi sejem IFAM. Prvič po svojem nastanku se je IFAM preselil v Ljubljano. Kot kažejo prve številke, je bila selitev sejma uspeh tako po velikosti sejma (3 hale v Ljubljani proti eni hali v Celju) in tudi po številu obiskovalcev. Več o sejmu IFAM si preberite v prvem delu reportaže s sejma

  Ko že teče beseda o sejmih naj omenim, da se pripravljamo na ogled sejma Embedded World v Nurbergu, ki je tudi postal tradicionalno stičišče razvojnikov z vsega sveta – in tudi iz Slovenije. Če koga od slovenskih razvojnikov niste videli celo leto, ker je bil zaradi dela zaseden, ste ga gotovo srečali v Nurnbergu! Kako tudi ne, ko pa na tem sejmu vedno vidimo prebojno tehnologijo in izdelke, ki jih prikažejo razstavljalci iz vsega sveta.

  In kljub silnemu razvoju elektronike in njeni miniaturizaciji, se pohod 8-bitnih mikrokontrolerjev ni ustavil. In to kljub nizkim cenam ARM procesorjev in procesorjev drugih proizvajalcev. Marsikdo je še ne dolgo nazaj napovedoval, da bodo 8-bitniki izginili, ker jih bodo ARM-i pohrustali za malo malico. Pri podjetju Microchip dobro vedo, kaj potrebujejo njihovi kupci in zato se ni bati, da bi 8-bitniki izginili čez noč.

  Prebrali ste manjši del članka, če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

  Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

  Nakup

  Prijava