1. maj, 2018

Revija PDF SE 263 maj 2018

  Ostanite obveščeni!Svet elektronike color

  2018_263_1

  Spoštovani bralci in bralke,

  večkrat boste lahko v svoji elektronski pošti prebrali zgornji naslov – ali pa variante tega naslova. Namreč veljati prične GPRD zakonodaja, ki zahteva izrecno privoljenje prejemnika elektronske pošte, da se strinja s sprejemanjem določene elektronske pošte, ki prihaja na njegov naslov. S tem ni nič narobe, bolj je neprijetno to, da skoraj nihče točno ne ve, kako se bo ta zakonodaja izvajala in kaj to pomeni za vas bralce in za nas v podjetjih, ki pošiljamo takšne emaile.

  Ne glede na GPRD upamo, da so novice, ki jih prejemate od nas zanimive in da boste ostali z nami tudi v naprej.

  Zanimiva pa je tudi revija, ki je pred vami. Ne samo zaradi prihajajoče IKTEM konference, pač pa tudi ostalih člankov.

  Internet stvari postaja realnost in ne obstaja noben razlog, da se temu trendu ne bi pridružili. Senzorji postajajo vedno manjši in vedno bolj »pametni«, hkrati pa porabijo manj energije in to zato, da bi za napajanje potrošili čim manj baterij oziroma energije. Nekatere naprave se že zdaj napajajo z zajemanjem energije oziroma s t.i. žetvijo energije iz okolice (angl. energy harvesting). Takšni senzorji so poznana stikala, ki imajo vgrajen piezo element, ki ob pritisku generira dovolj energije za svoje delo. Druge naprave pa se napajajo tako, da zajemajo VF energijo iz okolice in jo uporabijo za svoje delovanje.

  Vse to z namenom povezovanja v internet stvari oziroma IoT. Vendar pa se razvoj ni ustavil in na IKTEM 2018 konferenci boste lahko slišali veliko predavanj o NB IoT – ozkopasovnem IoT. Bistvo NB IoT je v tem, da se bodo IoT naprave na splet povezale preko obstoječih mobilnih omrežij, ki so povsod okoli nas. Telekom Slovenije takšna omrežja že testira v Ljubljani, Mariboru in Kranju, gotovo pa bodo na IKTEM konferenci povedali, kakšne imajo plane za naprej.

  Na IKTEM boste videli in preizkusili tudi ustrezna IoT razvojna orodja in se z razvojnimi inženirji pogovorili o njihovi uporabi. IKTEM je konferenca z veliko zanimivimi predavanji in delavnicami – je pa mišljena tudi kot kraj prijetnega druženja med strokovnjaki.

  Naj vas ne skrbijo novice, da je Hotel Ramada Resort poln! To je sicer res, ampak Kranjska Gora ima veliko prostih ležišč. Zato vam svetujemo, da se za proste sobe pozanimate preko emaila info@hit-alpinea.si. ali preko telefona 00386 45 884 477. Pri prijavi omenite, da ste udeleženec IKTEM 2018!

  Prebrali ste manjši del članka, če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

  Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

  Nakup

  Prijava

  Tags: