28. junij, 2018

Revija PDF SE 265 julij/avgust 2018

  Svet elektronike colorIKTEM 2018 in electronica 2018

  2018_265_1

  Seveda bo, dragi bralci, IKTEM konferenca še nekaj časa odmevala v reviji Svet elektronike. Kako tudi ne, saj je to prva takšna strokovna konferenca za področje IKT, elektroniko in mehatroniko, ki se je zgodila na področju Slovenije v zadnjih 25 letih. Prvi odzivi na konferenco so bili pozitivni. Zato se še enkrat zahvaljujemo vsem sponzorjem, ki ste konferenco podprli in vsem udeležencem, ki ste jo obiskali. Ta pozitiven odziv nas spodbuja, da bomo IKTEM konferenco organizirali tudi naslednje leto in bomo naredili vse, da bo še boljša, kot letošnja. Seveda, če želimo, da bo konferenca še boljša, bomo uvedli nekaj sprememb, ki so se izkazale za potrebne. Ampak o tem takrat, ko vas bomo vabili na naslednjo IKTEM konferenco.

  V tokratni številki revije Svet elektronike boste (seveda) našli reportažo s konference IKTEM 2018 in pa reportažo z zanimivega tekmovanja RoboT2018, ki ga Svet elektronike sponzorira od samega začetka.

  Uvodnik 265 300x244 - Revija PDF SE 265 julij/avgust 2018V samogradnjah nadaljujemo z zanimivim strojnim generatorjem gesel za naš računalnik. V današnjem digitalnem svetu je potreba po geslih velika. Že vsak forum zahteva svoje geslo in teh gesel se nabere. Človek bi seveda lahko vsa ta gesla pomnil (z veliko težavo sicer), vendar nam tehnologija omogoča varno hranjenje gesel, do katerih razni hekerji zlepa ne bodo prišli. Tudi če strojnega generatorja gesel ne boste gradili, si preberite zanimiv članek.

  Zanimiv pa je tudi članek podjetja Analog Devices, kjer boste lahko prebrali, kako so se lotili krmilnika za LED žaromete. Članek je zanimiv tudi zato, ker razkrije zakaj so pri Analog Devices naredili en krmilnik za sicer različne LED žaromete (dolge/kratke luči) namesto dveh, kot je to običajno pri drugih ponudnikih krmilnikov.

  Poletje je končno tukaj! Upam, da ga boste lepo preživeli. Beremo se pa spet jeseni, ko vas vabimo na MOS sejem v Celje, kjer bo prisotna tudi revija Svet elektronike.

  Ko pa že omenjam sejem, naj vas tudi povabim na največji sejem elektronike, ki se bo odvijal novembra v Münchnu. Seveda je to sejem electronica in kot običajno bo uredništvo revije Svet elektronike svoje naročnike brezplačno peljalo na ogled tega sejma.

  Svet elektronike zna poskrbeti za svoje naročnike!

  Naj vas čez poletje spremlja elektronika in seveda najboljša revija za elektronike – Svet elektronike.
  Lep pozdrav!
  Jure

  Prebrali ste manjši del članka, če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

  Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

  Nakup

  Prijava

  Tags: