1. septembra, 2018

Revija PDF SE 266 september 2018

  Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - Revija PDF SE 266 september 2018Sejmi
  2018_266_1

  Ja, dragi bralci, jesen poleg hladnejšega vremena s sabo prinaša tudi sezono sejmov. Prvi sejem, na katerem bo tudi Svet elektronike, bo znani obrtni sejem MOS v Celju od 11. do 16. septembra. Vabljeni, da nas obiščete na sejmu.

  Kmalu za tem sejmom bo prav tako v Celju sejem Feel the future, za njim pa se že v novembru kaže najpomembnejši sejem za elektronike – sejem electronica v Münchnu.
  Nekateri bralci, predvsem naročniki na revijo Svet elektronike, ste že navajeni in veste, da si boste ta sejem ogledali brezplačno! Sliši se neverjetno, ampak je tako: prevoz na sejem in nazaj sponzorira podjetje Power Integration, ki je že naš kar standardni partner pri tem projektu. Drugi partner, ki bo zagotovil brezplačne vstopnice, pa je podjetje Farnell. Obema sponzorjema gre seveda zahvala, da bodo naročnikom na revijo Svet elektronike omogočili brezplačen ogled sejma electronica 2018.
  V tokratni številki revije Svet elektronike boste lahko prebrali zanimiv članek o različnih vrstah spajk, ki se uporabljajo v elektroniki. RoHS je po svoje naredil zmedo, po drugi strani pa tudi red. Vsi, ki se s spajkanjem ukvarjate profesionalno, si obvezno preberite članek o spajkah, saj prinaša veliko novih in zanimivih informacij.
  Zanimiv je tudi članek o elektronskem vžigu mešanice bencina in zraka v avtomobilskem motorju. Članek opisuje probleme in seveda tudi rešitve za zanesljivo delovanje avtomobilskega motorja. Klasičnemu – mehanskemu vžigu je že davno odbila zadnja ura, razen na raznih mopedih, kot je Pony Express in drugih starodobnikih.
  Morda pa vam bo pri odkrivanju ne zgolj starodobnikov, pač pa tudi arheoloških izkopanin pomagal detektor kovin, ki ga predstavljamo v tokratni številki. Po besedah avtorja Simona, naj bi predstavljeni detektor zaznal avto na globini 10m, kar je precej bolj občutljivo, kot »klasični« detektorji kovin s tuljavo.
  Seveda imamo tudi nekaj člankov za začetnike – članek o analogno-digitalnih pretvornikih za malce bolj napredne začetnike in pa v tej številki končujemo Barduino serijo člankov, v kateri predstavljamo različne Arduino module in njihovo uporabo skupaj z Bascom-AVR programom.
  Zanimiv člankov je torej obilica, zato vas vabim, da si priskrbite svoj izvod revije Svet elektronike, ki je brez dvoma najboljša slovenska revija za elektronike!

  Se vidimo na prihajajočih sejmih!

  PS: prijavo za ogled sejma electronica München boste v kratkem lahko zasledili na naši prenovljeni spletni strani. Pohitite s prijavo, ker je – kot vedno, število mest omejeno.

  Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

  Prijava

  Nakup naročnine

  Tags: