1. november, 2019

Revija PDF SE 279 november 2019

  Svet elektronike color

  Zaključek leta

  2019_279_01

  Drage bralke in bralci, kot bi trenil je minilo tudi letošnje indijansko poletje in skoraj “digitalno” smo iz toplih 24° C padli na 10 °C ali manj. Vsako leto prinese kaj dobrega, brez slabega pa verjetno tudi ne gre. Seveda je potrebno pogledati eno in drugo ter se vprašati, kako še izboljšati dobro in izkoreniniti slabo.

  Podobno smo naredili pri reviji Svet elektronike, kjer smo tekom celega leta počeli prav to – uvajali smo več dobrih člankov in izkoreninjali tisto, kar vas bralcev ni pritegnilo. Upamo, da nam to uspeva.

  Tudi za tokratno številko smo zbrali obilico zanimivih člankov. Vedno več se govori o IoT, vedno več je tudi IoT naprav, aplikacij in praktičnih primerov uporabe. In prav pri IoT napravah je ključnega pomena to, da se IoT naprave lahko preprogramira med delovanjem. O tem boste lahko prebrali zanimiv članek v tokratni številki.

  Ker pa svet ni samo IoT in novodobne tehnologije, pač pa tudi “stara dobra klasika”, si v tokratni številki lahko preberete, kako učinkovito zaščititi RS485 vodilo in njegove komponente. RS485 in tudi RS232 še ne bosta tako kmalu šla v pozabo – vsaj v industriji gotovo ne.

  Tudi Arduino in Bascom-AVR ne bosta šla v pozabo, zato s serijo opisovanja zanimivih Arduino modulov skrbimo tudi v reviji Svet elektronike. Morda vsi predstavljeni senzorji niso zanimivi za vas, kakšen pa bo gotovo, zato le ne zamudite članka iz te serije.

  In kot je prav pred prazničnimi dnevi, smo tokrat zopet pripravili Nagradno igro podjetja Microchip. Vabimo vas, da se prijavite v nagradno igro – nikoli ne boste izvedeli, ali vas je sreča čakala za vogalom, če se ne boste prijavili!

  Svet elektronike vas ne bo čakal za vogalom, ga pa najdete pri vašem prodajalcu revij ali v specializiranih trgovinah z elektronskimi komponentami.

  Lep pozdrav!
  Jure


  UVODNIK

  • 3_ Jesen

   

  NOVICE

   

  PREDSTAVLJAMO

  PROGRAMIRANJE

  • 44_ Pametni mikrokontrolerji z arhitekturo ARM (6. del)
   Avtor: dr. Simon Vavpotič
  • 52_ 37 zanimivih Arduino modulov (4)
   Avtor: mag. Vladimir Mitrović

  STIK

  Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

  Prijava

  Nakup naročnine

  Tags: