1. marec, 2019

Revija PDF SE 272 marec 2019

  Svet elektronike color272 1 212x300 - Revija PDF SE 272 marec 20192019_272_1

  Spet sejmi

  Drage bralke in bralci,
  v tem času skoraj ne morem začeti uvodnika drugače, kot s sejmi. Sezona sejmov se je pač začela. Otvoril jo je sejem IFAM, ki je praznoval 15. obletnico, nadaljeval jo je Embedded World v Nurnbergu, njemu bo sledil Industrijski sejem, nato pa že pride strokovna konferenca IKTEM.
  O sejmu IFAM boste lahko prebrali 1. del reportaže, ki smo jo zaradi obsežnosti morali razdeliti na 2 dela. Pravzaprav smo nabrali materialov za opis za 3 dele, vendar ne moremo samo o enem sejmu pisati v treh številkah.

  Ko že teče beseda o številkah si preberite zanimiv članek o ultra nizkošumnih LDO regulatorjih. Industrijsko prediktivno vzdrževanje pa vam bo poenostavilo vzdrževanje v industriji.

  Nuremberg 2019 300x169 - Revija PDF SE 272 marec 2019Eden bolj zanimivih člankov v tokratni številki revije Svet elektronike pa je članek Lucia di Jasia, inženirja iz podjetja Microchip. Lucio piše v zanimivem jeziku, hkrati pa je tema o kateri piše zelo zanimiva, saj piše o perfiferiji (mikrokontrolerja), ki deluje brez jedra (mikrokontrolerja).

  In v kategorijo zanimivih člankov spada tudi članek o tehnologiji interneta stvari. Avtorja članka bosta te tehnologije predstavila tudi na konferenci IKTEM.

  In z vabilom na IKTEM konferenco naj tudi zaključim ta uvodnik: vljudno vabljeni na obisk IKTEM konference, ki se bo letos odvijala na Rogli. Teme bodo zanimive (eno od teh tem sem že odkril), druge teme pa bomo objavili v kratkem. Na IKTEM konferenci bodo tudi zanimive hands-on delavnice, na katerih boste nekateri udeleženci tudi prejeli razvojna orodja, na katerih boste delali. In ob vseh predavanjih in delavnicah seveda ne pozabite na prijetno druženje s strokovnjaki. Vabljeni na IKTEM 2019!

  Lep pozdrav!
  Jure

  UVODNIK

  • 3_Spet sejmi

  NOVICE

  PREDSTAVLJAMO

  • 10_Reportaža IFAM 2019 (1)
   Avtor: Bojan Kovač
   https://svet-el.si
  • 24_Dobavite čisto moč z ultra nizkošumnimi LDO regulatorji
   Avtor: Steve Knoth
   www.analog.com
  • 30_WinCC V7.5
   Avtor: Toni Zupančič
   Siemens d.o.o.
   www.siemens.si
  • 34_Industrijsko prediktivno vzdrževanje z razvojnim kompletom
   Avtor: Rich Miron
   www.digikey.com
  • 43_O dihanju in izvajanju v realnem času
   Avtor: Lucio Di Jasio
   www.microchip.com
  • 50_Tehnologije Interneta stvari
   Avtor: Grega Močnik, mag.inž. ele.
   Avtor: Danilo Zimšek, uni. dipl. inž. tk.

  PROGRAMIRANJE

  • 52_Digitalni analizator signalov (3)
   Avtor: dr. Simon Vavpotič

  STIK

  Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

  Prijava

  Nakup naročnine

  Tags: