1. maja, 2018

Omega2, nova razvojna plošča z vgrajenim WiFi strežnikom

onion - Omega2, nova razvojna plošča z vgrajenim WiFi strežnikomOnion
2018_263_59

Na Kickstarter platformi ste lahko zasledili novo razvojno ploščo Omega2. Omega2 IoT razvojna plošča temelji na Linuxu in je namenjena razvijalcem vseh nivojev usposobljenosti za izdelavo povezanih aplikacij strojne opreme. Priklopite Omego in takoj boste zagnali operacijski sistem, ki vam bo omogočil razvoj v svojem najljubšem programskem jeziku, ustvarjanju spletnih aplikacij in vmesniku z različnimi strojnimi deli z minimalnim časom in trudom.

Strojna oprema

263 59 01 300x169 - Omega2, nova razvojna plošča z vgrajenim WiFi strežnikomNa ploščici Omega2 se nahaja MT7688 SoC, ki deluje pri 580 MHz MIPS CPU, podpira 2,4 GHz IEEE 802.11 b / g / n WiFi ter 10M / 100M žično omrežno povezljivost in deluje na 3,3V. Omega2 ima 64 MB pomnilnika DDR2 DRAM in 16 MB pomnilnika na vezju.

Omega je bil razvit za interakcijo z drugo strojno opremo, zato ima široko paleto strojnih vmesnikov. Ima namenske priključke za USB2.0 in Ethernet ter 12 GPIO priključkov, ki jih lahko nadzoruje uporabnik. Ti GPIO-ji lahko podpirajo serijske komunikacijske protokole I2C, UART in SPI.

Najboljše pri tem pa je to, da je razvojna plošča majhna, z dimenzijami 1,7 ” x 1″ pa zavzame minimalen prostor v vašem projektu.

Programska oprema

263 59 02 300x232 - Omega2, nova razvojna plošča z vgrajenim WiFi strežnikomOmega2 ima različico Linuxovega operacijskega sistema Embedded Development Linux, ki temelji na Onionu, distribucija pa na osnovi OpenWRT. Ker je v operacijskem sistemu Omega na voljo celoten Linux OS, uporabniki pri izbiri programskega jezika niso omejeni. Podprti programski jeziki vključujejo: C, C + +, Python, NodeJS, Rust, Ruby, PHP, Perl, GoLang, Shell

Omega OS je privzeto opremljen kot spletni strežnik, tako da lahko druge naprave v lokalnem omrežju dostopajo do Omege preko brskalnika.

IoT računalnik

Kaj naredi Omega2, da mu lahko rečemo IoT računalnik? To je kombinacija naslednjega:
Majhen
Energijsko učinkovit
Obdelava, mrežna dostopnost in šifrirne zmogljivosti
Prilagodljivost, ki izhaja iz zagona operacijskega sistema Linux
Podpora številnim programskim jezikom in številnim sočasnim procesom
Omega2 je močan in dovolj prilagodljiv, da Omega2 predstavlja možgane za skoraj vse IoT naprave.

Omega + Dock

Za najboljše delovanje in večino funkcionalnosti lahko Omego priključite neposredno v katero koli razširitveno Dock ploščico, ki jih ponuja Onion. Vse Dock ploščice se lahko napajajo z običajnim Micro-USB kablom in vsebujejo napetostni regulator, da varno zagotovijo 3,3V za napajanje Omege, zato jo priključite in začnite delati z Omego brez skrbi.

263 59 03 300x162 - Omega2, nova razvojna plošča z vgrajenim WiFi strežnikomVsaka Dock ploščica dodaja edinstveno funkcionalnost Omegi, vključno z izpostavljanjem Omega GPIO-jev, podpira Omega Expansions in omogoča USB-povezovanje.

Tehnične podrobnosti

  • 580MHz MIPS CPE
  • 64 MB pomnilnika
  • 16 MB prostora za shranjevanje
  • Podpora USB2.0
  • 2,4GHz b / g / n WiFi
  • 3,3V delovna napetost
  • 12 GPIO-jev
  • Podpora za UART, I2C, SPI

Operacijski sistem

Omega2 deluje na operacijskem sistemu Linux Embedded Development Environment (LEDE), z distribucijo na osnovi OpenWRT. Ta distribucija Omega2 omogoča dostop do funkcij OPKG.

Omega LED

263 59 04 300x157 - Omega2, nova razvojna plošča z vgrajenim WiFi strežnikomOmega LED je odlično orodje za obveščanje uporabnikov z informacijami. Obvešča vas, ko je Omega vključen, ko je izključen in ko se zaganja. Omega LED uporablja GPIO44 in ga je mogoče programirati tako, da naredi številne kul stvari. Več o LED in o tem, kako uporabiti Omega LED si lahko preberete v članku na spletni strani Omega.

Ponastavi GPIO

Razvojno ploščo Omega je mogoče ponastaviti z uporabo GPIO38. Ko je priključen na Dock (npr. Expansion Dock), ta GPIO omogoča različne funkcije gumba za ponastavitev, ki je na voljo na dokih. Na primer, hiter pritisk gumba sproži ukaz za ponovni zagon, medtem ko če gumb držimo približno 10 sekund, to sproži ukaz tovarniške ponastavitve.

WiFi antena

Vgrajena antena je keramična površinska antena. Antena je sicer majhna, vendar odlično deluje, zato ima lahko Omega WiFi signal doseg do 100 metrov vidne razdalje.

Konektor U.FL

Priključite zunanjo anteno na SMD U.FL priključek, ki se nahaja na Omegi. Zunanjo anteno lahko uporabite za razširitev področja WiFi povezave ali za zagotavljanje zelo usmerjenega signala. Ko je priključena zunanja antena, se bo izhodna moč razdelila med SMD vgrajeno in zunanjo anteno in zato bo zagotovljene le polovico pričakovane moči. Da bi svojo zunanjo anteno uporabljali pri največji zmogljivosti, boste morali spremeniti Omega tako, da odstranite 0 Ohm upor, ki se nahaja med anteno WiFi in priključkom U.FL, tako da vsa moč gre v zunanjo anteno U.FL.

Povzeto po: https://onion.io/store/omega2/
https://onion.io
Tags: