1. septembra, 2018

Zaščitite omrežja v vozilih pred hekerji s prvim kompletom za razvoj varnosti v avtomobilski industriji

microchip 300x74 - Zaščitite omrežja v vozilih pred hekerji s prvim kompletom za razvoj varnosti v avtomobilski industrijiMicrochip Technology Inc
2018_266_15

Podjetje Microchip Technology Inc. napoveduje razvojni komplet CryptoAutomotive ™ In-Vehicle Network (IVN) za razvoj TrustAnchor / Border Security Device (TA / BSD).

To orodje proizvajalcem originalne opreme in dobaviteljem prvega reda omogoča uvedbo varnosti omrežnih sistemov vozil, začenši na prednostnih področjih, z najvišjo stopnjo zaščite in brez vpliva motenj na delovanje, od koderkoli že prihajajo.

266 15 01 300x214 - Zaščitite omrežja v vozilih pred hekerji s prvim kompletom za razvoj varnosti v avtomobilski industrijiEdino varnosti namenjeno orodje v avtomobilski industriji, razvojni komplet CryptoAutomotive TA/BSD emulira varno vozlišče v avtomobilskem omrežju in sistemskim oblikovalcem omogoča intuitivno izhodišče za izvajanje varnosti. Zasnovan je tako, da je prilagodljiv, saj se to orodje prilagodi vsem potrebam OEM proizvajalcev tako, da jim omogoča konfiguriranje vozlišča v skladu z različnimi specifikacijami in industrijskimi standardi.

Ključna dejstva:

  • Komplet za razvoj je proizvajalcem originalne opreme in dobaviteljem prvega reda orodje za zavarovanje obstoječih avtomobilskih omrežij;
  • Edino razvojno orodje namenjeno zgolj varnosti v avtomobilski industriji;
  • Orodje se lahko uporablja s poljubnimi ECU (engine control unit) krmilnimi računalniki, arhitekturami, konfiguracijami ali vodili.

Orodje prikazuje varnostno shranjevanje ključev, avtentikacijo elektronske krmilne enote (ECU), kripto pospeševalnike na nivoju strojne opreme in druge kriptografske elemente. Ko se uporablja z gostiteljskim mikrokontrolerjem, omogoča oblikovalcem izvajanje funkcij, kot sta preverjanje pristnosti sporočil CAN in preverjanje sporočil CAN 2.0 na CAN FD (CAN-FD) z dodatnimi kodami za preverjanje pristnosti sporočil (Message Authentication Codes, MAC), kadar bi bilo to potrebno.

266 15 02 300x214 - Zaščitite omrežja v vozilih pred hekerji s prvim kompletom za razvoj varnosti v avtomobilski industrijiMicrochip ponuja celovit pristop k avtomobilski varnosti. S spremljevalnim pristopom, komplet za emulacijo TA / BSD OEM proizvajalcem omogoča, da nadaljujejo z uporabo svojih obstoječih mikrokontrolerjev in, kar je še pomembneje, tudi z obstoječo ugnezdeno programsko opremo, ki se nahaja v teh mikrokontrolerjih, certificirano na zahtevane varnostne standarde, z možnostjo kasnejšega dodajanja spremljevalnega čipa, ki ga simulira predstavljeni komplet. Ti spremljevalni čipi bodo stranki dostavljeni v predprogramirani obliki in bodo vsebovali tudi vse potrebne ugnezdene varnostne ukrepe, s katerimi bo na nivoju strojne opreme zagotovljena varnost glede zaščite ključev. Ta dodatni pristop lahko v primerjavi z drugo alternativno rešitvijo s preoblikovanjem sistema z visoko zmogljivim mikrokontrolerjem (ki mora ob tem zagotavljati tudi varnost), prinese znatno nižje stroške razvoja in skrajša čas do trženja končnih izdelkov, saj lahko omenjena alternativna rešitev zahteva znatno prenovo 266 15 03 213x300 - Zaščitite omrežja v vozilih pred hekerji s prvim kompletom za razvoj varnosti v avtomobilski industrijiarhitekture mikrokontrolerja za zagotavljanje varnosti, tako na področju strojne kot tudi na področju programske opreme.

Orodje se lahko uporablja s katerimkoli ECU krmilnikom, arhitekturo, konfiguracijo ali vodilom s tem, da zagotavlja prožnost za izvajanje varnosti v obstoječih sistemih brez velikega preoblikovanja. Rešitev s spremljevalnimi čipi zahteva minimalne posodobitve programske kode mikrokontrolerja, kar posledično pomeni minimalen učinek na obstoječo oceno funkcionalne varnosti mikrokontrolerja. S tem pristopom je odpravljena tudi potreba po internem strokovnem znanju v zvezi z varnostjo. Orodje omogoča spletni grafični uporabniški vmesnik (GUI) z vnaprej nastavljenimi možnostmi za poenostavitev in lažjo uporabo.

Z velikim napredkom avtomobilske industrije, naraščajočih stopnjah avtomatizacije in avtonomnimi vozili na obzorju je popolnoma jasna in nujna tudi potreba po zavarovanju avtomobilskih omrežij in tudi industrija zdaj na splošno to potrebo tudi priznava. S prilagodljivim pristopom dodajanja tako Microchipov avtomobilski razvojni komplet proizvajalcem originalne opreme in dobaviteljem prvega reda zagotavlja orodja, potrebna za takojšnjo izvedbo potrebnih varnostnih ukrepov tudi že v obstoječih omrežjih vozil.

Novi, šele predstavljeni razvojni komplet za CryptoAutomotive čipe TA/BSD (DM320112) je že na voljo za 250,00 $, kupite pa ga lahko na spletni strani Microchipovega spletnega servisa microchipDIRECT. Za dodatne informacije se obrnite na prodajnega predstavnika podjetja Microchip ali obiščite spletno mesto Microchip na naslovu www.microchip.com/cryptoautomotive.

Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij.
www.microchip.com
Tags: