1. septembra, 2018

Prepoznavanje 3D kretenj v avtomobilski industriji

microchip 300x74 - Prepoznavanje 3D kretenj v avtomobilski industrijiMicrochip Technology Inc
2018_266_5

Zmanjšanje motečih vplivov na voznika s krmilnikom prepoznavanja 3D kretenj, ki je predviden za uporabo v avtomobilski industriji.

Proizvajalci avtomobilov vse bolj iščejo najrazličnejše načine za zmanjšanje motečih vplivov na voznike z uporabo tehnologije funkcionalne varnosti v vozilih. Mnogi oblikovalci naprav za komunikacijo med ljudmi in napravami (HMI) se nagibajo k prepoznavanju kretenj, ki naj bi bile ena izmed rešitev za izboljšanje varnosti voznika in vozila, ne da bi pri tem žrtvovali zasnovo notranjosti, ob tem pa voznikom dajejo na razpolago tudi druge funkcije, ki jim omogočajo preprosto nadzorovanje vsega: od vklopa luči do odgovarjanja na prihajajoče telefonske klice, medtem pa so vozniki lahko popolnoma osredotočeni na cesto. Podjetje Microchip Technology Inc. je pred kratkim objavilo nov tridimenzionalni (3D) krmilni mehanizem za prepoznavanje gest, ki ponuja najnižje stroške za podobni sistem v avtomobilski industriji in za napredne rešitve HMI v avtomobilski industriji zagotavlja trajno rešitev. MGC3140 se pridružuje Microchipovi družini preprostih kontrolnih krmilnikov 3D, ki pa je prvi usposobljen za uporabo v avtomobilski industriji.

266 5 01 300x214 - Prepoznavanje 3D kretenj v avtomobilski industrijiKljučna dejstva:

  • Zmanjšanje stroškov projektiranja avtomobilskih 3D HMI vmesnikom s krmilnikom gest z novim mikrokontrolerjem podjetja Microchip
  • MGC3140 ponuja trajno rešitev z uporabo enega samega čipa za načrtovanje naprednih avtomobilskih HMI vmesnikov
  • Krmilniki 3D-gest so enostavni za uporabo in so prvi, ki so predvideni in usposobljeni za uporabo v avtomobilski industriji
  • Omogoča zanesljivo zaznavanje kretenj pri polni sončni svetlobi in s senzorji iz kateregakoli prevodnega materiala

Primeren je za širok nabor aplikacij, ki zmanjšujejo moteč vpliv na zbranost voznika in vozilom dodajajo neko udobje. Novi kapacitivni krmilnik podjetja Microchip s prepoznavanjem gest na osnovi kapacitivnosti je idealen za navigacijo infotainment sistemov, upravljanje s senčili in notranjo osvetlitvijo in za podobne aplikacije. Tehnologija podpira tudi odpiranje zadnjih dvižnih vrat, ki jih aktiviramo z nogo in vse druge lastnosti, za katere proizvajalec želi, da jih upravljamo le s preprostimi gibi. MGC3140 ustreza zahtevam strogega AEC-Q100 standarda za avtomobilsko industrijo, po katerem je zagotovljeno delovanje v delovnem temperaturnem območju od -40 do +125 stopinj Celzija in izpolnjuje tudi stroge zahteve glede elektromagnetnih interferenc (EMI) in elektromagnetne združljivosti (EMC) pri načrtovanju avtomobilskih sistemov. Vsak 3D sistem za zaznavanje gest, kretenj, je sestavljen iz senzorja, ki ga lahko izdelamo iz katerega koli prevodnega materiala, poleg pa potrebujemo še Microchipov krmilnik za prepoznavanje gibov, ki je nastavljen in uglašen za delovanje v vsaki posamezni aplikaciji.

266 5 02 300x214 - Prepoznavanje 3D kretenj v avtomobilski industriji»Z MGC3140 prinašamo preverjeno tehnologijo prepoznavanja gest, s katero zagotavljamo intuitiven vmesnik za komunikacijo med voznikom in vozilom, ob tem je občutno zmanjšan tudi vpliv motenj na voznikovo zbranost,« je povedal Fanie Duvenhage, podpredsednik poslovne enote podjetja Microchip’s Human Machine Interface. »Microchip se zavezuje, da bo poleg vodilne tehnične podpore podpiral avtomobilski trg z rastočim portfeljem krmilnikov za zaznavanje dotika in gest. Ta mikrokontroler strankam nudi stroškovno učinkovito rešitev za zaznavanje kretenj, pri tem pa ne ogroža svobode oblikovanja notranjosti vozila.«

Medtem, ko so obstoječe rešitve (na primer na osnovi infrardečega sevanja in tehnologije z odštevanjem časa) praviloma dražje in slabo delujejo pri močni svetlobi ali pri neposrednih sončnih žarkih, nudi MGC3140 zanesljivo zaznavanje tudi ob neposredni sončni svetlobi in okoljih s težjimi pogoji. Tudi druge rešitve na trgu imajo določene fizične omejitve in zahtevajo, da se v ta namen v vozilo vgradi potrebna infrastruktura in pripravi prostor. MGC3140 je združljiv z ergonomskim oblikovanjem notranjosti in omogoča načrtovalcem HMI vmesnikov, da ustvarjajo inovacije z manj fizičnimi omejitvami, saj je senzor lahko kakršenkoli prevodni material, zato ga z lahkoto skrijemo pred pogledi.

Razvojna orodja

Emerald je komplet za preizkus zmogljivost teh čipov in zagotavlja priročno platformo za ocenjevanje zmogljivosti tega krmilnika za prepoznavanje 3D-gest. Komplet vsebuje referenčno tiskano vezje (PCB) s krmilnikom MGC3140, senzorjem v obliki tiskanega vezja kar na laminatu iste ploščice TIV, s katerim prepoznamo poteze, zraven pa še vse potrebne kable, programsko opremo in dokumentacijo za podporo uporabniku prijazni izkušnji, ki je resnično preprosta za uporabo. Vsi deli so združljivi z Microchipovim razvojnim programskim okoljem Aurea, ki podpira vse Microchipove krmilnike za prepoznavanje 3D kretenj.

Cene in roki dobave

MGC3140 je zdaj na voljo v količinah za vzorčenje in prav tako v količinah za masovno proizvodnjo. Cene so na voljo na vašo zahtevo.

Za dodatne informacije se obrnite na prodajnega zastopnika podjetja Microchip oziroma pooblaščenega svetovnega distributerja ali obiščite spletno mesto družbe Microchip.

Slike:

O podjetju Microchip Technology

Microchip Technology Inc. je vodilni svetovni ponudnik mikrokontrolerjev, vezi za mešane signale, analognih in Flash-IP rešitev, ki zagotavljajo nizko tveganje za razvoj izdelkov, nižje skupne sistemske stroške in hitrejši čas do trženja na tisoče različnih aplikacij po vsem svetu. S sedežem v mestu Chandler v Arizoni, ponuja Microchip izjemno tehnično podporo, skupaj z zanesljivo dobavo in kakovostjo. Za več informacij obiščite spletno mesto Microchip na naslovu www.microchip.com.

Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij.
www.microchip.com
Tags: