1. oktobra, 2018

Ustvarite zvočne naprave visoke ločljivosti

microchip 300x74 - Ustvarite zvočne naprave visoke ločljivostiMicrochip Technology Inc
2018_267_8

Ustvarite zvočne naprave visoke ločljivosti z novim Microchip Bluetooth® Audio SoC s Sony LDAC ™ tehnologijo. SoC v skladu s tehnologijo Bluetooth 5.0 omogoča izjemen zvok, o čemer pričajo tudi nagrajene vrhunske mobilne slušalke Mobius priznanega proizvajalca Audeze.

Potrošniki pričakujejo, da bo Bluetooth avdio napravam omogočil izjemno in neprekinjeno doživetje poslušanja, saj je na trgu zaznati vedno večje povpraševanje po visokokakovostnih zvočnih izkušnjah. Vendar pa boljšo zvočno izkušnjo prek Bluetooth povezave pogosto omejujejo bitna globina in frekvenca obstoječih kodekov, kot sta tehnologija komuniciranja in stiskanja, ki se uporablja za brezžično pošiljanje zvoka. Zdaj pa imajo oblikovalci avdio sistemov na voljo v celoti certificiran sistem v samem čipu (SoC) s tehnologijo LDAC podjetja Sony, ki je v skladu s standardom Bluetooth 5 podjetja Microchip Technology Inc., ki ima oznako IS2064GM-0L3. SoC proizvajalcem avdio opreme omogoča, da razvijejo novo generacijo avdio naprav z najnaprednejšim kodekom in s tem širijo zvok visoke ločljivosti med avdiofile in na ogromno tržišče brezžične izdelke. V svoje vrhunske mobilne slušalke Mobius ga je med drugimi vgradil tudi svetovno priznani proizvajalec slušalk Audeze. Več informacij o SoC najdete na spletni strani: http://www.microchip.com/IS2064.

Slušalke Audeze Mobius z brezžično Bluetooth povezavo uporabljajo IS2064GM-0L3 SoC podjetja Microchip, ki podpira LDAC in tudi druge zvočne kodeke. Sonyjev LDAC velja za najkakovostnejši avdio kodek, ki je v tem trenutku sploh na voljo. Prenaša lahko do 990 kbps podatkov s pretočnimi vsebinami, kar je trikrat več od standardnega Sub-band (SBC) Bluetooth kodeka, pri tem pa vzdržuje frekvenco in bitno globino do 96 kHz pri 24-bitni ločljivosti. Visoka učinkovitost stiskanja in reprodukcije omogoča med avdio Bluetooth napravami prenašanje zvoka visoke ločljivosti.

267 8 03 300x92 - Ustvarite zvočne naprave visoke ločljivosti“Naše nove slušalke Mobius se lahko pohvalijo s številnimi inovativnimi tehnologijami. Za zagotovitev prenašanja visokokakovostnega zvoka prek Bluetooth povezave smo v naše slušalke vgradili IS2064GM-0L3 SoC podjetja Microchip,« je povedal Sankar Thiagasamudram, izvršni direktor v podjetju Audeze. “Zahvaljujoč izjemni Microchipovi podpori smo lahko kodek LDAC hitro in preprosto vključili v naše izdelke.”
Prek SoC IS2064GM-0L3 je LDAC kodek na voljo širokemu krogu proizvajalcev avdio izdelkov, svojim strankam pa Microchip poleg tega nudi tudi globalno tehnično podporo in celovito razvojno okolje, kar je velikega pomena pri pri uvajanju novega produkta v izdelke in njihovemu hitrejšem trženju. Kodek LDAC je integriran tudi v operacijski sistem Android 8.0 Oreo ™, ki omogoča širšo dostopnost LDAC tehnologije na oddajni strani.

“Microchip proizvajalcem originalne opreme omogoča, da zadovoljijo naraščajoče povpraševanje potrošnikov po visokokakovostnem zvoku s priročnostjo in razširjenostjo brezžične povezave Bluetooth,” je dejal Steve Caldwell, podpredsednik skupine za brezžične rešitve podjetja Microchip. “Proizvajalci originalne opreme se tako lahko osredotočijo na svoj končni izdelek in kakovost zvoka, pri tem pa lahko vedno računajo s tem, da bo za brezhibno brezžično Bluetooth povezavo poskrbel Microchip.”

Razvojna orodja

IS2064GM-0L3 je na zahtevo strankam na voljo po odobritvi. Na voljo so tudi razvojne ploščice.

Cene in dobavljivost

IS2064GM-0L3 je na voljo v LGA ohišju 8 x 8 mm za masovno proizvodnjo, cena pa se začne pri 4,90 $ 10.000 kosih. Če uporabljate tehnologijo LDAC se morate glede dodatnih zahtev v zvezi z licenčninami obrniti seveda tudi na Sony, več informacij pa najdete na spletni strani: www.sony.net/Products/LDAC/index.html.

Za dodatne informacije se obrnite na Microchip prodajnega predstavnika, obiščete lahko spletno stran podjetja Microchip ali pošljete elektronsko pošto na naslov BTAudio@microchip.com. Če želite izvedeti več o celotni liniji Microchip Bluetooth izdelkov za zvok, obiščite Microchip Bluetooth Audio center za zvok.

O podjetju Microchip Technology

Microchip Technology Inc. je vodilni svetovni ponudnik mikrokontrolerjev, integriranih vezij za mešane signale, analognih vezij in Flash-IP rešitev, ki zagotavljajo nizko raven tveganja pri razvoj izdelkov, nižje skupne sistemske stroške in hitrejši čas do trženja na tisoče različnih aplikacij po vsem svetu . Podjetje Microchip, ki ima sedež v mestu Chandler v ameriški zvezni državi Arizona, svojim strankam ponuja izjemno tehnično podporo, skupaj z zanesljivo dobavo in kakovostjo. Za več informacij obiščite spletno mesto Microchip na naslovu www.microchip.com.

Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij

www.microchip.com