Visoko integriran prehod pohitri širitev LoRa naprav

es 300x116 - Visoko integriran prehod pohitri širitev LoRa napravElectronic Specifier Ltd.
2019_274_06

Podjetje Murata je najavilo LBAA0ZZ1QM (US) in LBAA0ZZ1TY (EU) LoRa Pico prehod (gateway) v 14-pin modulu s kovinskim oklopom. Modul podpira 8 kanalov in je na voljo v dveh variantah bodisi za Evropo ali ZDA. Ultra kompakten modul ima dimenzije 55 x 21 x 3,4 mm.

Zasnovan kot modul z nizko ceno, ki omogoča hitro zagotavljanje nizkih hitrosti prenosa LoRa podatkov, modul obsega transiver koncentrator Semtech SX1308, ki lahko upravlja pakete iz številnih oddaljenih disperziranih končnih točk, dva visoko integrirana RF-vhodna Semtech SX1257 I / Q transiverja in STMicroelectronics STM32F401 ARM Cortex M4 mikrokontroler. Vhodni VF modul podjetja Skyworks vsebuje prilagoditev antene, sprejemnik, predojačevalnik in funkcijo oddajnika.

Mikrokontroler gosti paketno posredovanje, komunikacijo s krmilnikom aplikacijskega gostitelja in funkcije za upravljanje porabe modula. Paketni posrednik obravnava dvosmerno komunikacijo paketov med končno točko in omrežnim strežnikom, medtem ko gonilnik gostitelja določi navidezno vrata USB CDC za komunikacijo s prehodom procesorja aplikacij.

Druga možnost je, da UART vrata modula uporabimo za komunikacijo s gostiteljem prehoda. Vgrajena programska oprema mikrokontrolerja skrbi tudi za upravljanje porabe energije, zlasti kadar uporabljate vrata USB, tako da omejite porabo električne energije do največ 500mA.

Omrežje LoRa zagotavlja nizko cenovno komunikacijsko infrastrukturo na dolge razdalje za komunikacijo s tisočimi končnimi točkami. Primeri uvajanja vključujejo odčitavanje merilnikov porabe, pametno kmetijstvo in industrijske aplikacije IoT. Zagotavljanje zanesljive komunikacije v metropolitanskih ali podeželskih območjih je bistvenega pomena in modul, kot je Muratin LBAA0ZZ1, igra vlogo pri vzdrževanju omrežnih povezav.

“Ta modul je pomemben korak, pripravljen za pospešitev rasti LoRaWAN primerov uporabe, ki zahtevajo široko uporabo pikocelic, kot so pametne aplikacije za pametne zgradbe,” je dejal predsednik uprave Actility Oliver Hersent. “Sodelujemo z Murato, da zagotovimo skladnost z našo tržno vodilno platformo za upravljanje omrežja ThingPark IoT, tako da lahko naše stranke izkoristijo najbolj stroškovno učinkovite pikocelične prehode. To bo še posebej pomembno za integratorje podjetja ThingPark Enterprise, ki ciljajo na gradbene in v tovarniške rešitve. ”

Wienke Giezeman, ustanovitelj in izvršni direktor The Things Networka, je komentiral: “Murata zelo dobro razume prihodnost LoRaWAN, saj omogoča preprost način za vsak usmerjevalnik, set top box in izdelovalce baznih postaj, da v svojih izdelkih na zelo enostaven način ponudijo LoRaWAN. Z veseljem smo sodelovali z njimi, da bi ponudili popolno rešitev na trgu. ”

Domenico Arpaia, direktor podjetja OrbiWise, je dodal: “S svojim novim modulom LoRa Pico Gateway serije LBAA0ZZ1 Murata zelo poenostavi razvoj novih prehodov LoRaWAN, kar je ključni prispevek k našemu ekosistemu, saj se LoRaWAN razširja v najbolj raznolikih aplikacijah.

“Dolgo smo sodelovali z ekipo Murata: OrbiWAN, naš nosilec LoraWAN Network Server že podpira vse komercialne LoRaWAN portale, sedaj pa tudi z novim prehodom, modulom podjetja Murata. Prepričani smo, da bodo novi Muratini moduli z njihovo usposobljenostjo in viri ter lastno pomočjo hitro postali rešitev za številne nove prehode na hitro rastočem trgu LoRa. ”

Povzeto po: https://www.electronicspecifier.com/communications/highly-integrated-gateway-module-speeds-lora-deployments

www.production.electronicspecifier.com
Tags: