1. december, 2019

Brezžično napajanje elektronskega papirja za IoT

es 300x116 - Brezžično napajanje elektronskega papirja za IoT

Podjetja Ossia, e-peas in E Ink so skupaj objavila novico, da so uspešno razvili sistem prototipa elektronskega papirja (EPD) z brezžičnim napajanjem, ki deluje popolnoma brez baterije. Ta sistem lahko uspešno deluje z brezžičnim napajanjem na daljavo v dinamičnem okolju, pri tem pa ne potrebujenapajalnih žic ali baterij.

SE280 10 01 300x232 - Brezžično napajanje elektronskega papirja za IoTNačrtujejo tudi, da bodo to tehnologijo sprostili v komercialno uporabo do konca prihodnjega leta, trenutno pa je na voljo le za predstavitvene namene.
Ossia, E-PEAS in E Ink predvidevajo, da bo v prihodnosti prav brezžično napajanje ključno za široko uporabo pametnih zaslonskih rešitev na področju interneta stvari, kot so elektronske police za prodajalne na drobno, digitalne oznake, logistične oznake in distribuirana senzorska omrežja. Naprave EPD z brezžičnim pogonom za IoT se lahko uporabljajo v številnih panogah, vključno z maloprodajo, industrijo, logistiko in skladiščenjem.
Uporaba žic na etiketah, oznakah in senzorjih za podjetja pogosto ni stroškovna. Naprave, ki jih poganja baterija, je veliko lažje namestiti, vendar ostanejo omejene zaradi omejene življenjske dobe baterij, ki jih izčrpajo in jih je treba odstraniti in zamenjati. Z brezžično močjo se življenjska doba naprave bistveno podaljša, kar presega trenutno zmogljivost, ki jo ponujajo tradicionalne baterije. Znatno je izboljšana tudi funkcionalnost naprave.
“Naš namen je širiti našo Cota tehnologijo, potrjeno s strani FCC, na največji svetovni sektor na svetu in še povečati splošni potencial rešitev IoT,” je dejal Preston Woo, glavni direktor za strategijo družbe Ossia. “Vsekakor pa smo veseli, da sodelujemo s podjetjem E Ink, pionirjem in komercialnim voditeljem na področju ePaper tehnologije in s podjetjem E-PEAS, vodilnemu proizvajalcu polprevodnikov za IoT aplikacije z najboljšo rešitvijo v razredu pridobivanja energije, zaznavanja in spremljanja parametrov ter obdelave podatkov.”
” Vizija podjetja E-PEAS je omogočiti brezhibno delovanje vseh povezanih naprav, kjerkoli in kadarkoli, v kakršnih koli pogojih s pametnimi inovativnimi rešitvami,” je dejal Geoffroy Gosset, izvršni direktor in soustanovitelj E-PEAS. “Omogočanje vsesplošnega širjenja trajnostnih EPD-jev in pametnih IoT naprav v sodelovanju z vrhunskimi partnerji je neposredno v skladu z našo osnovno nalogo.”

“Razvoj brezžičnih EPD-jev je še ena potrditev naše nove tehnologije trajnih zaslonov z izjemno nizko porabo, ki se bodo lahko uporabljali v prej nemogočih ali nepredstavljivih aplikacijah,” je dejal Johnson Lee, predsednik družbe E Ink Holdings. “Končno bo vsesplošna uporaba ePaper rešitev brez baterij omogočila potencial takšnih IoT aplikacij, ki potrebujejo zaslone z nizko porabo energije. Tudi digitalna preobrazba bo lažja, kot si lahko predstavljamo in to v najrazličnejših aplikacijah, kot so logistične oznake, prtljaga, digitalno podpisovanje in mnoge druge digitalne oznake.”

Vir: https://www.electronicspecifier.com/displays/wirelessly-powered-electronic-paper-displays-for-iot

Electronic Specifier Ltd.
2019_280_10
www.production.electronicspecifier.com
Tags: