1. januarja, 2019

Podpisali sporazum za dobavo velikih količin

es 300x93 - Podpisali sporazum za dobavo velikih količinElectronic Specifier Ltd.
2019_270_7

Podjetje Sensera je objavilo novico, da sta njena hčerinska družba nanotron Technologies GmbH, ki je v celoti njihova last in podjetje Protran Technology podpisala pogodbo o količinski dobavi , ki naj bi pripomogla k izboljšanju varnosti delavcev v železniški industriji.

270 7 02 300x117 - Podpisali sporazum za dobavo velikih količinProtran Technology je vodilni proizvajalec in pionir na področju napredne tehnologije za sekundarno opremo za opozarjanje (Secondary Advanced Warning) na železnicah, ki zagotavlja varnost delavcev. Izdeluje elektronske varnostne sisteme za izboljšano zaščito zaposlenih, skladnost z omejitvami HY-RAIL in sisteme, ki opozarjajo na približevanje vlaka.

Protran je v svojo rešitev Roadway Worker Protection vgradil nanotronov Swarm bee LE izdelek, pameten RF senzorski modul. Protranova rešitev povzroči tako imenovana sekundarna napredna opozorila, ki opozarjajo osebje (ki dela na železniških tirih ali okoli njih) na potencialno nevarne situacije, kot je na primer približevanje vlakov. Sestavljen je iz Protranove palete izdelkov Protracker, prenosni detektor približevanja vlakov in izdelkov za preprečevanje trka.

Ta preverjena rešitev ponuja visoko ločljivost zaznavanja do razdalje 300 metrov z namenom izogibanja trčenja med osebjem, vozili in delovnimi mesti. S sistemom Protracker je strojevodja vlaka zvočno in vizualno opozorjen na prisotnost delavcev, ki nosijo napravo za osebna opozorila Protracker (PAD) in se nahajajo v bližini vlakovnih poti. Dodatni nivo varnosti zagotavljajo PAD-i in prenosna opozorilna svetilka/hupa (PWLH), nameščena na lokacijah ob progi, ki v realnem času komunicirajo z napravo, ki je nameščena na vlaku in bližajočemu se vlaku signalizira, da se ob progi nahajajo delovne skupine ali posamezniki.

Swarm bee LE (z nizko porabo energije) je zgrajena na nanotronovi radiofrekvenčni tehnologiji Chirp Spread Spectrum 2,4GHz, ki je preverjeno lahek sistem z velikim dosegom za opozarjanje bližine. Zagotavlja točne, zanesljive podatke o razdalji in lokaciji na razdaljah do 500 metrov. Vgrajen ima tudi MEMS senzor za zaznavanje 3D pospeška in temperature.

Direktor nanotrona, dr. Jens Albers, je dejal: “Nanotron je ponosen, da bo Protranu zagotovil nadaljnjo podporo pri uporabi inovativnega, lahkega in ultra hitrega sistema za opozarjanje bližine z velikim dosegom. Ta sistem obeta varnost delavcem, ki morajo na železnici opravljati dela v življenjsko nevarnih okoljih.”

Jim Resio, podpredsednik družbe Protran Technology, pa je dejal: “Protran sistemi opozarjanja so bili uspešno uporabljeni po vsej ZDA in Kanadi. Z njihovo uporabo se je dokazano zmanjšalo število nesreč in smrtnih žrtev na železnicah. Vgrajena nanotronova tehnologija pa je sestavni del tega našega sistema.”

Vir: https://wireless.electronicspecifier.com/iot-1/volume-supply-agreement-signed

www.production.electronicspecifier.com
Tags: