1. januarja, 2020

Mikrokontrolerji z osmimi priključki za 32-bitne zmogljivosti tudi v preprostih aplikacijah

es 300x93 - Mikrokontrolerji z osmimi priključki za 32-bitne zmogljivosti tudi v preprostih aplikacijahElectronic Specifier Ltd.
2020_281_05

Mikrokontrolerji STM32 podjetja STMicroelectronics so odslej na voljo tudi v ohišju z osmimi priključki, kar omogoča preprostim ugnezdenim projektom, da imajo na razpolago 32-bitne zmogljivosti in prilagodljivost v kompaktni in stroškovno učinkoviti obliki. Štirje novi čipi z oznako STM32G0 prinašajo kombinacijo 8-polne ekonomičnosti z 64 MHz procesnim jedrom ARM Cortex-M0+.

281 05 05 300x200 - Mikrokontrolerji z osmimi priključki za 32-bitne zmogljivosti tudi v preprostih aplikacijahTa kombinacija daje aplikaciji hitrost izvajanja 59 DMIPS-jev, v čip je vgrajenega do 8 KB delovnega RAM pomnilnika in 32 KB Flash programskega pomnilnika ter visokozmogljive periferne naprave, vključno z ADC pretvornikom (hitrost vzorčenja 2,5 Ms/s), časovnikom visoke ločljivosti in hitrim SPI vodilom.

S prilagodljivim preslikavanjem vhodno / izhodnih priključkov in notranjimi funkcijami tega mikrokontrolerja lahko oblikovalci nadgradijo funkcionalnost končnih izdelkov brez povečanja velikosti tiskanega vezja ali stroškov pri vgrajenem materialu. Stabilnost notranjega oscilatorja z natančnostjo ± 1% v širokem temperaturnem in napetostnem območju pa prihrani tudi strošek komponent, ki bi bile potrebne za zunanji delovni takt mikrokontrolerja.

Opremljeni z vsemi preizkušenimi oblikovnimi značilnostmi družine STM32 MCU z nizko porabo so 8-pinski mikrokontrolerji STM32G0 sposobni prevzeti nadzor v energetsko ozaveščenih aplikacijah, ki nadzirajo omejitve v zvezi z energetsko zmogljivostjo baterij, pri ekološko naravnanem načrtovanju naprav ali v zvezi s pričakovanji tržišča, na primer za oceno energetske učinkovitosti naprave.

Novi mikrokontrolerji bodo tako olajšali tudi morebitno potrebo po prilagodljivosti v prihodnosti s pomočjo funkcij, ki so tudi sicer na voljo v seriji STM32G0 in ki poleg tega ponuja celo ohišja z do 100 priključki, do 512 KB programskega Flash pomnilnika, dodatne visoko zmogljive analogne periferne naprave in funkcije v zvezi s kibernetsko zaščito.

Tudi »Access« linija mikrokontrolerjev STM32G031J6, STM32G031J4 in STM32G041J6 je na voljo v SO8N ohišju, saj ti mikrokontrolerji nudijo dodatne funkcije, vključno z AES pospeševanjem na nivoju strojne opreme, območjem z varnim pomnilnikom, ki omogoča varni zagon ali posodabljanje vgrajene programske opreme, dodatnimi časovniki in 96-bitno edinstveno ID kodo samega čipa.

Povzeto po: https://www.electronicspecifier.com/micros/eight-pin-mcus-bring-32-bit-mcu-possibilities-to-simple-applications

www.production.electronicspecifier.com
Tags: