1. januarja, 2020

OLCD tehnologija brez stekla omogoča zaslone brez okvirjev

es 300x93 - OLCD tehnologija brez stekla omogoča zaslone brez okvirjevElectronic Specifier Ltd.
2020_281_09

Podjetje FlexEnable je objavilo novico o svojem novem organskem LCD (OLCD) prikazovalniku z ultra ozkim okvirjem. Z izkoriščanjem izjemne prožnosti organskih tankoslojnih tranzistorjev (OTFT), na katerih temelji OLCD, je zdaj prvič mogoče okvir ekrana preprosto zložiti za zaslon. Ta preboj ponuja popolnoma nov pristop do zaslonov brez okvirjev, ki jih s steklenimi zasloni doslej ni bilo mogoče doseči.

OLCD, ki ponuja enako kakovost in zmogljivost kot tradicionalni stekleni LCD-ji, lahko prinese edinstvene lastnosti prenosnikom, tabličnim računalnikom, televizorjem in monitorjem in tako zadovolji proizvajalce, ki se soočajo z vse večjim povpraševanjem po večjih zaslonih z manjšimi okvirji, pa tudi takimi, ki so čisto brez okvirjev.

Velikost okvirja, ki ga dovoljuje OLCD, ni odvisna od velikosti zaslona ali ločljivosti, sama OLCD tehnologija pa je stroškovno ugodno prilagodljiva tudi na velike velikosti zaslonov. Poleg tega lahko OLCD naredi prenosni računalnik do 100 g lažji in 0,5 mm tanjši.

Chuck Milligan, izvršni direktor podjetja FlexEnable, je dejal: “Z izkoriščanjem edinstvenih lastnosti platforme organskih tranzistorjev FlexEnable smo dokazali, da lahko z njimi zagotovimo tudi izdelavo zaslonov brez robov in s tem še bolj razširimo nabor aplikacij, v katerih so najboljša izbira tanki, lahki in prilagodljivi OLCD-ji.

»Če na primer odstranimo okvir zaslona, je mogoče v prenosnik iste velikosti vgraditi večji zaslon. S tem tehnološkim prebojem smo prvi, ki smo pripravljeni osvojiti več milijardni trg zaslonov za prenosnike, tablice, monitorje in televizorje ter površinsko integrirane zaslone za avtomobilsko notranjost. ”
OLCD zaslone je mogoče zlahka ukriviti in oblikovati, s čimer je mogoče načrtovati širok nabor privlačnih izdelkov, vključno s potrošniško elektroniko, pametnimi napravami za dom, avtomobilskimi zasloni in drugim. Tehnologija se že uvaja na obstoječih proizvodnih linijah v Aziji in predvidoma bo redna proizvodnja stekla v letu 2020.

Vir:

www.production.electronicspecifier.com
Tags: