1. februarja, 2020

Tehnologija za odpravljanje šuma omogoča resnično poslušanje glasbe

es 300x93 - Tehnologija za odpravljanje šuma omogoča resnično poslušanje glasbe

ams je pred kratkim predstavil novo tehnologijo za odpravljanje digitalnega šuma, ki bo spremenila izkušnjo poslušanja glasbe ali sprejemanja glasovnih klicev – in celo svet okoli nas z uporabo novih, bolj udobnih in resnično brezžičnih ušesnih slušalk.

Nova zvočna tehnologija temelji na vodilnem položaju proizvajalca ams na trgu ušesnih slušalk, ki naj bi v letih do 2023 dosegal enotno letno rast 27%, s tem naj bi brezžične ušesne do takrat prehitele vse druge kategorije brezžičnih in žičnih izdelkov in tako postale najbolj priljubljena vrsta slušalk po vsem svetu.

Algoritem ALC omogoča aktivno izničenje šuma (ANC) v modelih ušesnih slušalk, ki niso tesno se prilegajoče. Potrošniki danes namreč dajejo prednost brezžičnim ušesnim slušalkam, ki se prilegajo bolj ohlapno, saj so udobnejše, če jih nosite dlje časa. Pomanjkljivost ohlapnih ušesnih čepov je, da lahko več zunanjega šuma “uhaja” v uho. Nova platforma digitalne zvočne tehnologije ams je omogočila uvedbo avtomatske kompenzacije tega motečega signala (ALC) za ohlapne ušesne slušalke, ki v realnem času prilagaja uhajanje zraka med ušesno slušalko in ušesom uporabnika.

To pomeni, da lahko stranke zdaj ob uporabi ušesnih slušalk uživajo v odlični izkušnji z boljšo slišnostjo in odpravljenim zunanjim hrupom.

282 05 01 300x209 - Tehnologija za odpravljanje šuma omogoča resnično poslušanje glasbeResnično brezžične ohlapne ušesne slušalke z ALC tehnologijo podjetja ams bodo uporabnikom nudile poslušanje brez motečega zunanjega zvoka, podobno tistemu, ki ga zagotavljajo naglavne ANC slušalke: ušesne slušalke, ki podpirajo ALC tehnologijo so sposobne ustvariti skoraj tiho ozadje za izboljšanje kakovosti zvoka govornih klicev, glasbe in medijskih vsebin. Njihova sposobnost slabljenja šuma pa kar za 40 dB presega zmogljivost sedanjega modela AS3418, ki ima (najmanjšo) stopnjo slabljenja šuma 30 dB.

Chris Feige, izvršni podpredsednik oddelka za slušalke in avtomobilsko industrijo pri ams, je dejal: “Ams-ove inovacije, med katere spada tudi ALC tehnologija, bodo začele čisto novo obdobje ‘digitalno izboljšanega slišnega zaznavanja’. Na podlagi nove platforme izboljšanega slišnega zaznavanja, ams ponuja strankam v avdio industriji možnost, da s svojimi izdelki ustvarijo popolnoma nov odnos med poslušalci in napravami, ki omogočajo poslušanje.

“S tehnologijo ALC lahko uporabniki izberejo popolno tišino. Vizija naše tehnologije je, da proizvajalci slušalk in ušesnih slušalk v prihodnosti uporabnikom omogočijo, da izberejo, katere vrste in vire zunanjega šuma želijo blokirati in katere slišati.”

AMS tehnologija Augmented Hearing Engine za samodejno izbiranje prednastavitev, ki so namenjene izboljšanju izkušnje slišnega zaznavanja končnega uporabnika, ponuja tudi platformo za funkcijo samodejne izbire prednastavitve (APS), ki je vgrajena v ams-jevem izdelku AS3460 Active Noise Cancelling (ANC). Avdio tehnologija APS omogoča proizvajalcem ušesnih slušalk, da razvijejo različne funkcije s konfiguriranjem želenih nastavitev za odpravljanje šuma, optimiziranih za različne vrste zunanjega šuma. Ustvarijo lahko ušesne slušalke, ki se bodo samodejno (»mehko« in neopazno) preklopile iz enega načina v drugega, odvisno od vrste šuma, ki ga trenutno zaznavajo in tako zagotovile najboljše zmogljivosti za odpravljanje šuma v vseh okoljih.

Ob prehodu med prednastavljenimi načini AS3460 samodejno postopno utiša delovanje trenutnega načina in obenem postopoma vklaplja vse večji vpliv delovanja novega načina, tako da uporabnik razlike sploh ne opazi, ob tem pa se nenehno vzdržuje visoka stopnja izničenja zunanjega šuma. Z zagotavljanjem vrhunske zvočne izkušnje novih tehnologij, kot sta ALC in APS pomagajo pri podjetju ams povečati vrednost, ki jo potrošniki pripisujejo ušesnim slušalkam, pa naj jih kupujejo bodisi kot diskretne nakupe bodisi kot dodatno opremo za mobilni telefon.

Vir

 Electronic Specifier Ltd.
2020_282_05
https://www.electronicspecifier.com
Tags: