1. marca, 2020

Podjetje Murata je predstavilo najmanjši LoRa® modul na svetu z bistveno zmanjšano porabo

Revija logo murata 300x136 - Podjetje Murata je predstavilo najmanjši LoRa® modul na svetu z bistveno zmanjšano poraboMurata Electronics Ltd
2020_283_10

Murata napoveduje nov modul, ki temelji na LoRa® in je z dimenzijami le 10,0 mm x 8,0 mm x 1,6 mm najmanjši, ki na svetu ga je v tem trenutku mogoče dobiti. Modul je primeren za široko paleto aplikacij, ki naj bi se izdelovale v velikih serijah, kjer gre za majhne dimenzije, velik doseg, podaljšano življenjsko dobo baterije, varnost in konkurenčno ceno, kar so ključne zahteve.

Modul tipa 1SJ LoRa temelji na drugi generaciji integriranih vezij za radijske frekvence Semtech SX1262 (RFIC) z odprtim mikrokontrolerjem STM32L0 (MCU) proizvajalca STMicroelectronics, skupaj z RF stikalom in 192kB Flash pomnilnika ter 20kB RAM pomnilnika. Ta obsežna pomnilniška podpora zagotavlja, da je na voljo dovolj prostora za aplikacijske plasti. Na tem majhnem modulu je nameščen tudi kristalni oscilator z nadzorom temperature (TXCO) in več komunikacijskih vmesnikov, vključno z UART / I2C / SPI / ADC / USB in različnimi univerzalnimi vhodno-izhodnimi priključki (GPIO).

Modul, ki je že zasnovan za globalno uvajanje, podpira ISM pasove od 868 MHz do 916 MHz, vključno s tistimi, ki se uporabljajo v Evropi, ZDA, Indiji, na Kitajskem in v Tihem oceanu. Naprava ima enotno številko izdelka, ki je veljavna po vsem svetu, kar kupcem poenostavlja oskrbovalno verigo.
Deluje z enim samim napajanjem do 3,9 V enosmerne napetosti, modul Type 1SJ pa ima več načinov delovanja z nizko porabo, ki omogočajo delovanje ure realnega časa (RTC) pri tipičnem toku porabe le 1,3 μA. Ta izboljšana lastnost v zvezi s porabo omogoča, da lahko naprave, ki temeljijo na Murata modulu, več let delujejo z eno samo baterijo.

“Tehnologija LoRa podjetja Semtech je s svojim dolgim dosegom in prilagodljivimi zmogljivostmi idealna platforma za aplikacije v zvezi z internetom stvari (IoT),” je povedal Pedro Pachuca, direktor za brezžične izdelke. “Novi modul, ki temelji na tehnologiji LoRa, bo svojimi možnostmi pomagal razviti in razširiti edinstvene IoT rešitve v različnih panogah, vključno s sledenjem stvari, v pametnih zgradbah in pri komunalnih storitvah.”

Odprtost vgrajenega mikrokontrolerja (MCU) omogoča, da v modul zlahka vpišemo programsko kodo iz Trusted Objects, ki zagotavlja, da je vsebina programskega Flash pomnilnika šifrirana, varna in hkrati ščiti celoten sistem pred vedno večjo grožnjo zlonamernega posega. Ohišje je zalito z umetno smolo, ki zagotavlja fizično robustnost, hkrati pa omogoča delovanje modula v temperaturnem območju od -40 ° C do +85 ° C.

Novi modul z oznako 1SJ, ki temelji na LoRa, bo oblikovalcem nenadomestljiv pri razvoju rešitev, ki bodo ustrezale najostrejšim zahtevam, zlasti na področjih, kot so sledenje premoženja, v javnih službah, v kmetijstvu, za pametna mesta, pametne zgradbe ter industrijske in druge IoT aplikacije. Na voljo so vzorčne količine tega novega modula, skupaj s popolnim razvojnim kompletom za takojšnji učinek.

Več informacij lahko najdete na spletni strani www.murata.com

Nekaj o podjetju Murata
Murata spada med vodilne svetovne proizvajalce elektronskih komponent, modulov in naprav. Njihova celotna ponudba vključuje keramične kondenzatorje, upore/termistorje, tuljave/dušilke, časovno krmiljene naprave, zvočnike, senzorje in filtre za zatiranje EMI. Čeprav je podjetje najbolj znano kot največji svetovni proizvajalec keramičnih kondenzatorjev, je med vodilnimi tudi na področjih modulov Bluetooth® & WiFi ™ in DC-DC pretvornikov za montažo na tiskano vezje in je ključni proizvajalec standardnih AC-DC napajalnikov ter AC-DC napajalnikov, ki so prilagojeni zahtevam kupca.

Podjetje Murata je bilo ustanovljeno leta 1944, sedež podjetja je na Japonskem, ima pa evropske pisarne na Finskem, v Franciji, Nemčiji, na Madžarskem, v Italiji, na Nizozemskem, v Španiji, Švici in Veliki Britaniji.

Lahko jim tudi sledite:
Twitter @MurataEurope
LinkedIn http://www.linkedin.com/company/murata-electronics
Facebook http://www.facebook.com/MurataElectronics
Vir: https://wireless.murata.com/type-1sj.html

https://www.murata.com
Tags: