1. aprila, 2020

Insight SiP najavlja nov ISP3010 RF modul

is 300x104 - Insight SiP najavlja nov ISP3010 RF modulInsight SiP
2020_284_09

Ta kombinirani modul z ultra široki pasom delovanja in vključenim nizkoenergijskim Bluetooth modulom (BLE) je idealna rešitev za široko uporabo v aplikacijah, ki zahtevajo natančnost v realnem času.

Insight SiP, specialist ultra-miniaturnih RF modulov, uvaja RF modul ISP3010, ki združuje pametne zmogljivosti Ultra-Wide Band (UWB) in Bluetooth Low Energy (BLE) z MCU (mikrokontroler), vsaka s svojo anteno. Obe anteni sta vgrajeni v modul.

Ta visoko miniaturni LGA modul meri le 14 x 14 x 1,5 mm, kar je idealen samostojni modul za obsežnejše aplikacije, ki zahtevajo natančnost, sisteme za lokacijo v realnem času in brezžično komunikacijo na dolgi doseg.

ISP3010 RF modul omogoča brezžično komunikacijo z zelo natančno lokacijo, natančno do 10 cm v območju do 50 m. Pri aplikacijah z dosegom nad 50 metrov se lahko ISP3010 uporablja skupaj z zunanjimi optimiziranimi UWB antenami z enako natančnostjo, odvisno od konfiguracije antene. Lahko pa ISP3010 deluje kot samostojna enota z zmogljivim vgrajenim procesorjem s plavajočo vejico. Ima digitalne vmesnike, ki omogočajo vključitev v večje, zelo zapletene rešitve za pozicioniranje. Komunikacija UWB je skladna z IEEE802.15.4-2011.

ISP3010 upravlja prek preprostega uporabniškega vmesnika, ki ga brezžično nadzorujejo Bluetooth ali serijski periferni vmesnik. Ta modul ponuja popolnoma samostojno rešitev za sisteme zdravja, športa in dobrega počutja, ki temeljijo na IoT in uporabnike, ki uporabljajo natančne sisteme za določanje lokacije v realnem času (RTLS). ISP3010 je prav tako primeren za aplikacije varnostnih mehurčkov, nadzor dostopa in nameščanje v zaprtih prostorih.

ISP3010 RF modul je kombinirani pametni modul druge generacije, ki združuje UWB in BLE z dvema antenama in MCU, ki je integriran v modul s System-in-Package tehnologijo. ISP3010 sledi iz zelo uspešnega modula ISP1510, ki je bil predstavljen leta 2017.

Novi miniaturni BLE modul temelji na oddajniku UWB DecaWave DW1000 in brezžičnem sistemu NRF52832 Nordic Semiconductor 2,4 GHz na čipu. RF modul ISP3010 vključuje 32-bitni procesor ARM Cortex ™ M4, Flash pomnilnik 512 kB, 64 kB RAM-a ter analogen in digitalnivmesnik. Poleg brezžičnih sistemov na čipu je opremljen še z ločilnimi kondenzatorji, kristali 38,4 MHz za UWB, 32 MHz in 32,768 kHz kristali za BLE, DC-DC pretvorniki, RF prilagodilnimi vezji in dvema antenama. Nizka poraba energije in napredno upravljanje porabe omogočata življenjsko dobo baterije do nekaj mesecev v primeru uporabe gumb baterije.

V smislu BLE povezljivosti je ISP3010 pripravljen za Bluetooth v5.0. ISP3010 BLE del lahko uporabljate bodisi v perifernih ali osrednjih vlogah za BLE. Popolnoma kvalificirani BLE skladi za nRF52832 so implementirani v S132 SoftDevice in so na voljo brezplačno.

Nick Wood, predsednik družbe Insight SiP, je dejal: „ISP3010 je odlična rešitev za stranke, ki želijo v svojih aplikacijah uporabiti ultra miniaturni visokozmogljiv UWB modul. Ta modul ponuja neprimerljivo kombinacijo velikosti in zmogljivosti, ki omogoča brezžično komunikacijo z zelo natančno lokalizacijo v območju do 50 m in veliko dlje, če je povezan z zunanjimi antenami. To je modul, ki ga potrebujete za aplikacije, ki uporabljajo RTLS. ”

Zdaj so na voljo prototipi modulov. Množična proizvodnja modulov se bo začela v prvem četrtletju 2020. Certificiranje je v teku. Za podporo razvijalcem izdelkov Insight SiP ponuja popoln razvojni komplet skupaj z vzorčno programsko opremo, ki ponuja vse potrebno, da začnete razvijati rešitev že prvi dan.

O podjetju Insight SiP
S svojo ekipo za raziskave in razvoj s sedežem v Sophia Antipolis na jugu Francije se je podjetje Insight SiP specializiralo za miniaturizacijo RF modulov s System-in-Package tehnologijo. Njegove edinstvene ponudbe vključujejo najmanjši celoten BLE modul na svetu, prvo Antenna-in-Package na svetu, svetovno prvi kombinirani UWB / BLE in LoRa / BLE modul z integriranimi antenami in najmanjši mikrokontroler na svetu v obliki SD kartice.

Insight SiP je bil ustanovljen leta 2005 s strani izkušenih poslovnežev elektronske industrije in je od leta 2008 svetovno podjetje s podružnico v ZDA, prodajno pisarno na Japonskem in mrežo več kot 30 distributerjev po vsem svetu. (www.insightsip.com)

Vir: https://www.insightsip.com/products/combo-smart-modules/isp3010

https://www.insightsip.com
Tags: