5. maja, 2020

Piroelektrični detektorji za opremo v boju proti COVID-19

es 300x93 - Piroelektrični detektorji za opremo v boju proti COVID-19 Electronic Specifier Ltd.
2020_285_05

Proizvajalec Pyreos je sporočil, da med pandemijo COVID-19 daje prednost dobavi svojih infrardečih piroelektričnih detektorjev proizvajalcem kritičnih medicinskih sistemov, zlasti kapnografskih sistemov in monitorjev za anestetik.

Kapnometri, ki jih običajno uporabljamo z ventilatorji, neprestano merijo koncentracijo CO2 v izdihanem zraku in zaradi velike hitrosti Pyreos infrardečih senzorjev so ti v ta namen še posebej primerni. Spremljanje CO2 omogoča zdravnikom, da preverijo, ali so bili ventilatorji pravilno nastavljeni (intubirani), poleg tega pa podpira diagnozo delovanja pljuč in srca ter ostalih pogojev.

Smernice Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) navajajo, da je kapnografija del priporočene minimalne opreme za anestezijo in uporabo ventilatorjev. V Veliki Britaniji je kapnografija obvezna za bolnike, ki jih anestezirajo, v Veliki Britaniji pa vse bolj narašča njihova splošna uporaba.

Pyreos že vrsto let dobavlja svoje dvokanalne analogne infrardeče detektorje za kapnografijo vodilnim evropskim in azijskim proizvajalcem medicinske opreme in sodeluje v razvoju z največjimi svetovnimi proizvajalci. Podjetje sodeluje tudi z drugimi uveljavljenimi proizvajalci kapnografije za podporo pospešenim razvojnim programom, ki se je začel med pandemijo.

Kot posledica pandemije je stekla tudi pospešena proizvodnja njihovih izdelkov ezPyro za anestezijo in odkrivanje CO2 za podporo proizvajalcem teh vitalnih sistemov po vsem svetu.

Podjetje podpira tudi raziskovalne in razvojne projekte na dveh univerzah na področju prezračevanja in merjenja dihanja s svetovanjem, referenčnimi modeli in pomočjo pri načrtovanju. Ta podpora vključuje odprte vire do pridobivanja ustreznih referenčnih modelov za načrtovanje.

Med prednostnimi razvrstitvami med medicinskimi in nemedicinskimi aplikacijami daje Pyreos prednost dostavi izdelkov za nujno medicinsko uporabo, pri čemer so pomembni standardni izdelki za medicinske sisteme in zagotavljanje storitev po meri za medicinsko delo, kot so nestandardni filtri in prototipi.

Standardni izdelki za nemedicinsko uporabo se sicer še vedno pošiljajo, vendar so uvrščeni med manj prednostne naloge kot medicinske aplikacije. V času izbruha Covid-19 podjetje ne bo sprejemalo naročil po meri za nemedicinsko delo. V tem času svoje nemedicinske stranke prosijo za razumevanje.

V tem obdobju sta dobavna veriga in dobavni rok zaradi Pyreosovih zalog številnih izdelkov zadovoljiva in bodo morda lahko izpolnili nekatere kratkoročne zahteve.

Vir: https://www.electronicspecifier.com/news/latest/pyroelectric-detectors-for-equipment-fighting-covid-19

Pyreos Ltd, Avtor: Alex Lynn
https://www.electronicspecifier.com
Tags: