5. maja, 2020

Nov Bluetooth 5.1 modul Laird Connectivity za industrijski IoT, ki ponuja daljši domet

laird 300x101 - Nov Bluetooth 5.1 modul Laird Connectivity za industrijski IoT, ki ponuja daljši domet

Laird Connectivity
2020_285_06

Laird Connectivity, vodilni svetovni proizvajalec na področju brezžične tehnologije, je objavil novo serijo modulov Bluetooth 5.1 BL653 za ugnezdene sisteme, ki industrijskim proizvajalcem originalne opreme omogoča uporabo BLE-jev z daljšim dosegom tudi v najzahtevnejših industrijskih operativnih okoljih.

BL653 je popolna večprotokolna brezžična rešitev za ugnezdene sisteme z izjemno procesno zmogljivostjo, Bluetooth 5.1 z iskanjem smeri in kota prihoda (AoA) in kotom odhoda (AoD) ter razširjenim temperaturnim območjem, idealnim za izjemno zahtevna RF okolja in brezžične industrijske IoT aplikacije.

Zgrajeni na osnovi Nordic nRF52833 čipa, majhni BL653 moduli in razvojni kompleti zagotavljajo varen, robusten BLE in Cortex-M4F procesor za katerokoli zasnovo izdelkov. BL653 nudi največjo prilagodljivost pri razvoju z možnostmi programiranja z Nordic SDK ali Zephyr RTOS, preprost, intuitiven AT niz ukazov ali lastno okolje SmartBASIC proizvajalca Laird Connectivity.

Serija BL653 ponuja vse funkcije in zmogljivosti strojne opreme čipa nRF52833, vključno z dostopom do USB, do +8 dBm oddajne moči in napajanja do 5,5 V. Poleg izstopajočih funkcij Bluetooth 5.1 ima BL653 tudi možnost združljivosti z Bluetooth 5.2 in ima strojno podporo za NFC in 802.15.4 (Thread in Zigbee).

“Serija BL653 je prihodnost brezžičnih industrijskih naprav Interneta stvari,” je dejal Jonathan Kaye, direktor upravljanja izdelkov z Laird Connectivity. „BL653 proizvajalcem industrijske originalne opreme omogoča nadaljnji napredek v primerih uporabe IoT, kjer razširjeno temperaturno območje in več brezžičnih funkcij ponujajo prepotrebno prilagodljivost za različne aplikacije. Ti moduli in DVK-ji omogočajo proizvajalcem originalne opreme, da celoten razvoj svojih izdelkov pospešijo z enim samim integriranim MCU jedrom z vgrajenimi več brezžičnimi povezljivostmi, vse pa je usklajeno z velikim naborom razvojnih okolij, da ustrezajo vsem njihovim specifičnim potrebam. ”

BL653 omogoča industrijske aplikacije, v katerih je bila podpora brezžični povezavi doslej izziv. S tehnologijo Bluetooth povezovanja lahko proizvajalci originalne opreme ustvarijo brezžična navzkrižna omrežja, ki razširijo doseg sporočil tako, da jih prenašajo od vozlišča do vozlišča v veliki skupini v omrežje povezanih naprav. Navzkrižna omrežja so zelo primerna za uporabo v aplikacijah pametne razsvetljave in tovarniških aplikacijah za avtomatizacijo, kjer je še dodatna prednost zaradi razširjenega območja delovne temperature BL653 (do 105 ° C). Dodatne prednosti dolgega dosega Bluetooth 5 (podpora Coded PHY) pomeni, da lahko signali Bluetooth potujejo dalje in omogočajo brezžično komunikacijo za oddaljeno, težko dostopno opremo v tovarniških prostorih in proizvodnih obratih. Te izboljšane zmogljivosti BL653 zdaj odpirajo možnost uporabe brezžične povezljivosti za industrijsko opremo, kot so črpalke, ventili in pogoni. BL653 se ponaša tudi z robustno varnostjo, majhnimi dimenzijami za vgradnjo in modularnimi odobritvami glede skladnosti s standardi FCC, IC, CE, RCM, MIC in Bluetooth SIG, ki vključujejo tudi vgradnjo v izdelek proizvajalca opreme brez dodatnih testiranj, kar je najhitrejša pot do njegove proizvodnje.

Laird Connectivity poenostavlja omogočanje brezžičnih tehnologij z vodilnimi brezžičnimi moduli in antenami, integriranimi platformami senzorjev in prehodov ter brezžičnimi rešitvami po zahtevah stranke. Nudijo najboljšo podporo na tem področju in celovite storitve inženiringa, ki pomagajo zmanjšati tveganje in skrajšati čas do trženja izdelkov. Kadar potrebujete neprekosljivo brezžično zmogljivost, da svojo elektroniko povežete varno in z zaupanjem, potem vam Laird Connectivity ponuja karkoli želite.

Za več informacij o novi seriji BL653 modulov lahko najdete na spletni strani www.lairdconnect.com/bl653-module

Povzeto po: https://www.lairdconnect.com/resources/newsroom/laird-connectivity-announces-new-bluetooth-51-module-delivers-longer-range-next-gen-industrial-iot

https://www.lairdconnect.com
Tags: