5. maja, 2020

Murata in Googlova ekipa skupaj razvijata najmanjši AI modul z inteligenco Coral na svetu

Revija logo murata 300x136 - Murata in Googlova ekipa skupaj razvijata najmanjši AI modul z inteligenco Coral na svetuMurata Electronics Ltd
2020_285_07

Murata napoveduje, da je v sodelovanju z Googlom ustvaril najmanjši modul umetne inteligence (AI) – Coral modul za pospeševanje. Modul, ki je narejen po meri, ima vgrajen Googlov Edge TPU ASIC znotraj miniaturnega ohišja.

Prinaša rešitev tudi za nekatere najbolj pereče izzive pri izvajanju AI rešitev z zagotavljanjem vrhunskega zatiranja motenj in poenostavitvijo načrtovanja tiskanih vezij in to v manjšem ohišju. Miniaturizacija je ključna, saj mora biti ves prostor tiskanega vezja optimiziran za doseganje zelo robustne funkcionalnosti pri operacijah, omejenih s prostorom. Rezultat tega sodelovanja je rešitev s pospeševanjem algoritmičnih izračunov, ki so potrebni za izvedbo AI.

„ Coral modul za pospeševanje je odlična ponudba, Murata pa je ponudila izdelek, ki je pomemben gradnik ekosistema AI Edge. Ta modul je neke vrste preobrat, ki omogoča načrtovanje inteligentnih naprav naslednje generacije. Zaupanje, ki ga je Google namenil našemu tehnološkemu, procesnemu in materialnemu vodstvu, govori o trdnosti procesa Murata Multi-Chip Module, “je dejal Sean Kim iz tržne skupine izdelkov za povezljivost pri Murati.

„Coral omogoča nove uporabe AI na napravah v številnih panogah, od proizvodnje do zdravstva in do kmetijstva. Sodelovanje z Murato, da bi izdelali modul za pospeševanje – s programom Google Edge TPU, ki je na voljo v robustnem, spajkljivem in enostavnem paketu, pomeni, da lahko tudi ostali kupci vključijo Coral inteligenco v svoje izdelke v različnih okoljih,” je dejal Vikram Tank, produktni vodja za Coral.

Glavna prednost Corala je, da omogočiti AI aplikacijam, ki se izvajajo na ravni naprav, da hitro preidejo iz prototipa na proizvodnjo. Coral ponuja celoten komplet orodij komponent strojne opreme, programske opreme in vnaprej sestavljenih modelov za gradnjo naprav z lokalnim AI. AI modul je sestavni del popolnoma integrirane platforme Coral, ki jo je mogoče implementirati v številnih aplikacijah v številnih panogah.

Podjetje Murata je pri razvoju tesno sodelovalo s podjetjem Coral, s čimer so želeli zagotoviti, da bo AI modul omogočal fleksibilnost, razširljivost in združljivost za vključevanje v aplikacije, ki uporabljajo tehnologijo Coral. V ta namen je Murata izkoristil svoje svetovne vire in desetletja raziskav in razvoja na področjih načrtovanja komponent z visoko gostoto in integracije komponent.

Coral modul za pospeševanje bo za prodajo na voljo v začetku leta 2020 prek spletne strani Coral. Več informacij o tej tehnologiji najdete na spletni strani www.coral.ai

O proizvajalcu Murata
Murata je vodilni proizvajalec elektronskih komponent, modulov in naprav. Celotna ponudba vključuje keramične kondenzatorje, upore / termistorje, induktorje / dušilke, krmilne naprave, zvočnike, senzorje in filtre za zatiranje EMI. Čeprav je podjetje znano kot svetovni proizvajalec keramičnih kondenzatorjev, je tudi vodilni svetovni proizvajalec modulov Bluetooth® & WiFi ™, DC-DC pretvornikov za vgradnjo na tiskana vezja in je ključni proizvajalec standardnih in prilagojenih napajalnikov AC-DC.

Podjetje Murata je bilo ustanovljeno leta 1944 s sedežem na Japonskem in ima evropske pisarne na Finskem, v Franciji, Nemčiji, na Madžarskem, v Italiji, na Nizozemskem, v Španiji, Švici in Veliki Britaniji.

https://www.murata.com
Tags: