1. junija, 2020

Štirikanalni zvočni analogno-digitalni pretvornik s SNR 120 dB

es 300x93 - Štirikanalni zvočni analogno-digitalni pretvornik s SNR 120 dBElectronic Specifier Ltd.
2020_286_05

TLV320ADC5140 je visokozmogljiv zvočni analogno-digitalni pretvornik proizvajalca Burr-Brown, ki podpira sočasno vzorčenje do štirih analognih kanalov ali osmih digitalnih kanalov za mikrofonske vhode z modulacijo gostote impulza (PDM). Naprava podpira linijske in mikrofonske vhode in omogoča tako asimetrične kot tudi diferencialne vhodne konfiguracije.

Naprava združuje programirljivo ojačenje kanalov, digitalno krmiljenje glasnosti, programirljiv nivo prednapetosti mikrofona, fazno sklenjeno zanko (PLL), programirljiv visokofrekvenčni filter (HPF), biquad filtre, načine filtriranja z minimalno zakasnitvijo in omogoča hitrost vzorčenja do 768kHz.
aČip podpira zvočne formate multipleksiranja s delitvijo časa (TDM), I2S ali levo poravnane (LJ) in jih je mogoče nadzirati z vmesnikom I2C ali SPI.

Te integrirane visokozmogljive funkcije, skupaj z možnostjo napajanja iz napajanja s 3,3 ali 1,8 V, omogočajo čipu, da je odlična izbira za prostorsko omejene avdio sisteme v daljinskih aplikacijah za snemanje z mikrofoni.

TLV320ADC5140 ima temperaturno območje delovanja od -40 do + 125 ° C in je na voljo v 24-polnem WQFN ohišju.

  • SNR: Signal-to-noise ratio, razmerje med signalom in šumom
  • PDM: Pulse density modulation, modulacija z gostoto impulzov

Povzeto po: https://www.electronicspecifier.com/products/mixed-signal-analog/quad-channel-audio-analogue-to-digital-converter-with-120-db-snr

https://www.electronicspecifier.com
Tags: