1. julija, 2020

IoT omogoča telematske rešitve skupne rabe e-skuterjev

es 300x93 - IoT omogoča telematske rešitve skupne rabe e-skuterjevElectronic Specifier Ltd.
2020_287_12

Telit je napovedal novo partnerstvo s podjetjem Kumpan, proizvajalcem električnih skuterjev. S celovito ponudbo izdelkov bo Telit Kumpanu zagotavljal celovito rešitev vse-v-enem, s katero bo zagotovil, da bo njihov novi električni skuter 1954 Ri nudil to, kar želijo kupcu ponuditi: poenostavitev telematike za skupno rabo skuterjev.

287 12 02 300x298 - IoT omogoča telematske rešitve skupne rabe e-skuterjevKumpanove rešitve za skupno rabo e-skuterjev vključujejo sisteme za upravljanje s strani uporabnika in ponudnika storitve:

  • Sledenje v živo s prosto lebdečimi in stacionarnimi lokacijami za skupno rabo.
  • Registracijo uporabnikov, rezervacija skuterjev in obdelava plačil prek aplikacije.
  • Najemnine in vračila ter načrtovanje in upravljanje storitev.
  • Ridesharing, sledenje voznim parkom in optimizacija analiz uporabe.
  • Odprt API-je za povezavo s katero koli programsko opremo za upravljanje voznega parka.

Celotna rast na trgu skupne mobilnosti se je v zadnjih treh letih eksponentno povečala. Veliko poročil iz leta 2019 kaže, da se je v letu 2018 povečalo število držav in mest, ki so uvedle sisteme za skuterje, število registriranih uporabnikov pa je močno naraslo po vsem svetu.

Telitova rešitev vključuje:

  • Moduli za mobilno telefonijo in Bluetooth moduli, ki so oblikovani tako, da ustrezajo vsakemu projektu in ki jih je mogoče uporabiti kjer koli.
  • Povezava Telit simWISE – zagotavlja večjo prilagodljivost in funkcionalnost kot običajna SIM kartica z veliko nižjimi stroški in še z dodatnim udobjem. Z integriranimi kriptografskimi zmožnostmi se lahko poveže z omrežjem kateregakoli operaterja.
  • Telit IoT Platforma – omogoča povezovanje, integracijo in upravljanje, z vidnostjo, nadzorom, interoperabilnostjo in inteligentnimi vpogledi v globalno verigo IoT.

287 12 01 300x200 - IoT omogoča telematske rešitve skupne rabe e-skuterjevPhilipp Tykesson, soustanovitelj in vodja prodaje in trženja v podjetju Kumpan, je dejal: „Dolgo smo si zamišljali skupno rabo e-skuterjev kot temeljni kamen revolucije mobilnosti in potrebovali smo partnerja, ki nam bo pomagal uresničiti naš cilj oblikovanja in izdelave izdelka, ki bi to omogočal. Naredili smo električni skuter, ki je kot nalašč za trg skupne rabe. ”
“Telit nam je ponudil celotno paleto izdelkov in rešitev vse-v-enem, ki ni samo poenostavila naših notranjih procesov, ampak za nas tudi odprla nova obzorja, hkrati pa omogočila skupno rast in širitev, ko si prizadevamo za reševanje kritičnih težav v zvezi s prometom in trajnostjo.””Ponosni smo, da sodelujemo s tako vizionarsko družbo, kot je Kumpan, katere e-skuterji posredno in neposredno izboljšujejo vsakdanje življenje svojih kupcev,” je dodal Carlos Perez, predsednik prodaje v Telitu. “Prav tako potrjuje naše vodilno mesto v svetu pri zagotavljanju ugnezdenih sistemov varnih rešitev povezljivosti za podjetja, ki razmišljajo za prihodnost in so okoljsko ozaveščena in ki jim omogočajo vstop in konkurenčnost na nastajajočih trgih.”

Vir: https://www.electronicspecifier.com/products/iot/iot-enables-telematics-ridesharing-e-scooter-solution

https://www.electronicspecifier.com
Tags: