1. oktobra, 2020

Na voljo je prvi razvojni komplet SoC FPGA, ki temelji na RISC-V arhitekturi nabora ukazov

microchip 300x74 - Na voljo je prvi razvojni komplet SoC FPGA, ki temelji na RISC-V arhitekturi nabora ukazov

Microchip-ov razvojni komplet PolarFire® SoC FPGA Icicle omogoča široki ekosistem Mi-V, ki temelji na RISC-V, za FPGA z najnižjo porabo energije doslej.

Naraščajoče uvajanje brezplačne in odprte arhitekture ukazov RISC-V (ISA) je privedla do potrebe po dostopni, standardizirani razvojni platformi, ki vključuje RISC-V tehnologijo in izkorišča raznolikost RISC-V ekosistema. Da bi zadostili tem potrebam, je podjetje Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) kot prvo v tej veji industrije ponudilo prvi razvojni sistem v čipu (SoC), Field-Programmable Gate Array (FPGA) za razvoj PolarFire SoC FPGA – ki je vodilno integrirano vezje SoC FPGA na osnovi RISC-V v tej veji industrije glede nizke porabe energije in dostopne cene. Microchipov Icicle razvojno orodje za FPGA vezja PolarFire (SoC) združuje tudi številne druge Mi-V partnerje za pospešitev njihovega uvajanja v nove aplikacije svojih strank in spodbujanje njihovega komercialnega potenciala v najrazličnejših panogah industrije.
Razvojni inženirji, ki želijo v svoje projekte uvesti programabilni SOC FPGA na osnovi ROC-V, lahko zdaj začnejo z razvojem in preizkusijo široko mrežo ekosistemskih izdelkov RISC-V, kot so operacijski sistemi v realnem času (RTOS), razhroščevalniki, prevajalniki, sistemski moduli (SOM) in varnostne rešitve. Partnerski ekosistem Mi-V RISC-V je nenehno razširljiv, obsežen nabor orodij in virov za načrtovanje, ki so jih razvili v podjetju Microchip skupaj s številnimi partnerji, da bi v celoti podprli načrtovanje z RISC-V.

“Podjetje Microchip omogoča transformacijo načrtovanja s procesorji brez primere, saj to tržišče zajema RISC-V programsko opremo in polprevodnike,” je povedal Bruce Weyer, podpredsednik poslovne enote Field-Programmable Gate Array pri Microchipu. »Odpravljamo ovire za vstop na to področje s pomočjo poceni platforme za razvoj, ki bo inženirjem ugnezdenih sistemov, oblikovalcem programske opreme in razvijalcem strojne opreme omogočila izvedbo aplikacij, ki bodo izkoristile prednosti odprtega RISC-V ISA v kombinaciji z Microchipovimi najboljšimi FPGA PolarFireSoC izdelki v tem razredu glede velikosti, temperaturnih lastnosti in nizke porabe.”

“Razburljivo je videti RISC-V razvojno orodje z nizko porabo energije pod 500 $,” je dejal David Patterson, podpredsednik upravnega odbora RISC-V International in dobitnik nagrade Turing za leto 2017. “Microchipov Icicle Kit z vgrajenim PolarFire SoC bo pospešil napredek v RISC-V programskem ekosistemu in je pisan na kožo aplikacijam, ki potrebujejo SoC FPGA z nizko porabo energije.”

Microchipov komplet Icicle za PolarFireSoC in Mi-V ekosistem omogoča uporabo PolarFire SoC FPGA-jev z:

  • SiFive procesorski kompleks RISC-V z vdelanim makro sledilnikom iz UltraSoC
  • Razvojna orodja Adacore, Green Hills Software, Mentor Graphics in Wind River
  • Komercialne RTOS rešitve, kot sta Nucleus in VxWorks, ki dopolnjujejo Microchip-ove rešitve Linux® in rešitve na nivoju strojne opreme
  • Vmesne rešitve DornerWorks, Hex Five, Veridify Security in wolfSSL
  • SOM in storitve načrtovanja s strani organizacij, kot so Antmicro, ARIES Embedded, Digital Core Technologies, Emdalo Technologies, Sundance DSP in Trenz Electronic

Za najnovejši seznam partnerjev Mi-V obiščite Microchip-ovo spletno stran Mi-V Partner Ecosystem.

Icicle razvojna platforma se opira na 250K Logic Element (LE) PolarFire SoC čip in vključuje priključek PCIe®, mikroBUS ™ vodilo, dvojni RJ45 konektor, priključek Micro-USB, priključek za CAN vodilo, letvice za povezavo z Raspberry Pi®, JTAG priključek in SD kartico, kar razvijalcem ponuja popolno platformo za razvoj. Ploščico podpirajo popolno zasnovane, preverjene in preizkušene Microchip-ove naprave za upravljanje z napajanjem in uro, Ethernet PHY (VSC8662XIC), USB krmilnik (USB3340-EZK-TR) in tokovni senzorji (PAC1934T-I / JQ).

FPGA vezja PolarFireSoC zagotavljajo do 50 odstotkov manjšo skupno porabo energije kot konkurenčna vezja te vrste. Z uporabo SoC FPGA imajo razvijalci tudi večje možnosti za prilagajanje in razlikovanje svojih izdelkov od konkurenčnih z lastno nadgradljivostjo samih čipov in zmožnostjo integracije funkcij v enem čipu. Družina PolarFireSoC FPGA je na voljo v različnih ohišjih in velikostih, ki ustrezajo zmogljivostim in kompromisom glede porabe za vsako posamezno aplikacijo, kar strankam omogoča, da v svoje izdelke vgradijo čipe z velikostjo ohišja le 11 × 11 mm. Microchipov komplet Icicle za PolarFire SoC FPGA je idealen za pametno ugnezdeno obdelavo slik, IoT, industrijsko avtomatizacijo, za obrambo, avtomobilske in komunikacijske aplikacije.

Razpoložljivost
Microchipov Icicle Kit za FPGA PolarFire SoC (MPFS-ICICLE-KIT-ES) je odslej že na voljo od 489,00 $ naprej. PolarFire FPGA vezja so že v proizvodnji, dostopni pa so tudi že prvi vzorci SoC FPGA. Za dodatne informacije ali nakup tega razvojnega orodja se obrnite na prodajni oddelek pri Microchipu ali na enega od pooblaščenih svetovnih distributerjev.

O podjetju Microchip Technology Inc.
Microchip Technology Inc. je vodilni ponudnik pametnih, povezanih in varnih ugnezdenih krmilnih rešitev. Njegova razvojna orodja, ki so preprosta za uporabo in obsežen portfelj izdelkov omogočajo strankam, da ustvarijo optimalne rešitve v svojih izdelkih, ki zmanjšujejo tveganje, hkrati pa znižujejo celotne sistemske stroške in skrajšajo čas do prodaje. Rešitve podjetja služijo več kot 120.000 strankam na industrijskem, avtomobilskem, potrošniškem, letalskem in obrambnem, komunikacijskem in računalniškem trgu. Microchip s sedežem v Chandlerju v Arizoni, ponuja izjemno tehnično podporo ter zanesljivo dobavo in kakovost. Za več informacij obiščite spletno mesto Microchip na naslovu www.microchip.com.

Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij.

Microchip Technology Inc
2020_289_06
www.microchip.com