2. julija, 2021

Farnell pričel s prodajo PICO razvojne plošče

es 300x93 - Farnell pričel s prodajo PICO razvojne ploščeČip, ki tvori osrčje Raspberry Pi Pico v vrednosti 4 USD, je zdaj na voljo kot samostojna komponenta pri podjetju Farnell. Čip 2040 zagotavlja visoko zmogljivost, je enostaven za uporabo in je poceni.

Electronic Specifier Ltd.
2021-298-10

Mikrokontroler ponuja visoko zmogljivost za večino delovnih obremenitev, velik pomnilnik na čipu in široko paleto I / O možnosti, zaradi česar predstavlja prilagodljivo rešitev za širok spekter aplikacij.

Razvojni inženirji, ki že dobro delajo z Raspberry Pi, bodo zlahka sprejeli Raspberry Pi Pico in cenili njeno enostavnost uporabe in dostopnost.

Ključne lastnosti:

  • Dve ARM Cortex-M0 + jedri s taktom 133 MHz
  • 264 kB vgrajenega SRAM-a
  • 30 večnamenskih GPIO priključkov
  • Namenska strojna oprema za pogosto uporabljene zunanje naprave skupaj z V / I programirljivim podsistemom za podporo razširjeni zunanji periferiji
  • Štirikanalni ADC z notranjim temperaturnim senzorjem
  • Vgrajen USB 1.1 s podporo za gostitelja in klienta

Lee Turner, vodja oddelka za polprevodnike in SBC pri Farnellu, je dejal: »Veseli smo, da se je Raspberry Pi odločil, da bo ta čip na voljo kot samostojna komponenta. Raspberry Pi Pico, katerega jedro je RP2040, je bil zelo priljubljen med kupci in kaže potencial za preoblikovanje trga mikrokontrolerjev na enak način, kot je to storila prvotna Raspberry Pi plošča za računalnike na eni plošči. Kupci lahko zdaj uporabljajo Raspberry Pi Pico v fazi načrtovanja in se preusmerijo na RP2040 v proizvodnji, kar daje razvijalcem izjemno prilagodljivost in priložnost.”

Distributer ponuja celotno paleto Raspberry Pi računalnikov na eni plošči, vključno z nedavno predstavljenim Raspberry Pi Pico, ki strankam omogoča izdelavo široke palete naprav za domačo, profesionalno, izobraževalno ali komercialno uporabo.

24/5 tehnična podpora je na voljo skupaj z brezplačnim dostopom do dragocenih spletnih virov na spletnem mestu Farnell ter skupnosti inženirjev in proizvajalcev, element14.

Raspberry Pi 2040 je od 1. junija dalje na voljo pri Farnellu v EMEA, Newarku v Severni Ameriki in element14 v azijsko-pacifiški regiji.

Povzeto po: https://www.electronicspecifier.com/products/micros/farnell-brings-raspberry-pi-microcontroller-to-market

https://www.electronicspecifier.com