2. julija, 2021

Infineon in Reality AI učijo ADAS avtomobile, kako slišati

es 300x93 - Infineon in Reality AI učijo ADAS avtomobile, kako slišatiDanašnji napredni sistemi za pomoč vozniku (ADAS) temeljijo na kamerah, radarju ali lidarju. Posledično morajo biti njihovi ciljni objekti znotraj vidnega polja, da jih sistem prepozna. To pa se pri vozilih na nujni vožnji spremeni v slabost – slišati jih je mogoče veliko prej, kot jih je mogoče videti, zato so ADAS-u dlje časa nevidni.

Electronic Specifier Ltd.
Avtor: Alex Lynn, Infineon Technologies AG
2021-298-7

Za reševanje tega izziva je Infineon Technologies skupaj z Reality AI ustvaril napredno zaznavno rešitev, ki vozilom daje »sluh«. Ta rešitev doda XENSIV MEMS mikrofone obstoječim senzorskim sistemom. Avtomobilom omogoča, da »vidijo« za vogalom in opozorijo na premikajoče se predmete, skrite v mrtvi koti, ali bližajoča se vozila, ki so še vedno predaleč, da bi jih videli.

Nova senzorska rešitev, ki bo predstavljena v Infineonovem dogodku “Virtual Sensor Experience”, temelji na XENSIV MEMS mikrofonih v kombinaciji z AURIX (MCU) mikrokontrolerji in avtomobilskim sistemom See-With-Sound (SWS) podjetja Reality AI. Z uporabo algoritmov, ki temeljijo na strojnem učenju, lahko sistem zazna vozila na nujni vožnji, avtomobile in druge udeležence na cesti – tudi če jih vozniki ne vidijo ali jih ne zaznajo senzorji, vgrajeni v ADAS vozilu. Strojno učenje zagotavlja tudi, da so sirene vozil na nujni vožnji, specifične za posamezno državo, prepoznane v vseh delih sveta.

Avtomobilski mikrofon XENSIV MEMS IM67D130A ima povečano območje delovne temperature od -40 do + 105 ° C, kar omogoča različne primere uporabe v zahtevnih avtomobilskih okoljih. Nizka popačenja (THD) in visoka točka zvočne preobremenitve (AOP) 130 dB SPL omogočajo mikrofonu zajemanje zvočnih signalov brez popačenja v glasnih okoljih. To omogoča zanesljivo razvrstitev, tudi če je zvok sirene skrit v močnem šumu ozadja ali vetru. Ta tehnologija zaznavanja zvoka lahko omogoči tudi druge aplikacije v vozilih, kot so spremljanje stanja ceste, odkrivanje poškodb ali celo prediktivno vzdrževanje.

Programska oprema Reality AI za obdelavo zvočnega signala uporablja Infineonovo družino MCU-jev AURIX TC3x, ki se pogosto uporablja v več avtomobilskih aplikacijah. Prilagodljiva MCU družina ponuja obseg od enega do šestih jeder in do 16 MB Flash spomina s funkcionalno varnostjo do ASIL-D v skladu s standardom ISO26262 2018 in popolno kibernetsko varnost EVITA. AURIX TC3x strankam omogoča zmogljivost in prilagodljivost za uporabo XENSIV MEMS mikrofonov v primerih ADAS uporabe. XENSIV MEMS IM67D130A mikrofon lahko že zdaj naročite v PG-LLGA-5-4 ohišju.

Povzeto po: https://www.electronicspecifier.com/industries/automotive/infineon-and-reality-ai-teach-adas-cars-how-to-hear

https://www.electronicspecifier.com