4. septembra, 2021

Quectel je predstavil nove 5G NR module za pospešitev komercialne uporabe naprav 5G SA

quectel 300x60 - Quectel je predstavil nove 5G NR module za pospešitev komercialne uporabe naprav 5G SAModul temelji na celovitem modulu Qualcomm ® 315 5G IoT, ki je optimiziran za IIoT in zasnovan za izdelke z nizko porabo energije, učinkovit pri odvajanju toplote in se nahaja v majhnem ohišju, primernem za IIoT.

Quectel
2021-299-6

Quectel Wireless Solutions, vodilni svetovni dobavitelj IoT modulov, je objavil izdajo dveh novih serijo modulov 5G New Radio (NR), RG500S in RM500S. Oba modula lahko na osnovi novega Qualcomm 315 5G IoT Modem-RF sistema podpirata stranke pri izdelavi namenskih 5G naprav za različne vertikale, vključno z industrijskim IoT, maloprodajo, pametno energijo, zasebnimi 5G omrežji in številnimi drugimi.
Z uporabo zmogljivega Qualcomm 315 5G IoT modema RG500S in RM500S podpirata vzdrževanje programske opreme s podaljšano življenjsko dobo in pomagata ustvarjati dolgotrajne IoT naprave za čas njihove življenjske dobe. RM500S ponuja brezhibno integracijo, združljiv je z Quectelovim LTE Cat 4 modulom EM05, Cat 6 modulom EM06, Cat 12 modulom EM12-G / EM12xR-GL, Cat 16 modulom EM160R-GL in 5G modulom RM500Q, ki zagotavlja bolj konkurenčne 5G rešitve za IoT trg.

Te funkcije bodo pomagale pospešiti 5G IoT trg v industrijskem in potrošniškem IoT segmentu s primeri uporabe v robotiki, avtomatizaciji, inteligentni proizvodnji, distribuciji energije, natančnem kmetijstvu, gradbeništvu in rudarstvu.

RG500S in RM500S modula podpirata 5G NR Sub-6GHz pasove v samostojnem (SA) načinu in omogočata združljivost z omrežji LTE. Z omrežjem v SA načinu lahko dva modula ponudita celovito izolacijo prometa za kritični promet, zajamčene hitrosti prenosa podatkov in pasovno širino ter nižjo zakasnitev kot v nesamostojnem (NSA) načinu, ki ustreza zahtevam ultra- zanesljivosti in SLA tipičnih industrijskih in podjetniških scenarijev.

Oba modula sta opremljena z bogatimi vmesniki in vključujeta hitri USB 3.0 / 3.1, PCIe 3.0, U (SIM), RGMII in druge, zaradi česar sta primerna za raznolike industrijske in potrošniške 5G aplikacije, kot so industrijski usmerjevalniki, roboti, avtomatizacija, inteligentni predelovalne dejavnosti, pametna mesta, distribucija energije, natančno kmetijstvo, gradbeništvo in rudarstvo. Poleg tega RG500S in RM500S vključujeta sprejemnik GNSS z več konstelacijami, ki poenostavlja zasnovo izdelka in zagotavlja natančne storitve pozicioniranja za uporabnike.

“Quectel že dolgo sodeluje s Qualcomm Technologies, da bi podprl omogočanje 5G trga v IoT,” je povedal Patrick Qian, izvršni direktor Quectel. »RG500S in RM500S na podlagi najnovejšega IoT modula Qualcomm 315 5G IoT ponujajo večje možnosti za industrijske in komercialne vertike IoT. Funkcije, kot so visoka zmogljivost in majhna zakasnitev, pa tudi vzdrževanje programske opreme s podaljšano življenjsko dobo ustrezajo obstoječim potrebam trga IoT in lahko poganjajo vrsto novih primerov uporabe 5G IoT. ”

»Modemska rešitev Qualcomm 315 5G IoT je bila predstavljena, da bi spodbudila in razširila 5G IoT industrijo ter omogočila prehode, potrebne za uresničitev 5G za IoT. Ta rešitev je združljiva s starejšimi moduli, ki lahko pospešijo razvoj in trženje naprav ter spodbujajo rast in širitev v 5G IoT industriji. Vključitev namensko vgrajenega modema Qualcomm Technologies v Quectelove module RG500S in RM500S bo pripomogla k dobavi 5G industriji IoT v industrijskih in podjetniških aplikacijah, «je povedal Jeffery Torrance, višji podpredsednik oddelka za upravljanje izdelkov Qualcomm Technologies, Inc.

O podjetju Quectel
Quectelova strast do pametnejšega sveta nas žene k pospeševanju inovacij IoT. Kot organizacija, usmerjena k kupcem, ustvarjamo vrhunske celične in GNSS module ter antene, ki jih podpira izjemna podpora in storitve. Naša rastoča svetovna ekipa z več kot 3000 strokovnjaki, največja v industriji IoT modulov po vsem svetu, zagotavlja, da smo prvi na trgu in še naprej določamo tempo razvoja. Naše mednarodno vodstvo, ki kotira na Šanghajski borzi (603236.SS), je namenjeno napredovanju interneta stvari po vsem svetu.

Za več informacij obiščite Quectelovo spletno stran, strani LinkedIn, Facebook in Twitter.

E-pošta: marketing@quectel.com
https://www.quectel.com