6. decembra, 2021

Infineon predstavlja zelo natančen tokovni senzor brez jedra XENSIV™ TLE4972 primeren za avtomobilske aplikacije

Revija logo infineon 300x132 - Infineon predstavlja zelo natančen tokovni senzor brez jedra XENSIV™ TLE4972 primeren za avtomobilske aplikacijeInfineon Technologies AG (FSE: IFX / OTCQX: IFNNY) je predstavil svoj prvi avtomobilski tokovni senzor: novi XENSIV™ TLE4972. Tokovni senzor brez jedra uporablja Infineonovo dobro preverjeno Hall tehnologijo za natančne in stabilne meritve toka.

Infineon Technologies
2021-302-06

S svojo kompaktno zasnovo in diagnostičnimi načini je TLE4972 idealen za aplikacije xEV, kot so pretvorniki, ki se uporabljajo v hibridnih vozilih in vozilih na baterijski pogon, pa tudi za glavna stikala akumulatorja.

Kot rezultat zaščitene kompenzacije temperature in napetosti, TLE4972 ponuja najsodobnejše zaznavanje brez negativnih učinkov, ki jih povzročajo magnetna jedra. Zaradi svoje diferencialne strukture zaznavanja nista potrebna niti jedro niti ščit za zaščito senzorja pred motečimi polji. Vgrajeni EEPROM omogoča prilagajanje senzorja za različne aplikacije in podpira merilna območja do 2 kA.

Za zaščito sistema ima senzor dva ločena izhodna priključka za zaznavanje prekomernega toka s tipičnim odzivnim časom manj kot 1 µs. Stranke lahko programirajo tako občutljivost kot tudi meje prekomernega toka ter prilagodijo senzor sistemskim zahtevam. Poleg tega je drsenje občutljivosti in odmika preko celotnega temperaturnega območja delovanja pod 1,6 odstotka.

Senzor povzroča zelo nizke izgube energije zaradi principa magnetnega zaznavanja. Zato se lahko uporablja kot vsestranska in redundantna rešitev v 400 V ali 800 V baterijskih glavnih stikalih. Majhno PG-VSON-6 ohišje omogoča kompaktno zasnovo, zaradi česar je senzor idealen za uporabo v pretvornikih. Poleg tega je na voljo druga različica izdelka v PG-TDSO-16 ohišju. Oba senzorja sta bila razvita v skladu s standardom ISO 26262 kot varnostni element izven konteksta za varnostne zahteve do ASIL B.

Vzorci XENSIV TLE4972-AE35D5 (PG-TDSO-16) so na voljo, TLE4972-AE35S5 (PG-VSON-6) bo na voljo v začetku leta 2022. Začetek množične proizvodnje se načrtuje v začetku leta 2022. Več informacij je na voljo na www. infineon.com/current-sensors.

https://www.infineon.com