5. maja, 2021

Allegro je predstavil senzorski vmesnik, ki ponuja visoko natančnost in prilagodljivost izhoda za uporovne senzorje tlaka mostični konfiguraciji

allegro - Allegro je predstavil senzorski vmesnik, ki ponuja visoko natančnost in prilagodljivost izhoda za uporovne senzorje tlaka mostični konfiguracijiA17700 zagotavlja hiter, zanesljiv in prilagodljiv izhod z vrhunskimi algoritmi za kondicioniranje signalov za avtomobilske in industrijske aplikacije za zaznavanje tlaka.

Allegro MicroSystems, svetovno vodilno podjetje za zaznavanje in napajalne rešitve za nadzor gibanja in energetsko učinkovite sisteme, je predstavilo A17700, IC uporovni senzor tlaka v mostični konfiguraciji z vrhunskimi algoritmi za kondicioniranje signala, ki je primeren za avtomobilsko industrijo. Zasnovan na desetletjih strokovnega znanja o avtomobilskih senzorjih, A17700 zagotavlja vrhunsko zmogljivost in večjo sistemsko učinkovitost s prilagodljivimi vmesniškimi možnostmi – vse v majhnem ohišju.

Funkcije, ki so ene najboljših na trgu vključujejo:
• Prilagodljivi algoritmi kompenzacije za natančnost glede temperature in zaznavanje sprememb mostu;
• Natančno podajanje informacij o tlaku v analognih, PWM ali SENT izhodih z nizko zakasnitvijo;
• Avtomobilska AEC-Q100 stopnja 0 in EMC robustnost z minimiziranimi zunanjimi komponentami;
• Paket napredne integrirane sistemske diagnostike.

A17700 je mogoče konfigurirati za uporovne senzorje tlaka v mostični konfiguraciji v številnih kritičnih aplikacijah v današnjih učinkovito zasnovanih avtomobilih; od visokotlačnih sistemov, kot so dinamični zavorni sistemi (DBS) v turbo in hibridnih električnih vozilih (HEV) ali neposredni vbrizg bencina (GDI), do srednjetlačnih in nizkotlačnih sistemov, kot so ojačevalniki zavor, HVAC za elektrificirana vozila in upravljanje olja v avtomatskem menjalniku.

Izhod z visoko natančnostjo s prilagodljivo kompenzacijo

S svojim vgrajenim polinomskim algoritmom, najboljšim v svojem razredu, A17700 vmesniški senzor ponuja visoko natančnost v širokem območju tlaka in temperature z dvostopenjsko obdelavo signala tlaka. Ta prilagodljiva kompenzacija zagotavlja visoko natančnost uporovnih membran, ki med montažo zahtevajo značilnosti bodisi visoke ali nizke točke.

Ta senzor zagotavlja ravnovesje, ki so si ga sistemski oblikovalci zelo želeli, in ponuja načine za izboljšanje izhodne moči sistema in ohranjanje prilagodljivosti. Z zanesljivo EMC zmogljivostjo – do 4kV HBM – A17700 omogoča tudi do 30% manj zunanjih komponent za manjši odtis celotne rešitve, manjše tiskano vezje in stroškovno učinkovitejšo zasnovo sistema.

“A17700 oblikovalcem sistemov omogoča, da enostavno izberejo optimalen algoritem in možnosti V / I, ki najbolje ustrezajo njihovim sistemskim zahtevam, natančnost uravnoteženja in preskusne čase ob koncu vrstice, s čimer optimizira sistemske stroške,” pojasnjuje Haeyoung Choi, produktni vodja za senzorske in vmesniške IC-je pri podjetju Allegro. “A17700 je z majhnim odtisom in prilagodljivo kompenzacijo idealna rešitev za aplikacije, kjer sta prostor in učinkovitost pomembna, kot v današnjih električnih in hibridnih električnih vozilih.”

Hiter izhodni odziv prek analognih ali digitalnih standardnih vmesnikov
Z vzporednimi procesnimi potmi za vhod in temperaturo lahko A17700 doseže najmanjšo zakasnitev v čipu na trgu. Z zakasnitvijo 100 μs pri obdelavi vhodov in izhodov ta izjemno hiter vmesnik, omogoča sistemom, da kompenzirajo vibracijske učinke na membrano brez izgube izhodne ločljivosti, kar še poveča natančnost sistema.

“Ta hiter odzivni čas naprave omogoča hitrejše vzorčenje izhoda, ki omogoča, da sistem filtrira neželena nihanja membrane,” dodaja Choi. “Ta izboljšana sposobnost poročanja o nihanjih bo potrdila uporabo ustreznega filtriranja in strankam ponudila zaupanja vredno zanesljivost in delovanje.”

Paket diagnostike za varnostne sisteme
Okoljske razmere, kot so sprememba nivoja napajalne napetosti, temperature, signala vhodnega mostu in povezave, lahko povzročijo začasne napake v sistemih za zaznavanje tlaka. A17700 zajame te spremembe in jih signalizira v izhodnem protokolu, kar omogoča filtriranje napak na sistemski ravni za natančnejša varnostna obvestila.

A17700 je na voljo v majhnem 24-polnem QFN 4 mm × 4 mm ohišju s s priključki na bokih – idealnem za zagotavljanje zanesljivega spajkanja in vizualnega pregleda spajkalnih spojev.

Za več podrobnosti o A17700 in za več informacij iz portfelja senzorskih vmesnikov Allegro:

• Obiščite allegromicro.com/17700, kjer najdete specifikacije naprav, podatkovni list in razpoložljivi grafični uporabniški vmesnik (GUI) ter knjižnice za programerje.
• Oglejte si opombe o uporabi, kot so Navodila in uporaba uporovnih mostov za merjenje tlaka z A17700, ki jih najdete v naši knjižnici tehničnih virov.
• Za več informacij in povpraševanje po vzorcih se danes obrnite na lokalno prodajno pisarno.

O podjetju Allegro MicroSystems
Allegro MicroSystems na novo opredeljuje prihodnost senzorskih in energetskih tehnologij. Od zelene energije do naprednih sistemov za mobilnost in nadzor gibanja je naša ekipa navdušena nad razvojem inteligentnih rešitev, ki premikajo svet naprej in našim strankam zagotavljajo konkurenčno prednost. Allegro je z globalnim inženiringom, proizvodnjo in podporo zaupanja vreden partner tako velikim podjetjem kot voditeljem regionalnih trgov po vsem svetu. Obiščite www.allegromicro.com.

2021/296