0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceHaptični element krmili nizka napetost

    Haptični element krmili nizka napetost

    Electronic Specifier Ltd.
    www.production.electronicspecifier.com
    2017_255_6

    Podjetje TDK je razširilo svoj portfelij haptičnih komponent z ultra-tankim PiezoHapt aktuatorjem ki ima odzivni čas samo 4 ms.

    PiezoHapt je sestavljen iz plasti, ki vsebujejo večplastni piezo element, ki je združen z vibracijsko plastjo. Z debelino zgolj 0,35 mm je ta haptični element precej tanjši kot konvencionalni ekscentrični rotacijski motorji in linearni resonančni aktuatorji. Še več – zahvaljujoč hitremu odzivu PiezoHapt predstavlja energetsko bolj varčno rešitev kot konvencionalne rešitve.

    Dobava vzorcev se je pričela v marcu 2017.

    Aktuator lahko napajamo z napetostjo <= 24V, pri tem pa aktuator generira različne vrste vibracij odvisno od amplitude in frekvence krmilne napetosti. Novi PHUA8060-35A-33-000 ima površino 80x60mm (vibracijska plošča). Pri frekvenci 200 Hz (sinusna napetost) in napetosti 24V komponenta nudi tipični odmik 55 µm. PiezoHapt je odlična komponenta za omogočanje haptične povratne informacije do uporabnika v displejih in tabličnih računalnikih.

    PiezoHapt aktuator je eden izmed mnogih TDK aktuatorjev s haptično povratno informacijo. Že novembra 2016 najavljen PowerHapt nudi višje premikanje in večje pospeške ter sile, vse integrirano  v eni komponenti, kar je posebej uporabno v aplikacijah v vozilih, beli tehniki, krmilnikih za igre, industrijski opremi in še drugje. Z novim PiezoHapt in PowerHap družinama lahko TDK ponudi zelo zmogljive haptične rešitve za široko področje uporabe.

    Povzeto po:

    http://wireless.electronicspecifier.com/design/haptic-actuator-features-low-driving-voltage