0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNeocortec zagotavlja pod 1 GHz brezžične module z ultra nizko porabo

    Neocortec zagotavlja pod 1 GHz brezžične module z ultra nizko porabo

    NeoCortec, proizvajalec dvosmernih brezžičnih mrežnih modulov z ultra nizko porabo energije, zdaj zagotavlja svoje pod 1 GHz brezžične mrežne module z ultra nizko porabo energije nemškemu nadzornemu podjetju Triptec.

    Neo Cortec

    Triptec je uporabljal GSM/GPRS module za pošiljanje sporočil ali prejemanje nadzornih ukazov v svojem oddaljenem obratu in opremi za spremljanje napak. Potem ko je vse več držav začelo izklapljati 2G in 3G, je podjetje potrebovalo radijsko tehnologijo, ki je odporna na prihodnost, da bi zagotovila, da bodo njeni izdelki in storitve ostali operativni. Zdaj Triptec uporablja Neocortecove NeoMesh Sub-GHz brezžične mrežne module z izjemno nizko porabo za večletno delovanje svojih brezžičnih mrežnih omrežij napajanih na baterije z nizkimi stroški namestitve in delovanja.

    Uporaba NeoMesh podjetja NeoCortec drastično zmanjša porabo energije na vozlišče z izjemno natančnim časovnim določanjem. Namesto oddajanja 1 do 3 km do mobilnega stolpa, NeoMesh oddaja v zaprtih prostorih do približno 100 metrov. Na prostem je doseg do 500 metrov in več. Vsako vozlišče v NeoMesh-u je tudi usmerjevalnik. Sporočilo se prenese od radijskega vozlišča do radijskega vozlišča znotraj NeoMesh namestitve in vsako sporočilo potrdi naslednje vozlišče. V primeru okvare se pošlje alarm.
    Če vozlišče odpove, modul v NeoMeshu samodejno poišče novo pot ali skoči na drug frekvenčni kanal. Vsa vozlišča se sinhronizirajo vsakih 1 do 30 sekund. S ciklom 30 sekund lahko vozlišče deluje do sedem let, ki ga napajata samo dve AA alkalni celici.

    Wilhelm Oelers, tehnični direktor Tripteca, pojasnjuje: »Primerjali smo dobro znane Mesh-Net protokole in ugotovili, da večina od njih ne podpira delovanja na frekvencah pod 1 GHz. Poleg tega z BLE-Mesh, ZigBee, Thread ali 6LoWAN usmerjevalnik in modul prehoda ne smeta preiti v način mirovanja. V nasprotju s tem NeoMesh iz Neocorteca uporablja frekvence pod 1 GHz, kar omogoča dobro prodiranje signalov skozi stene, vsi elementi – prehod, usmerjevalnik, vozlišče – pa lahko preidejo v stanje mirovanja hkrati. To pomeni, da lahko sistem več let deluje z uporabo samo dveh AA celic.

    »Z delovanjem v pasu 868/915 MHz brez licence našim strankam ni treba kupiti SIM kartice. To je znaten prihranek, če bi za namestitev lahko potrebovali od 50 do 1000 SIM kartic,” je zaključil.

    Za več. Informacij o projektu z Triptec si oglejte spletno stran:
    https://bit.ly/3wBi8pk

    O podjetju NeoCortec
    Podjetje NeoCortec je bilo ustanovljeno leta 2007 z namenom razvoja in patentiranja več inovacij v zvezi z brezžičnimi senzorskimi omrežji.

    Danes je NeoCortec dobavitelj dvosmernih brezžičnih mrežnih modulov z ultra nizko porabo energije.

    NeoCortec ima sedež v Kopenhagnu na Danskem in je v lasti danskega sklada zasebnega kapitala HP Holding A/S.

    Home