4. februarja, 2021

Nexperia je naredila preboj v svoji veji industrije s prvimi 80-voltnimi RET-i za 48-voltne sisteme v avtomobilski industriji in druge aplikacije z višjim napajanjem

nexperia 300x91 - Nexperia je naredila preboj v svoji veji industrije s prvimi 80-voltnimi RET-i za 48-voltne sisteme v avtomobilski industriji in druge aplikacije z višjim napajanjemNexperia, proizvajalec, ki je strokovnjak za najpomembnejše polprevodniške komponente, je objavilo novico o svoji prvi družini 80 V RET-ov (Resistor-EquippedTransistor, torej tranzistor, opremljen z upori).

Ti novi RET-i ali „digitalni tranzistorji“ zagotavljajo dovolj širok prostor za uporabo v 48-voltnem avtomobilskem napajalnem omrežju (na primer blago-hibridni in EV-avtomobili) in drugih vezjih z višjo napajalno napetostjo, ki so pogosto izpostavljeni velikim konicam in impulzom, ki jih dosedanje komponente s 50 V napetostno omejitvijo ne morejo obvladovati.

Z RET-i prihranimo prostor na tiskanem vezju in zmanjšamo proizvodne stroške z vgrajeno kombinacijo baznega upora in upora med bazo in emitorjem v istem ohišju SOT23 (250 mW Ptot) ali SOT323 (235 mW Ptot), v katerem je sicer običajno vgrajen le tranzistor. V ohišju SOT363 so na voljo tudi dvojni RET-i (dva tranzistorja in dva pripadajoča bazna upora in upora med bazo in emitorjem) z največjo skupno Ptot  močnostno zmogljivostjo 350 mW za še večjo integracijo in skupni prihranek.

V novi seriji (z oznakama NHDTx in NHUMx) je 42 različnih komponent s kombinacijama PNP/NPN tipov. Te so opremljene z enakimi uporovnimi kombinacijami kot izdelki Nexperie za delovanje do 50 V. Vse komponente imajo tokovno zmogljivost 100 mA in ustrezajo AEC-Q101 standardu za avtomobilsko industrijo.

Frank Matschullat, vodja skupine za te izdelke pri podjetju Nexperia, komentira: »Razvojni inženirji, ki delajo na novih EV-aplikacijah, lahko svoje sisteme zdaj brezskrbno zaščitijo z uporabo novih RET-ov Nexperia, s čimer bodo poenostavili svoja vezja, prihranili prostor na tiskanem vezju, zmanjšali čas polaganja komponent v proizvodnji ter hkrati povečali zanesljivost izdelka. Ti novi visokonapetostni proizvodi bodo poleg 48 V avtomobilskih aplikacij krmiljenja preklapljanja in ojačenja uporabni tudi v drugih digitalnih sistemih. ”

80 V RET-i so zdaj že na voljo v SOT23, SOT323 in SOT363 ohišjih. Več informacij, vključno s specifikacijami izdelkov in tehnično dokumentacijo, je na voljo na spletnih straneh proizvajalca www.nexperia.com/RETs

 

Vir: https://ebom.com/nexperia-leads-with-industrys-first-80-v-rets-for-48-v-automotive-and-other-higher-voltage-bus-circuits/

2021/293