1. oktobra, 2017

Samovozeči avtomobili bi lahko kmalu dobili izboljšavo sistema za meritve

vanguard 300x74 - Samovozeči avtomobili bi lahko kmalu dobili izboljšavo sistema za meritveVANGUARD Media Limited
2017_256_11

Luminar Technologies je najavil, da so pričeli s proizvodnjo nove vrste LiDAR sistema, ki bo omogočil, da bodo samovozeča vozila bolj varna. liDAR je merilna metoda, ki meri razdaljo do cilja z osvetljevanjem tega cilja s pulzno lasersko svetlobo in merjenjem odbitih impulzov s senzorjem.

256 11 01 300x200 - Samovozeči avtomobili bi lahko kmalu dobili izboljšavo sistema za meritveNov sistem podjetja Luminar Technologies ima možnost gledanja s 50-krat večjo resolucijo in 10-krat daljšim obsegom, kot trenutni sistemi.

Na primer, pri 200m lahko Luminar zazna težko vidne in slabo odsevne objekte, kot je črni avto ali pnevmatiko na cesti, s čemer omogoči sedem sekundni reakcijski čas pri hitrosti 120 km/h.

Najboljši LiDAR sistemi, ki so danes na voljo, lahko zaznajo takšne objekte na razdalji 35m, ki pri navedeni hitrosti omogočajo manj kot eno sekundo reakcijskega časa.

256 11 03 300x171 - Samovozeči avtomobili bi lahko kmalu dobili izboljšavo sistema za meritvePodjetje, ki sta ustanovila Austin Russell in Jason Eichenholz, zbira sredstva medtem ko načrtujejo in izdelujejo vse glavne komponente novega sistema več kot 5 let. V tem času so zbirali sredstva in načrtovali čipe, laserje, sprejemnike, skenerje in procesno elektroniko.
»Izmed vseh tehničnih izzivov, s katerimi sem se srečal v svoji karieri, je bila gradnja Luminarjevih LiDAR sistemov najbolj zahtevna in je prinesla največ zadoščenja. Delo v tej industriji še nikoli ni bilo tako zanimivo« je dejal Eichenholz.
Par podjetnikov in izumiteljev je dejal, da bo to prvi LiDAR, ki bo dosegel potreben doseg in resolucijo, da bi varno krmilil avtonomna vozila pri polni hitrosti, pri tem pa upošteval potrebe programa vsakega avtonomno vozečega vozila.

256 11 02 300x191 - Samovozeči avtomobili bi lahko kmalu dobili izboljšavo sistema za meritveLuminar Technologies je trenutno sredi omejene proizvodnje za štiri glavne programe avtonomnih vozil, kjer je bil izbran kot strateški partner za zgodnje testiranje. Proizvodnja 10.000 kosov se bo pričela v njihovih 4.600 kvadratnih metrih velikih proizvodnih prostorih v mestu Orlando z dobavo proti koncu tega leta.

LiDAR senzor postavlja nove standarde in karakteristike, skalabilnost in varnost v sektorju avtonomnih vozil, pravi Russell.

»Morali smo prehoditi 2.000 poti, dokler nismo naredili preboja in našli edini način, ki končno omogoča to, kar industrija potrebuje«, je dejal Russell, ki je ustanovil podjetje kot najstnik.
Novi sistem je 40-krat bolj zmogljiv kot ostali sistemi in pri tem je še vedno varen za oči, saj Luminar deluje pri valovni dolžini 1.500 nm. Sprejemnik so naredili na InGaAs osnovi, ki je veljala za predrago za masovno LiDAR proizvodnjo. Vendar je bil Lumar sposoben znižati stroške njihovega InGaAs sprejemnika.

256 11 04 300x200 - Samovozeči avtomobili bi lahko kmalu dobili izboljšavo sistema za meritveRussell je aplikativni fizik in izumitelj z izkušnjami v fotoniki in računalniškem inženiringu.

Podjetje Lumar je ustanovil leta 2012 z vizijo, da bi razvil LiDAR tehnologije za avtonomna vozila. Izkoristil je tudi poznanstvo s svojim mentorjem Eichenholz dve leti kasneje in tako pripeljal tehnologijo do proizvodnje.

V letu 2016 je Luminar kupil Eichenholz-ovo podjetje Open Photonics, ki je član SPIE in pogost sponzor SPIE Startup Challenge pri Photonics Westž

www.vanguardngr.com
Tags: