1. decembra, 2017

Vodnik po analognem svetu

Revija logo arrow - Vodnik po analognem svetuArrow Electronics d.o.o.
Avtor: Simon Gaberšček

Podjetji Arrow Electronics in Analog Devices sta 21.11.2017 v Ljubljani pripravili dogodek na temo načrtovanja vezij za obdelavo analognih in analogno-digitalnih signalov.

258 13 01 300x225 - Vodnik po analognem svetuMed dogodkom so skupaj z udeleženci raziskali naslednje izzive v načrtovanju vezij za obdelavo analognih podatkov: senzorske vmesnike, ojačevalna vezja, analogno-digitalne pretvornike in napetostne reference.

Prikazali so primere, kako lahko vodilno podjetje na področju analoge tehnologije pomaga pri naslednjih izzivih: inovativne nove komponente, primeri strokovne uporabe in zmogljiva orodja za oblikovanje.

Obravnavane tematike:

  • Razumevanje vezij operacijskih ojačevalnikov: šumi/motnje, natančnost in stabilnost
  • Izbira prave ADC arhitekture za uporabo/implementacijo: učinek na šum/motnje, linearnost in natančnost
  • Vpliv napetostnih referenc natančnost sistema in izboljšanja novih komponent
  • Od senzorjev do bitov: Kako povezati vse različne komponente da bo sistem pravilno deloval

Predavatelj Johannes Horvath je skupaj z ostalimi strokovnjaki iz podjetja Analog Devices predstavil metode načrtovanja in analize analogno-digitalnih signalov ter implementacije vezij od senzorskih vmesnikov do digitalizacije.

Dogodek je bil sestavljen iz predavanj in demonstracije uporabe različnih orodij za načrtovanje vezij. Udeleženci so tako pridobili in utrdili znanja s področja analognih in analogno-digitalnih signalov.

Dogodka se je udeležilo 50 udeležencev iz 35 podjetij iz Slovenije in Hrvaške. Gre za rekorden obisk na dogodkih podjetja Analog Devices v Sloveniji, kar priča o temu, da je bila tematika zanimiva in aktualna.

Udeleženci so v pogovorih po dogodku pohvalili predavatelje in izbor tematike. Najbolj so izpostavili uporabne informacije in nasvete, kako postopati v primeru, ko se pri novih dizajnih vezij začnejo pojavljati težave. In kot vemo, je to del vsakega dizajniranja

Arrow Electronics d.o.o.
Ukmarjeva Ulica 2, 1000 Ljubljana
Telefon: +38 61 28 35 604
www.arroweurope.com
Tags: