3. januarja, 2018

Neposredno iz skladišča za manjše količine

Revija logo rutronik - Neposredno iz skladišča za manjše količineRutronik GmbH
Avtor: Rollwa Tilo
2018_259_21

Zanesljive zaloge za majhne serije in vzorce. Podjetje Rutronik je za hitrejšo oskrbo razvijalcev in podjetij s posameznimi kosi ter delnimi količinami zgradilo novo skladišče, ki je prilagojeno prav tem zahtevam. Tilo Rollwa, ki je zanj odgovoren kot direktor za spletno trženje, pojasnjuje podrobnosti.

259 21 01 172x300 - Neposredno iz skladišča za manjše količineG. Rollwa, kaj lahko stranke podjetja Rutronik pričakujejo z novim skladiščem?

Podjetje Rutronik zdaj kot najmanjšo količino ne ponuja več le ene embalažne enote, ampak tudi delne količine in posamezne kose, kar omogoča manjše serije ter naročanje vzorcev. Vsi razpoložljivo artikli bodo zelo hitro prispeli do stranke, praviloma v delovnem dnevu ali dveh.

Podjetje Rutronik ima izredno široko ponudbo. So vsi artikli na voljo v malih količinah?

Ne, za to smo namensko izbrali nove izdelke (NPI) in pogosto rabljene dele višje vrednosti. Trenutno so to v glavnem polprevodniki, v prihodnje pa bomo ponudbo razširili z dodatnimi skupinami izdelkov in več proizvajalci. 40 naših glavnih dobaviteljev nam zagotavlja odlično podporo z vnaprejšnjimi informacijami o prihajajočih izdelkih in zgodnjimi dobavami dogovorjenih izdelkov.

Kako lahko stranka preveri, ali je določen izdelek na voljo tudi v malih količinah?

Na platformi za e-poslovanje www.rutronik24.com je za vsak izdelek navedeno, ali je na voljo v majhnih količinah. Za vse te izdelke so na voljo delne količine, najmanjša količina pa je en kos.

Ali lahko stranke tudi za te dele izkoristijo podporo podjetja Rutronik?
259 21 02 300x200 - Neposredno iz skladišča za manjše količine

Da! Naši inženirji za končno uporabo (Field Application Engineer – FAE) zagotavljajo podporo pri načrtovanju. V ta namen lahko stranka uporabi spletno podporo, ki je na voljo za vse izdelke. S tem dobi neposredni stik z ustreznim specialistom za izdelek, ki lahko v večini primerov takoj odgovori na vprašanja ali pa jih po potrebi razjasni neposredno pri proizvajalcu. Če kdaj to ni mogoče ali so vprašanja kompleksnejša, lahko naši inženirji FAE pridejo tudi k stranki.
Naše stranke se lahko informirajo o novostih tudi na forumu Rutronik-TEC, z glasilom in objavami podjetja Rutronik v družabnih omrežjih storitev Facebook, Twitter, YouTube ter Google+. Tukaj dobijo tudi uporabne informacije o promocijah novih izdelkov, obvestila o trenutnih prireditvah, informacije o ozadju novih tehnologij in še marsikaj.

Zakaj se je izkazalo, da potrebujete posebno skladišče za naročila z manjšimi količinami?
259 21 03 300x118 - Neposredno iz skladišča za manjše količine

Napredek miniaturizacije delov je imel v zadnjih letih dva glavna učinka: Izdelki so zdaj zelo majhni in občutljivi – nekateri so tako majhni, da lahko njihove oznake (če jih sploh še imajo) beremo le še s povečevalnim steklom. Zaradi tega jih je teže ločevati med seboj in pošiljati strankam na prevodni penasti gumi. Pošiljanje posameznih izdelkov je tako vedno zamudnejše in dražje. Pogosto se pojavljajo tudi posebni predpisi za embalažo, na primer zaščita pred vlago pri odpremi in prepakiranju delov, ki so občutljivi na vlago, ki pomenijo dodatno delo.
Drugi vidik je vedno večje število izdelkov v embalaži. Manjša ohišja se zdaj največkrat dobavljajo v svitkih z bistveno višjo gostoto embalaže kot v prejšnjih letih. Enota s 1000 kosi kakovostnih delov lahko hitro stane več tisoč evrov in s tem podre proračune razvojnih pisarn ter manjših ali novih podjetij. Ena enota embalaže je lahko večja tudi od celotne načrtovane serijske proizvodnje, na primer v medicini in letalstvu, kjer so serije manjše. Zaradi tega dobivamo vedno več povpraševanj po delnih količinah, ki pa jih v našem osrednjem skladišču težko rešimo.

V čem se novo skladišče razlikuje od obstoječega?

Skladišče za manjše količine je natančno prilagojeno tem procesom, kar pomeni, da je večina postopkov individualna in se izvaja ročno. Seveda je pri tem samoumevno, da upoštevamo vse predpise proizvajalcev za embalažo in zaščito pred elektrostatičnimi razelektritvami (ESD), enako kot v centralnem skladišču in logističnem središču Rutronik. To je prirejeno embalažnim enotam in večjim prepakiranjem, zato deluje v veliki meri popolnoma samodejno, da lahko naročila čim hitreje ter čim bolj učinkovito dobavimo strankam in jim s tem zagotovimo varno oskrbo. Kombinacija obeh skladišč bo podjetju Rutronik zagotavljala vodilno vlogo na področju logistike za elektronske dele tudi v prihodnje.

RUTRONIK, elektronski gradbeni elementi,
Podružnica v Ljubljani
Motnica 5, 1236 Trzin, Slovenia
E-pošta: rutronik_si@rutronik.com
Tel. +386 1 561 09-80
www.rutronik.com
Tags: