1. maj, 2018

Partnerstvo med Stadium Group in Maker Life

Stadium Electronicsstadium 300x97 - Partnerstvo med Stadium Group in Maker Life
2018_263_19

KIT kompleti Maker Life so preprosta in poceni orodja, namenjena spodbujanju otrok k računalniškemu programiranju.

263 19 01 300x200 - Partnerstvo med Stadium Group in Maker LifeStadium Group, vodilni dobavitelj rešitev za IoT povezljivost, močnostnih izdelkov, rešitev za vmesnike med človekom in stroji (HMI) in elektronskih sklopov, je napovedal partnerstvo z Maker Life, razvijalcem in ponudnikom preprostih sestavljivih kompletov za računalniške projekte, namenjenih izobraževanju v zvezi s programiranjem za starše, učitelje in otroke po vsem svetu.

Kompleti se razvijajo z uporabo nizkocenovnih Raspberry Pi Zero W in BBC micro:bit – računalniki na eni sami ploščici (SBC) v velikosti kreditnih kartic. Stadium je ekskluzivni proizvajalec napajalnikov in kabelskih povezav za Maker Life KIT komplete, ki temeljijo na Raspberry Pi.

Da bi osnovnošolskim otrokom pomagali razumeti in se tudi vključiti v programiranje in kodiranje, s čimer imajo v mislih tudi jutrišnje potrebe po teh veščinah v hitro rastočem globalnem digitalnem gospodarstvu, je Maker Life sodeloval s starši, vzgojitelji in STEM (znanost, tehnologija, inženirstvo, matematika) koordinatorji za ustvarjanje takšnega KIT kompleta, ki bi ponudil zabaven uvod v projekte, kot so gradnja ure ali vremenske postaje.

Vsak komplet vsebuje vse komponente, ki so potrebne za dokončanje projekta, vključno z napajanjem in kabli in ga je mogoče po korakih ob pomoči enostavnega priročnika čisto preprosto sestaviti, pri čemer tudi ni potrebno spajkanje. Trenutno je omenjeni priročnik na voljo v angleškem jeziku, v prihodnjih mesecih pa bodo sledile tudi različice lokalnih jezikov, kjer bo to mogoče. Velikost kompleta naj bi se v naslednjih dveh letih hitro večala, do konca leta 2019 pa naj bi bilo na voljo do 45 različic, v primerjavi s štirimi, ki so že danes na voljo.

Ta načrt hitre rasti zahteva učinkovito in prilagodljivo preskrbovalno verigo z zmožnostjo oskrbovanja velikega mednarodnega trga. Kot proizvajalec uradnega napajalnika za Raspberry Pi je Stadium že dobro uveljavljen na trgu industrije SBC izdelkov s sposobnostjo servisiranja strank po vsem svetu.

Charlie Peppiatt, izvršni direktor Stadiuma, je dejal: “Pomembno je, da se industrija spopade z izzivom, kako navdihniti naslednjo generacijo programerjev, s čimer bi zagotovili, da bodo nekoč v tem, vse bolj digitalnem svetu, ob povpraševanju in potrebah prihodnjih tehnologij njihove sposobnosti na voljo. Kompleti Maker Life so enostaven, cenovno ugoden in privlačen način, da otrokom že v zgodnjih letih vzbudimo zanimanje v tej smeri in s tem ciljem v srcu z veseljem delamo v trgovinskem partnerstvu. ”

James Downes, ustanovitelj Maker Life, je dejal: “Imamo ambiciozen cilj, da bi z našimi programskimi kompleti izobraževali otroke po vsem svetu, naš uspeh pa temelji na podpori zanesljivih poslovnih partnerjev. Stadium nima le sposobnosti načrtovanja in izdelave napajalnikov ter kabelskih povezav, ki so bistveni del kompleta, ampak je poleg tega tudi velik zagovornik nujne potrebe po sodelovanju z otroki na zabaven in navdihujoč način, da bi izpolnili svetovne potrebe po strokovnjakih na področju programiranja oziroma ustvarjanja programske kode v prihodnosti. ”

263 19 02 300x300 - Partnerstvo med Stadium Group in Maker LifeUporabniki KIT kompleta imajo podporo v obliki tiskanega priročnika, ki je preprost za uporabo in jih skozi projekt vodi po korakih. Zaradi tega je delo s KIT kompletom enostavno, skupaj z navodili pa je dragocen izobraževalni vir. Priložen priročnik zajema vse vidike, od osnovnih povezav, do razumevanja komponent in programskih pogojev, pa vse do načrtovanja in zaključka projektov. MakerLife Getting You Start kompleti nudijo uporabniku popolno podporo in omogočajo, da s kodiranjem programske kode dokonča tri projekte: semaforizacijo križišča, prehod za pešce in krmiljenje LED. Vse potrebno za izvedbo teh projektov je vključeno v komplet – to je plug-and-play rešitev in če vzamemo dobesedno, lahko stranke »vstanejo-in-tečejo« takoj, ko odprejo škatlo. Osrednji cilj teh kompletov je zabava – uporabniki se naučijo programiranja, ker se zabavajo pri realizaciji projektov in ne obratno. Spajkanje pri tem sploh ni potrebno!

Naredite svoje prve korake z Raspberry Pi Zero W. Naučite se, kako ustvariti programsko kodo za krmiljenje treh zanimivih projektov. Komplet Getting started vsebuje enostaven priročnik, ki korak za korakom pojasnjuje vse tri LED projekte.

Kakšna je vsebina kompleta?

263 19 03 300x300 - Partnerstvo med Stadium Group in Maker LifeV kompletu so Raspberry Pi Zero W (z že prispajkanimi elementi), Micro SD kartica z vnaprej nameščenim NOOBS, USB priključek, HDMI kabel, USB na Micro USB kabel, Adapter HDMI na Mini HDMI, Adapter USB na Micro USB, 5 kosov LED diod, 5 kosov uporov 220 Ohm, 10 kosov moško-ženskih povezav, 2 tipki, mini prototipna ploščica in priročnik v obliki knjižice.

Cena kompletov Maker Life je okrog 50 £, najdete pa jih na spletni strani www.makerlife.co.uk.

Viri:
www.stadiumgroupplc.com
Tags: