Microsoft v naprednem modulu za hitro uvajanje IoT

microsoft 300x110 - Microsoft v naprednem modulu za hitro uvajanje IoTMicrosoft
2018_269_35

Symbisa, IoT naprava z vgrajenim Excelom, ki jo je izdelala britanska družba Hanhaa, zdaj pa je že na zalogi pri podjetju Farnell element14. Naprava združuje možnosti IoT z močjo Microsoftovega Excela, ki razvijalcem in IT strokovnjakom ponuja povsem nov način za izdelavo aplikacij za Internet stvari (IoT). Symbisa je na voljo izključno pri distributerjih elektronskih komponent Farnell element14 v Evropi in Newark element14 v Severni Ameriki.

Modul Symbisa je vsestranska naprava, ki je vedno povezana z internetom, ima približno velikost pametnega telefona, vgrajene pa ima senzorje, ki lahko zaznavajo in zbirajo informacije okoljskih parametrov, vključno z lokacijo GPS, usmerjenostjo, temperaturo, svetlobo in vlago.

269 35 03 300x172 - Microsoft v naprednem modulu za hitro uvajanje IoTMed najznačilnejše aplikacije spadajo spremljanje temperature in vlage v rastlinjakih ali območij za shranjevanje ali sledenje najeti opremi, vključno s tem, ali je bila udeležena v nesreči ali izgubljena med transportom.

Microsoft Excel je ukazno središče za Symbisa enote in uporaba dodatka Excel omogoča uporabnikom, da prenašajo tokove v realnem svetu neposredno v katero koli namizno ali mobilno napravo, ki na kateri se lahko izvaja Excel za Office 365.

Vsak Symbisa senzor je povezan z uporabniško funkcijo v Excelu, kot vnaprej nastavljeni dogodki, kar pomeni, da podatki s senzorjev tečejo neposredno v celice delovnega lista Excel. Uporabniki lahko podatke preusmerijo iz Excel-a do prikazovalne enote e-črnila.

Rezultat takšnega pristopa je, da lahko vsak z vsaj osnovnim znanjem za delo s preglednicami začne raziskovati možnosti IoT, tolmačiti podatke senzorjev, razviti nadzorne plošče in sprožiti dogodke, ki zahtevajo nadaljnje ukrepe v nekaj minutah – brez kodiranja, inženirskih zmogljivosti ali brezžične ali omrežne povezave.

Uporabniki imajo prav tako korist zaradi dobro definiranega modela stroškov za končnega uporabnika, ki omogoča povezljivost prek lastnega varnega globalnega mobilnega omrežja podjetja Hanhaa, ki zaračunava kako pogosto se podatki zajemajo in ne količine teh podatkov.

Uporabniki lahko neposredno iz Excela pošiljajo sporočila ali črtno kodo na zaslonu e-črnila v modulu, ki je pripravljen, da ga prebere oseba ali katera od naprav in na terenu temu ustrezno ukrepa.

269 35 02 300x233 - Microsoft v naprednem modulu za hitro uvajanje IoTRalf Buehler, vodja prodaje in trženja za Premier Farnell in Farnell element14 je dejal: “Naše podjetje kot razvojni distributer vedno išče priložnosti, da svojim strankam omogoči hitrejše in bolj učinkovito trženje svojih izdelkov. Spoznali smo Hanhao, ko so bili del Startup campa, inovacijskega pospeševalnika, ki smo ga sponzorirali in bili neverjetno navdušeni nad tehnologijo, ki so jo razvili. Symbisa v rokah uporabnika združuje moč podatkov in analitične moči Microsoft Office 365, kar mu omogoča dostop do učinkovitih vpogledov brez potrebe po programiranju ali inženirskih izkušnjah. Zdaj z veseljem pričakujemo, da bomo ta produkt v sodelovanju z Microsoftom začeli tudi v praksi uporabljati.”

Ben Summers, višji produktni vodja za skupino Office 365 ekosistema pri Microsoftu pa dodaja: “Res smo navdušeni nad možnostmi, ki se nam tu odpirajo. Produkt Symbisa z močjo in bogatim naborom funkcij Excela in omogoča ljudem, da se s tem zmogljivim orodjem na preprost način vključijo v IoT in v zvezi z njim začnejo nabirati svoje lastne izkušnje.

“Ugotovili smo, da bomo lažje in hitreje uvajali globalne IT rešitve in zdaj, zahvaljujoč Symbisi, lahko raziščete široke možnosti IoT, vse od neaktivnega prenosa v živo, pa do podatkovnih tokov v samo nekaj minutah, če zaženete Excel preglednico. Med svojimi strankami imamo tudi večje korporacije, ki vključujejo Symbiso v svoje poslovanje in kot rezultat našega sodelovanja z Microsoftom in Farnell elementom14 je ta možnost zdaj odprta vsem,” je odgovoril Azhar Hussain, izvršni direktor in ustanovitelj Hanhaa.

Ključni parametri senzorja so:

  • Točnost lokacije: standardna ločljivost GNSS do 3 metrov (natančnost, zagotovljena s parametrom PDOP Position Dilution of Precision)
  • Detekcija pospeška do ± 16G.
  • Valovna dolžina zaznavanja svetlobe v okolju: 560 nm
  • Prag svetlobe za zaznavanje osvetlitve svetlobe: od 0,01 Luksa do 83 kLuksov
  • Območje zaznavanja tlaka: 260 do 1260 hPa
  • Ločljivost zaznavanje tlaka: ± 1 hPascals RMS
  • Območje zaznavanja vlažnosti: 5 do 90% brez kondenzacije
  • Ločlivost zaznavanja vlažnosti: ± 3,5% rH, 20 do + 80% rH, ± 5% rH 0 do 100%
  • 269 35 01 300x146 - Microsoft v naprednem modulu za hitro uvajanje IoTObmočje delovanja temperature: -15 ° C do +50 ° C
  • Ločljivost zaznavanja temperature: ± 0,5 ° C

Symbisa enota z modulom v ohišju meri 130mm (W) x 100mm (H) in 10,5mm (D), tehta le 160g in ima štiri GSM radio frekvenčna območja za sporočila. Enote imajo tudi zaslon z e-črnilom za pisanje sporočil v obliki besedila in/ali črtne kode, baterijo, ki modulom omogoča več kot dva tedna avtonomnosti in priključek USB 2.0 za ponovno polnjenje ali konfiguracijo modula prek žične povezave.

Skupaj s Symbiso prihaja tudi spletni portal, ki uporabnikom omogoča upravljanje z več uporabniki in z več napravami. Če želi nek uporabnik začeti z delom, ima naprava 500 brezplačnih kreditov in brezplačno preskusno licenco za razvijalce Office 365 orodij.

www.microsoft.com