5. decembra, 2021

Izdelajmo Video domofon z OpenCV in ESP32-EYE

Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - Izdelajmo Video domofon z OpenCV in ESP32-EYETokrat bomo pisali o računalniškem vidu, iskanju predmetov v sliki in izdelali tudi video domofon! Na koncu članka bomo programirali LILYGO T-Watch 2020 v3.

Avtor: dr. Simon Vavpotič
E-pošta: simon.vavpotic@siol.net
2021-302-33

V preteklem nadaljevanju smo se najprej ukvarjali s krmiljenjem krtačnih elektromotorjev, pri čemer smo natančnost bistveno povečali z uporabo enkoderja.

Kot alternativo mehanskemu merjenju hitrosti z enkoderji smo uporabili optično merjenje z ADNS5020 senzorjem. Da Microchipovi mikrokontrolerji ne bi ostali zapostavljeni, smo se lotili še izdelave USB-PIC32 mostu/programatorja/razhroščevalnika, saj ima PIC32 vgrajene bistveno zmogljivejši USART, kot je UART pri PIC18. Zato bi bilo škoda, da bi trmasto vztrajali pri serijskem MCP2200, ki ni nič drugega kot vnaprej sprogramirani PIC18F14K50. A potruditi se je bilo treba napisati novo vgrajeno programsko opremo za PIC32, ki jo lahko prenesete iz spletne strani sites.google.com/site/pcusbprojects. Nazadnje smo se lotili še ustvarjanja in programiranja programskih niti in semaforjev, ki omogočajo komunikacijo med njimi.

Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

Prijava

Nakup naročnine