1. novembra, 2018

Revija PDF SE 268 november 2018

    Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - Revija PDF SE 268 november 2018

    2018_268_1268 1 212x300 - Revija PDF SE 268 november 2018

    Največji sejem elektronike

    Pozdravljeni dragi bralci in bralke,
    le še malo manj kot teden dni nas loči od največjega sejma elektronike na svetu – sejma electronica München 2018. Zakaj pravim, da je to največji sejem elektronike? Tisti, ki ste že kdaj obiskali sejem electronica, ste se lahko prepričali, da je vsaka hala na sejmu ogromna. Pretekla leta je sejem obsegal nekako do 14 hal, kar je za obiskovalce predstavljalo izziv, kako si vse ogledati. Za ogled sejma ste potrebovali vsaj 2 – 3 dni. Letos so organizatorji sejem še povečali na neverjetnih 17 hal! Na letošnjem sejmu je samo proizvajalcev polprevodnikov za 6 hal, proizvajalcev elektromehanskih elementov 3 hale in pol, proizvajalcev tiskanih vezij pa 2 hali. Zato upravičeno trdim, da je electronica največji sejem elektronike na svetu.

    Avtobus naročnikov na revijo Svet elektronike, ki so bodo ogledali sejem je v času, ko pišem ta uvodnik, že praktično poln. Izmed udeležencev bomo izžrebali dva srečnika, ki bosta na razstavnem prostoru glavnega pokrovitelja ogleda sejma podjetja Power Integration, prejeli praktično darilo, za kar se zahvaljujemo glavnemu sponzorju! Zahvaljujemo pa se tudi podjetju Farnell element14, ki je poskrbelo za brezplačne vstopnice!

    268 1 01 300x190 - Revija PDF SE 268 november 2018Ob prijavah na ogled sejma smo naredili tudi kratko anketo med prijavljenimi. Iz ankete izhaja, kaj ste bralci pogrešali v reviji Svet elektronike. V uredništvu smo delno že sledili rezultatom ankete in v tokratni reviji boste našli več novic iz sveta elektronike in IoT. Hkrati pa smo tudi objavili več praktičnih člankov, tudi iz področja Arduino projektov.

    Seveda nismo pozabili na začetnike v programiranju z Bascom-AVR, ki bodo lahko dokončali svetlobno igračko.

    Zanimive vsebine v reviji Svet elektronike je torej veliko, zato vas vabim, da zavijete do svojega prodajalca revij, ali pa da revijo naročite preko spleta.
    Za vse udeležence ogleda sejma electronica 2018 pa velja: se vidimo v Münchnu! Pa naj še kdo reče, da revija Svet elektronike ni najboljša revija za elektronike.

    Lep pozdrav!
    Jure


    UVODNIK

    • 3_ Največji sejem elektronike

    NOVICE

    PREDSTAVLJAMO

    PROGRAMIRANJE

    • 41_ A/D pretvorniki z visoko ločljivostjo – 3. del
      Avtor: dr. Simon Vavpotič
      https://svet-el.si
    • 48_ Tester LAN kablov (z ali brez Arduino)
      Avtor: Jurij Mikeln
      https://svet-el.si
    • 53_ Svetlobna igračka (2)
      Avtor: mag. Vladimir Mitrović

    STIK

    Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

    Prijava

    Nakup naročnine

    Tags: