1. aprila, 2019

Revija PDF SE 273 april 2019

    Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - Revija PDF SE 273 april 2019273 1 212x300 - Revija PDF SE 273 april 2019Drage bralke in bralci,
    2019_273_1

    kot sem v preteklem uvodniku najavil, bomo del tokratne številke revije Svet elektronike posvetili sejmom. Kako tudi ne, saj sta IFAM in Embedded World (EW) zelo pomembna sejma – eden za industrijo, drugi pa za ugnezdene sisteme in elektroniko. Na obeh sejmih je bilo veliko za videti, zato tudi dokaj obsežni reportaži z obeh sejmov.

    Veliko je bilo govora tudi o IoT – predvsem na EW sejmu, kjer se je kratica IoT (verjetno vsi že poznate pomen te kratice: Internet of Things = internet stvar) dodobra prijela in skoraj ni bilo razstavnega prostora, kjer ne bi vsaj omenili IoT. Kako tudi ne, saj se je dejansko IoT pričel dogajati. Vedno več je razvojnih orodij in (čudovitih) primerov uporabe IoT, še posebej NB IoT. Kratica NB v tem primeru pomeni Narrow Band (slov.: ozek pas), kar pomeni ozkopasovno komunikacijo preko obstoječega GSM omrežja.

    V Sloveniji še malce oklevamo z NB IoT, saj bodoči uporabniki še nimajo povsod dostopa do NB IoT omrežja – čeprav je Slovenija praktično v celoti pokrita z GSM signalom. Razlogov za to stanje je več in bi samo o tem lahko napisal poseben članek. Pa ga ne bom – rajši vas vabim, da se udeležite strokovne konference IKTEM, na kateri bo zelo veliko govora o IoT, NB IoT, inovativnem 3D tisku predvidenem za industrijo ter o novih merilnih napravah, ki jih potrebujemo v IoT svetu. Na IKTEM bodo tudi praktične delavnice, zato je udeležba na konferenci še toliko bolj upravičena.

    O konferenci IKTEM bomo še veliko pisali, za zdaj si samo rezervirajte čas od 30. do 31. maja 2019 za IKTEM, ki se bo odvijala na Rogli – pridite tudi vi!

    In da ne bo tokratna revija v celoti obarvana s sejmi in IoT, smo poleg otalih člankov in novic pripravili zelo zanimiv članek, kako z Arduino moduliin Bascom-AVR napraviti analogno uro. V članku boste našli veliko zanimivega branja, zato vas vabim, da si preskrbite svoj izvod najboljše revije za elektronike – Svet elektronike.

    Lep pozdrav!
    Jure

    UVODNIK

    • 3 Spet sejmi

    NOVICE

    PREDSTAVLJAMO

    PROGRAMIRANJE

    • 46 Bascom-AVR knjižnice za Arduino module (14)
      Avtor: mag. Vladimir Mitrović

    STIK

    Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

    Prijava

    Nakup naročnine

    Tags: