1. oktobra, 2019

Revija PDF SE 278 oktober 2019

    Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - Revija PDF SE 278 oktober 2019Jesen
    2019_278_1

    Dragi bralci in bralke, jesen je dobro zakorakala v naše kraje. Tradicionalno se jeseni v Celju dovija tudi mednarodni obrtni sejem MOS, na katerem ste lahko našli tudi naš razstavni prostor in ekipo uredništva. Hvala vsem za obisk. Marsikdo od vas je s sejma odnesel nagradno naročnino, ko se je pomeril v spretnostnem rokovanju z našim robotkom.
    278 1 212x300 - Revija PDF SE 278 oktober 2019Nekaj o gradnji mobilnih robotov boste lahko prebrali tudi v tokratni številki revije Svet elektronike. Lahko si boste namreč sestavili t.i. Robosled mobilnega robota.

    Da pa vas še malce spomnimo na našo serijo člankov o Micro:bit platformi, o kateri smo pisal pred kakšnima dvema letoma, smo dodali članek o projektu z naslovom Micro:bit na šoli. Članek so pripravili na dvoježični osnovni šoli Gederovci, ki so s svojim projektom tudi zmagali. Micro:bit pa je bila tudi ena izmed delavnic na Poletnem taboru inovativnih tehnologij, ki ga vsako leto organizira ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko.

    Podoben naravoslovni tabor – le da se je odvijal na morju in da je imel precej več udeležencev, se je odvijal v sosednji Hrvaški, točneje v Kraljevici. Naš sodelavec Vlado je napisal kratko reportažo s tega tabora, kjer so učenci in dijaki (približno 190 jih je bilo v enem terminu!) ustvarjali in programirali. Tega tabora se je udeležila tudi udeleženka iz Slovenije. Ob tem se vprašam – ali v Sloveniji res ne znamo organizirati poletnega tabora – takšnega ob morju, kjer bi za udeležence bilo poskrbljeno tako za različne interesne dejavnosti in tudi aktivnosti na morju?

    Mi smo poskrbeli za obilico zanimivih člankov v tokratni številki, zato le brž do najbližjega prodajalca revij in si zagotovite svoj izvod revije Svet elektronike.

    Lep pozdrav!
    Jure


    KAZALO

    UVODNIK

    • 3_ Jesen

    NOVICE

    PREDSTAVLJAMO

    PROGRAMIRANJE

    SAMOGRADNJA

    STIK

    Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

    Prijava

    Nakup naročnine

    Tags: